Diskusia

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 13 pro 2018 21:41

shamann píše:
kostik123456 píše:To máš pravdu, ale nevedel som nijak upraviť v zozname kanálov veľkosť písma, čísiel kanálov a pod. bolo to prekryté cez pikony 50x30... Pošlem screen, nešlo mi to nijak vo VTI 14.01 nastaviť. Keď mi poradíš budem moc rád. ...


podla vsetkeho ide o bug v samotnom image - vypocitava si nastavenie serviceslistu sam podla nastaveni v image - az si najdem cas, skusim pozriet na vti 14 ...

nerataju s tym, ze niekto ma favorites vacsie ako 9999 kanalov

Tak to Timusím zasa trochu oponovať, lebo takto podobne sa to zobrazovalo aj vo VTI 13.x.x.
A to o 9999 a viac fav. kanáloch asi toľko,že aj tak sa to prekrýva keď je trebars 3525, možem doložiť screen. Preto mám iba HDGlass16 vo VTI image, lebo FullHDGlass17 sa nezobrazuje správne a nešlo to nijak nastaviť narozdiel od Dreamboxu DM 900 a DM920 tam je to OK z hocijakým image.
Ak budeš mať čas tak na to mrkni aby to bolo v image VTI 14.x.x už OK. Rád by som používal skin FullHDGlass17, ale žial kvoli tomuto som zostal pri 16kovom vidaní...
Pekný deň.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 11:20

pozrel som sa na to, v FHDG je potrebna uprava pre VTi a to pridat do skin.xml "zopar riadkov" pre parameters, bude v dalsej aktualizacii ak chces, mozes si to pridat - popis co treba spravit je tu aj dalsiu diskusiu uz iba v tomto vlakne

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 21 pro 2018 00:51

Ahoj shamann, šlo by prosímŤa nejak dať do hlavného menu HDGlass16 obrázok VU+ Solo 4K namiesto toho čo tam je teraz prosím?
Posielam náhľad a môj návrh (image VTI 14.0.1)
Pri poslednej aktualizácii vo FullHDGlass 17 vo v.2.52je už obrázok DM900 a moc by som ťa prosil či by to šlo nahradiť aj v HDGlass16 i keď si už písal, že tento skin budeš už len udržovať nie vyvíjať.
Pekný večer,
AHOJ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 pro 2018 12:01

ale to nie je o nahrade, ale o vyvoji, kde je potrebne podorabat detekcie pre 4k hw atd. co realne nema zmysel, kedze na vsetkch 4k hw vies pouzivat FHDG17 a nie HD skin HDG16

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 21 pro 2018 17:13

Jj, ok rozumiem. Mne ten FullHDGlass17 aj tak nejde korektne,občas sa zasekáva na Solo 4K tak som sa vrátil na HDGlass16. V DM900 je všetko OK. Neviem či je to v procesore, ale proste na VU+ Solo4K mi to nejak aspoň na image VTI 14.x.x nesedí a zdá sa mi to byť pomalé.
Pekný deň

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 pro 2018 17:51

ziadne zasekavanie nie je sposobene skinom FHDG je to nezmysel, nemas korektne funkcne image, flashni vti 14.0.1 a zaktualizuj a pojde korektne, ja mam starsi duo2 a funguje normalne bezproblemov, vypni efekty - animacie v image to sa ti javi ako spomalovanie, kedze pokial efekt nedobehne dalsi povel nespracuje! nie je to ako u dm, kde efekty v skine funguju okamzite a ak zadas povel, vykonava sa ihned-animacia sa hned prerusi u vu+ su LEN systemove animacie viazane na screeny a musia byt vzdy ukoncene, vyvolanie zobrazenia vyberu kanalov ma vzdy u vti viac ako sekundovu odozvu z dovodu specialne pouzivaneho services listu, rovnako sa to chova z lubovolnym skinom, ak chces mat rychle vu+, daj si openpli 6.2 a uvidis realne vyuzitie hw bez "spomalovania" a neporovnavaj to z dm9x0 - OE 2.5 je uplne iny level, kde je optimalizovany image na hw precizne a vidiet to na rychlosti a odozvach

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 21 pro 2018 22:16

shamann píše:ziadne zasekavanie nie je sposobene skinom FHDG je to nezmysel, nemas korektne funkcne image, flashni vti 14.0.1 a zaktualizuj a pojde korektne, ja mam starsi duo2 a funguje normalne bezproblemov, vypni efekty - animacie v image to sa ti javi ako spomalovanie, kedze pokial efekt nedobehne dalsi povel nespracuje! nie je to ako u dm, kde efekty v skine funguju okamzite a ak zadas povel, vykonava sa ihned-animacia sa hned prerusi u vu+ su LEN systemove animacie viazane na screeny a musia byt vzdy ukoncene, vyvolanie zobrazenia vyberu kanalov ma vzdy u vti viac ako sekundovu odozvu z dovodu specialne pouzivaneho services listu, rovnako sa to chova z lubovolnym skinom, ak chces mat rychle vu+, daj si openpli 6.2 a uvidis realne vyuzitie hw bez "spomalovania" a neporovnavaj to z dm9x0 - OE 2.5 je uplne iny level, kde je optimalizovany image na hw precizne a vidiet to na rychlosti a odozvach

Tak mi povedz čo mám zle... animácie mám vypnuté, to som kontroloval. flešnutý nový čistý image 14.0.0 zaktualizovaný na 14.0.1 cca dva týždne... A FullHDGlass som si dával hneď ako som nahodil nové image VTI. U mňa bude ťažko chyba, až tak neznalý niesom, čo to viem... A píšem Tí to preto aby si o tom vedel.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 22 pro 2018 10:30

myslim si, ze mas zle fungujuce vti ...kedze ti nefunguje ani uprava predtym, ktora v korektne fungujucom image funguje , skus spravit to co som pisal: flashni 14.0.1 a prip. updatni ak je to potrebne...flash 14.0.0 a update na 14.0.1 nemusi vzdy zafungovat korektne, vseobecne plati, je lepsie flashnut vyssiu verziu ako cisty image nez ho iba aktualizovat - to je doporucenie od samotnych vyvojarov images

este ma napadlo, neprehrieva sa ti vu+? skontroluj nastavenie pluginu tempfan a odsleduj teplotu, max nastav na 35°C nech ju strazi

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 22 pro 2018 12:55

shamann píše:myslim si, ze mas zle fungujuce vti ...kedze ti nefunguje ani uprava predtym, ktora v korektne fungujucom image funguje , skus spravit to co som pisal: flashni 14.0.1 a prip. updatni ak je to potrebne...flash 14.0.0 a update na 14.0.1 nemusi vzdy zafungovat korektne, vseobecne plati, je lepsie flashnut vyssiu verziu ako cisty image nez ho iba aktualizovat - to je doporucenie od samotnych vyvojarov images

este ma napadlo, neprehrieva sa ti vu+? skontroluj nastavenie pluginu tempfan a odsleduj teplotu, max nastav na 35°C nech ju strazi

To som spravil shamann, flešol som čisté image, ako som popisoval viz. môj posledný príspevok. Potom to omrknem, z tou teplotou to môže byť. Ak bude dnes večer čas tak na tí pozriem. Vďaka za rady.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 22 pro 2018 13:03

len si pisal, ze si dal najprv 14 az potom update na 14.0.1 - a to si myslim, ze je problem - neprebehlo to u teba korektne, preto som pisal aby si dal cisty 14.0.1 nie 14! a urcite prever teplotu, u mna na ziadnej verzii vti plugin tempfan z image nefungoval korektne - teplota rastla dost znacne, davam vzdy starsiu overenu verziu, ktora teplotu udrziava spolahlivo

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 22 pro 2018 13:23

shamann píše:len si pisal, ze si dal najprv 14 az potom update na 14.0.1 - a to si myslim, ze je problem - neprebehlo to u teba korektne, preto som pisal aby si dal cisty 14.0.1 nie 14! a urcite prever teplotu, u mna na ziadnej verzii vti plugin tempfan z image nefungoval korektne - teplota rastla dost znacne, davam vzdy starsiu overenu verziu, ktora teplotu udrziava spolahlivo

To sa mi nejak nezdá, to by človek stále iba pri update na vyššiu verziu 14.x.1, 14.x.2 atď atď stále nahadzoval nové image, no neviem... Na to nieje ani čas. Nikdy som z tým problémy nemal. Iné je spraviť update o číslo vyššiu verziu VTI, to je o inom, enigma2 sa môže zrútiť, to už sa mi stalo raz, ale aby sa čistý image 14.0.0, ktorý som aktualizoval na 14.0.1 hneď pri inštalácii nového image nejak nepodaril tomu sa mi nechce veriť.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 pro 2018 12:58

info: od ver. 12.13 pridana detekcia Vu+ duo4k, solo4k, ultimo4k, dm920,dm900

Příspěvky: 172
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 pro 2018 13:29

Shamann, veľmi pekne ďakujem, si borec a macher, este, že Ťa tu máme, lepšie skiny ako vyvíjaš Ty som nikde nenašiel. Super.
Krásne vianočné sviatky a čistý satelitný príjem Tí želám.

Příspěvky: 11
Registrován: 13 úno 2019 03:33

Re: Diskusia

Příspěvekod veles24 » 13 úno 2019 04:39

Dobrý deň Šaman! Ďakujeme vám za vašu tvrdú prácu. Bol som pomocou vašich diel na 6 rokov. Teraz na DUO4K je HD16 12.16. (Testované a HD17). Veľký žiadosť v mene mnohých fanúšikov Vašej kože z ruskej fórum . V novej verzií, ak nie je rozvoj HD16, v HD17. 1.Prosím,vráťte sa do okna nastavení kože "Zahrnúť dvojitý riadok (riadok) v výber kanálov." 2.Zobrazuje ikony na výber kanála menu na PRAVEJ strane. ( Ako to bolo v deviatom verziu.)Opäť. Vďaka.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 úno 2019 08:19

veles24 píše:Dobrý deň Šaman! Ďakujeme vám za vašu tvrdú prácu. Bol som pomocou vašich diel na 6 rokov. Teraz na DUO4K je HD16 12.16. (Testované a HD17). Veľký žiadosť v mene mnohých fanúšikov Vašej kože z ruskej fórum . V novej verzií, ak nie je rozvoj HD16, v HD17. 1.Prosím,vráťte sa do okna nastavení kože "Zahrnúť dvojitý riadok (riadok) v výber kanálov." 2.Zobrazuje ikony na výber kanála menu na PRAVEJ strane. ( Ako to bolo v deviatom verziu.)Opäť. Vďaka.


nepouzivaj, prosim, google translate, napis rusky alebo anglicky

do not use google translate, write in English or Russian

Příspěvky: 11
Registrován: 13 úno 2019 03:33

Re: Diskusia

Příspěvekod veles24 » 13 úno 2019 12:42

Хорошо,Шаман. Надеемся и ждём.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 úno 2019 09:34

please, write me what you meaned in previous 1. .... 2 ... but write it in Russian or English, thx

Příspěvky: 11
Registrován: 13 úno 2019 03:33

Re: Diskusia

Příspěvekod veles24 » 15 úno 2019 03:24

Привет, Шаман! Спасибо за Вашу работу. Я использую Ваши работы уже 6 лет. Сейчас на DUO4K стоит HD16 12.16. (Проверена и HD17). Большая просьба, от имени многочисленных поклонников Ваших скинов с русского форума . При разработке новой версии, если это возможно,то в HD16,если нет,то в HD17. 1.Пожалуйста,верните в настройки скина - " ВКЛЮЧИТЬ ДВОЙНУЮ ЛИНИЮ (СТРОКУ)" в меню выбора канала. 2.Отображение ПИКОНОВ каналов, в меню выбора канала с ПРАВОЙ СТОРОНЫ.
( Как это было в девятых версиях.Например -в 9.54.) Успехов Вам!!.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 úno 2019 15:42

I am sorry, but your request cannot be realized because services list is managed strictly by image (it is mean actual known versions of images) HDG16 have option to use own services list but it is used in very old images and cannont be applyied in actual images.

How type of image in your HW do you are using actually? if openpli, openatv, vti, DMM image there is no suitable option to use own services list by skin you have to use "services list options" useable in image

Příspěvky: 11
Registrován: 13 úno 2019 03:33

Re: Diskusia

Příspěvekod veles24 » 16 úno 2019 07:34

Использую имидж ВН.3.0.8. ОК. Буду пользоваться плагином Extra Channel Selection.

Příspěvky: 205
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 03 bře 2019 13:31

v nejnovější verzi HDGLASS16 mi nejde stahovat picony programů, "CHYBA: Internetové připojení se nezdařilo" viz screen příloha, ale piconProv, piconSat, piconCam nebo 7zip mi normálně jdou stáhnout
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 03 bře 2019 14:51

to nie je problem najnovsej verzie.. ale problem u tvojho ISP, kedy nie je dosiahnutelna IP adresa nastavena v kapitole siet, mozes skusit neskor az to opravia alebo zmenit nejaku inu ...

Příspěvky: 205
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 03 bře 2019 20:35

můžeš to vysvětli polopaticky kde je problém, vůbec jsem nepochopil o co jde

shamann píše:ale problem u tvojho ISP

co je to ISP?

shamann píše:kedy nie je dosiahnutelna IP adresa nastavena v kapitole siet

jak a kde nastavit mojí IP adresu aby byla "dosiahnutelna v kapitole siet"?

shamann píše:mozes skusit neskor az to opravia alebo zmenit nejaku inu ...

- kdo a kdy až to opraví?
- jak a kde "zmenit na nejaku inu ..."?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 03 bře 2019 22:16

Pavel píše:co je to ISP?

ISP - Internet Service Provider - poskytovatel internetu

Pavel píše:kedy nie je dosiahnutelna IP adresa nastavena v kapitole siet
jak a kde nastavit mojí IP adresu aby byla "dosiahnutelna v kapitole siet"?

ako som pisal v nastaveniach HDG v kapitole siet ak povolis kontrolu stavu internetu, mozes zadat IP adresu voci ktorej bude vykonavat kontrolu ci je internet dostupny - tuto adresu pouziva aj na overenie dostupnosti internetu ak je poziadavka na stahovanie piconov aj ked je kontrola stavu zakazana, btw. povolenie nastavenia kontroly stavu internetu je aplikovane len pre zobrazovanie dostupnosti v infobare

Pavel píše:- kdo a kdy až to opraví?


no ten kto poskytuje spravu pripojenia k internetu ... IP ktoru mas nie je dostupna od teba - bud ma problem ISP alebo mas problem v tvojej sieti kde neprechadza overenie IP

Pavel píše:- jak a kde "zmenit na nejaku inu ..."?

ako som pisal v nastaveniach HDG v kapitole siet ...zadat IP, ktora je od teba dostupna

Příspěvky: 205
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 03 bře 2019 23:52

opět moc díky za polopatické vysvětli, už mi to jde

PředchozíDalší

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník