VU Zero 4K a CCcam

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 11:37

Ahoj. Dostal se mi do ruky tento přijímač image : experimental nainstaloval jsem GSU poslední verze....Stahnul CCcam 2.3.1 z menu,nakopíroval jsem CCcam.cfg do /etc a nefunguje.... Kam konfigurační soubor nakopírovat?


Děkuji....

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 11 črc 2018 11:53

vu zero4k - image experimental - to myslis original image od vyrobcu? ....

cfg si dal spravne do /etc tam patri...., ako vies, ze nefunguje? v spravcovi cam/srv mas info po spusteni, ze nebezi z nejakou chybou? webif cccam-u bezi?

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 13:15

Je tam tato image, kupováno v Plutonu...
a hlasí to toto:
https://imgur.com/a/3ljqZcI

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 13:22

Software
System OE: OE 2.0
Distro: official
Firmware version: Experimental 2018-04-04.
Driver date: 4.1.20-20180319.r0
Kernel version: 4.1.20
Gui version: 2018-03-20-vuplus_experimental

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 11 črc 2018 13:45

ako vidis v riadku s cervenym stvorcekom ti pise, ze nenastartoval, pretoze ..., odsleduj cely vypis, zrejme detekoval, ze nejaky iny cam/srv bezi v image, prip. napis co hlasi ze bezi

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 14:10

Naposledy upravil otava5 dne 11 črc 2018 14:23, celkově upraveno 1

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod Stosun » 11 črc 2018 14:22

Máš dát oscam a máš klid.
Nedávno jsem zkoušel dávat přes GSU Gbox a taky si to nechtělo povídat přitom konfigurační soubory jsem v KEYS mněl .Dal jsem oscam a s tím není problém .

Dokonce to psalo myslím stejnou chybu jak tobě.

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 14:44

a oscam kam nakopíruju config prosím?

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod Stosun » 11 črc 2018 14:58

Tady v tom řadku co jsem označil si navolíš cestu ke konfiguračním souborům oscamu.

Já mám třeba cestu var/etc/tuxbox/config
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 11 črc 2018 15:04

posli chybovu hlasku co hlasi ....

inak aj ja som sa zmylil, default cesta pre cfg cccam je /tuxbox/etc ale to je jedno, pokial sa nerozbehne ...cccam vie nastartovat aj s "zero" ziadnym cfg vobec ho nepotrebuje aby sa rozbehol
gbox uz ale cfg potrebuje aby sa rozbehol
oscam - default cesta /var/tuxbox/config ale je mozne ju zmenit v nastaveni start cfg v "spravcovi cam/srv" na lubovolnu

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod Stosun » 11 črc 2018 15:26

otava5 píše:a oscam kam nakopíruju config prosím?



A co máš vůbec za kartu Skylink/Freesat?

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 11 črc 2018 15:47

nakonec jsem dal ten oscam a ten chodí...alespoň tak....
mám cardsharing :D
Díky

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod Stosun » 11 črc 2018 15:48

No tak hlavně, že to jde.

Příspěvky: 29
Registrován: 22 zář 2015 07:42

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod otava5 » 12 črc 2018 11:53

je to tak že s ARM procesory funguje jen Oscam

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 12 črc 2018 12:26

otava5 píše:je to tak že s ARM procesory funguje jen Oscam


nie!!! funguje cccam 2.3.1-2.3.2, gbox, ncam, gcam, oscam, wicard

vsetky tieto su stiahnutelne v "spravcovi cam/srv" GSU si automaticky detekuje architekturu CPU (arm, mipsel, sh4) a vzdy ponukne na stiahnutie len to co je pouzitelne na danej architekture

ale ako som pisal predtym, ak sa ti nespusti, vypisuje dovod preco ...

Příspěvky: 23
Registrován: 17 čer 2015 18:32
Bydliště: Morava

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod ambin » 03 pro 2018 11:11

shamann píše:
otava5 píše:je to tak že s ARM procesory funguje jen Oscam


nie!!! funguje cccam 2.3.1-2.3.2, gbox, ncam, gcam, oscam, wicard

vsetky tieto su stiahnutelne v "spravcovi cam/srv" GSU si automaticky detekuje architekturu CPU (arm, mipsel, sh4) a vzdy ponukne na stiahnutie len to co je pouzitelne na danej architekture

ale ako som pisal predtym, ak sa ti nespusti, vypisuje dovod preco ...


Ahoj Shamann. Velice si vážím tvé práce, ale v mém VU+UNO 4K SE mi nejde Cccam 232 a nejde ani OSCAM YMOD připojit. Mám Black Hole 3.0.5 i HD Glass 17. Je funkční pro sdílení jen Oscam srv. Už jsem se s tím smířil.
VU+ UNO 4 K SE IMG BH 3.0.5, HDDinterní 1 Tb ,motor parabola

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 03 pro 2018 18:43

oscam srv v gsu su moje kompilacie z cistych zdrojov streamboard bez nutnosti nejakych spec. lib, preto ti to ide ok, cccam je mozne, ze potrebuje v tom, ktorom image specificke lib - to zistis len ak ho spustis rucne napr. v telnete a uvidis preco sa nespusti - vypise problem, v gsu je spravene overovanie spusteneho cam/srv, preto hlasi chybu - bezne panely nic take nemaju a domnievas sa, ze bezi ale realne nemusi, okrem toho gsu ma aj "watchdog", teda sleduje, ci nedoslo k vypadku cam/srv (ak je to povolene v nastaveniach) ak "padol" sam ho auto nastartuje ...

Příspěvky: 23
Registrován: 17 čer 2015 18:32
Bydliště: Morava

Re: VU UNO 4K SE a CCcam

Příspěvekod ambin » 14 kvě 2019 09:59

Omlouvám se, že jsem zařadil problematiku mého satelitu VU+UNO 4K SE do tohoto vlákna, ale řeší se zde zprovoznění CCcam, tak to píšu zde. Mám poslední verzi Blackk Hole 3.0.9.B, FULL HD Glass 17 a v GSU se mi dařív sharingu zprovoznit jen OSCAM server. Emulace v CCcam stále vypisuje, že není funkční i když konfigurační soubory v etc tuxbox jsou vpořádku a atributy na 644 taky. Kdysi mi v Dreamboxu 800 šel CCcam bez problému, ale v tomto recieveru nejde. Jde mi o to, že v CCcamu jdou některé TV stanice bez problému, zatímco v OSCAM ne.
VU+ UNO 4 K SE IMG BH 3.0.5, HDDinterní 1 Tb ,motor parabola

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 14 kvě 2019 11:00

pre funkcnost potrebujes mat kniznice v /usr/lib

ver. 2.3.2

ak neexistuje v /usr/lib/libstdc++.so.6.0.20
rozbal z prilohy libstdc++.so.6.0.20 a nakopiruj do /usr/lib a nastav atributy 755 a sprav symlink libstdc++.so.6 (ak neexistuje)

Kód: Vybrat vše
ln -s /usr/lib/libstdc++.so.6.0.20 /usr/lib/libstdc++.so.6


ver. 2.3.8

ak neexistuje v /usr/lib/libstdc++.so.6.0.22
rozbal z prilohy libstdc++.so.6.0.22 a nakopiruj do /usr/lib a nastav atributy 755 a odstran symlink libstdc++.so.6 (ak existuje) a sprav novy symlink

Kód: Vybrat vše
rm /usr/lib/libstdc++.so.6
ln -s /usr/lib/libstdc++.so.6.0.22 /usr/lib/libstdc++.so.6


skus spustit cccam, ak nenastartuje este potrebujes doinstalovat a libcrypto0.9.8, prip. aj libcrypto0.9.7 ak ju nemas mozes skusit doinstalovat z feedu image alebo spravit symlink z libcrypto1.0.0 alebo z libcrypto1.0.2:

1. instalacia napr. ssl/telnet:

Kód: Vybrat vše
opkg update; opkg install --force-overwrite --force-depends libcrypto0.9.8


pre deb images OE 2.5

Kód: Vybrat vše
apt-get install --reinstall libcrypto0.9.8


2. vytvorenie symlinku z existujucej libcrypto1.0.0

Kód: Vybrat vše
ln -s /lib/libcrypto1.0.0 /lib/libcrypto.so.0.9.8


ak ani to nepomoze, tak aj rovnako pridat libssl

celkom by ma zaujimalo, prip. napis co nevie oscam a cccam ano, skor opacne
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 14 kvě 2019 13:31

pridavam este script, ktory by to vsetko mal spravit sam...(netestoval som ho, prip. upravim), z prilohy obsah rozbalit a skopirovat do /tmp, nasledne podla typu image spustit script: "deb" v nazve pre images OE2.5, "ipk" v nazve pre images OE2.0, tieto scrupty su LEN pre arm procesory teda vu+4k, dm9x0
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 23
Registrován: 17 čer 2015 18:32
Bydliště: Morava

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod ambin » 16 kvě 2019 09:01

shamann píše:pridavam este script, ktory by to vsetko mal spravit sam...(netestoval som ho, prip. upravim), z prilohy obsah rozbalit a skopirovat do /tmp, nasledne podla typu image spustit script: "deb" v nazve pre images OE2.5, "ipk" v nazve pre images OE2.0, tieto scrupty su LEN pre arm procesory teda vu+4k, dm9x0


Nevím,co dělám špatně. Co se myslí tím spustit script? Nakopíroval jsem rozbalenou přílohu jednotlivých tří vět do tmp, ale protože nemá příponu ipk ale sh, tak ji nelze do satelitu nakopírovat. Zkrátka nic se neděje. Předtím jsem i do usr/lib přetáhl příponu libstdc++so.6.0.22 a také nic. Přípona 6.0.20 tam již v BH je. Zkrátka nepomohlo to pro rozjezd CCcam. Stále hlásí chybu. Pomohlo to někomu??
VU+ UNO 4 K SE IMG BH 3.0.5, HDDinterní 1 Tb ,motor parabola

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 17 kvě 2019 10:29

ambin píše:
Nevím,co dělám špatně. Co se myslí tím spustit script? Nakopíroval jsem rozbalenou přílohu jednotlivých tří vět do tmp, ale protože nemá příponu ipk ale sh, tak ji nelze do satelitu nakopírovat. Zkrátka nic se neděje. Předtím jsem i do usr/lib přetáhl příponu libstdc++so.6.0.22 a také nic. Přípona 6.0.20 tam již v BH je. Zkrátka nepomohlo to pro rozjezd CCcam. Stále hlásí chybu. Pomohlo to někomu??


no spustit script ako kazdy iny... mozes spustit v CLI (SSH/Telnet) zadanim (script ale musi mat po skopirovani z PC nastavene atributy na 755):

Kód: Vybrat vše
cd /tmp
./cccam232-fix-ipk.sh


alebo ho spustit cez nejaky iny nastroj, ktory umoznuje spustanie scriptov

Příspěvky: 23
Registrován: 17 čer 2015 18:32
Bydliště: Morava

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod ambin » 19 kvě 2019 19:02

Tak na této stránce: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=414&t=72804 uložil slovaky22 možnost stažení Cccam do satelitu a funguje to.
VU+ UNO 4 K SE IMG BH 3.0.5, HDDinterní 1 Tb ,motor parabola

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: VU Zero 4K a CCcam

Příspěvekod shamann » 20 kvě 2019 10:39

ambin píše:Tak na této stránce: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=414&t=72804 uložil slovaky22 možnost stažení Cccam do satelitu a funguje to.


tie ipk su urcene pre BH/Open BH images, pokial skusas cccam z GSU a tieto ipk tak rozdiel nie je ziaden, kedze je pouzity rovnaky binary subor ... jediny rozdiel je v tom, ze tieto ipk maju aj cfg subor, kdezto GSU neobsahuje ziadne cfg subory
ak cccam 2.3.2 resp 2.3.8 nevie bezat so "zero" cfg musis si jeho cfg umiestnit do /etc


Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků