Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 kvě 2018 07:43

vyskusaj FHDG17, prip. skus vcerajsi update VTi..., nenapada ma ziaden dovod preco by to mal robit - skin len sleduje stav nic viac nerobi ...

Příspěvky: 3
Registrován: 22 zář 2015 14:54

Re: Diskusia

Příspěvekod 100karel » 04 kvě 2018 20:59

Včerejší update nepomohl. Zkusil jsem ještě jiné skiny a vždy v pohodě. Zkusím jež FHDG17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 05 kvě 2018 12:16

skusil som na mojom duo2 s poslednym update VTi s takymto vysledkom:

iptv typ:

1) rtmp://fms.105.net/live/rmc1 (Monte Carlo radio TV) - nabieha okamzite
2) http://icecast2.play.cz:8000/Clubradio.mp3 (Club radio) - crash - librtmp.so.1 error
3) http://stream.mediawork.cz/retrotv/retr ... ylist.m3u8 (Retro Music TV) - nabehne asi za 10-20s

je uplne jedno aky skin je aktivny, funguje to v kazdom uplne rovnako, cize rtmp nema problem nabehne okamzite, http ma problem ... ale skinom to urcite nie je nema na to ziaden dovod, skin len zobrazi info ak pride info z enigmy - posle ho enigma, ze ma info a skin spracuje a zobrazi

dm900 - tu nabieha vsetko okamzite, len clubradio po cca 5s (mp3 stream)

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 14 kvě 2018 18:49

Ahoj Shamann,
v čem spočívá tato změna?
NASTAVENIE HDG: pridane zobrazenie zvolenych poloziek na OLED (dm9x0)

Mám DM 920, ale po upgradu na 11.91 jsem vůbec žádnou změnu v nastavení nezaznamenal.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 kvě 2018 19:39

rom2005 píše:Ahoj Shamann,
v čem spočívá tato změna?
NASTAVENIE HDG: pridane zobrazenie zvolenych poloziek na OLED (dm9x0)

Mám DM 920, ale po upgradu na 11.91 jsem vůbec žádnou změnu v nastavení nezaznamenal.


sorry, preklep v skin.xml - ma zobrazovat polozky v menu, bude opravene v dalsom update, mozes si to upravit v skin.xml takto:

najdi v skin.xml:

Kód: Vybrat vše
  <screen name="g16SetupSummary" position="0,0" size="400,240" id="3">


a zmen takto:

Kód: Vybrat vše
  <screen name="G16SetupSummary" position="0,0" size="400,240" id="3">


a prepis v dm a restart gui - to ale funguje len v dmm images a od nich odvodenych images

inak urcite prejdi na FHDG17 az tu zistis co skin dokaze...

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 22 kvě 2018 22:53

Ahoj shamann, vedel by si mi prosím poradiť prečo mi v info paneli a v zozname kanálov ukazuje iné poradie (číslo kanálu?)
Neviem či je to chyba image, alebo HD Glass16. Vedel by si mi poradiť, prípadne opraviť túto chybu ak je to v HD Glass16.
Ak nie napíšem na stránku podpory image VTI. Donedávna to bolo OK, cca 2, 3 mesiace dozadu. Používam VTI 13.0.9
Mohol by si na to mrknúť prosím, aby som vedel kde je chyba.
Posielam dva náhlady.
Moc ďakujem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 01:07

Ešte doplním, že čísla kanálov od 10000 sa zobrazujú v info paneli vždy bez poslednej číslice ako to je na mojich screenoch. Pekný večer.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 kvě 2018 06:46

ide o chybu v definicii screenu, kedy sa nezmesti dalsi znak pre zobrazenie, napis mi cislo/a infobaru/extrascreen, v ktorom to je a opravim to, prip. napisem co mas spravit

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 12:12

Ahoj, číslo infobaru je 7 a extrascreen(výber kanálov) je
PIG(+akt., viacero ďalších prog. vľavo) 2
Pekný deň.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 kvě 2018 13:07

upravis takto:

1. skopiruj do PC: /usr/lib/enigma2/python/Screens/G16Screens.py
2. najdi tuto cast:

Kód: Vybrat vše
g16_extraScreen_7 += """<widget source="session.CurrentService" render="Label" position="215,486" size="80,35"  font="Prive3;28" halign="left" transparent="1" backgroundColor="#353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" zPosition="2">   
    <convert type="g16ServiceNum">Number</convert>
    </widget>


zmen takto:

Kód: Vybrat vše
g16_extraScreen_7 += """<widget source="session.CurrentService" render="Label" position="215,486" size="80,35"  font="Prive3;22" halign="left" transparent="1" backgroundColor="#353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" zPosition="2">   
    <convert type="g16ServiceNum">Number</convert>
    </widget>


uloz zmeny

3. prepis spat v vu/dm
4. restart gui, hotovo


oprava bude sucastou dalsieho update

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 14:53

Ahoj, spravil som to ako si uviedol a je to zasa malé viz. screen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 14:57

Nestačilo by skúsiť zmeniť veťkosť fontu tuná?
font="Prive3;22" na 24, alebo 26?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 kvě 2018 15:01

kostik123456 píše:Nestačilo by skúsiť zmeniť veťkosť fontu tuná?
font="Prive3;22" na 24, alebo 26?


vyskusaj, zmen a napis aku velkost pouzit, tak to potom upravim do update

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 15:10

Ahoj, tak nejde ani
24 - malé,
26 - malé bez bodky ,
28 - ako minule viz screeny...
Ono by to asi chcelo trošku posunúť dolava a nechať veľkosť fontu 28, alebo názov stanice trošku posunúť doprava.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil kostik123456 dne 23 kvě 2018 15:23, celkově upraveno 1

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 kvě 2018 15:22

no logicky ked je vela znakov a mas ich vtesnat do nejakeho priestoru - musis ho zmensit, inak nevojde, je to velmi zriedkave aby niekto pouzival viac ako 10000 pre favorites, riesenim by mohlo byt ak by sa nazov posuval podla umiestnenia cisla, tu ale su to samostatne objekty, kedze nazov je zarovnany so zaciatkom epg, a nazov by potom podla poctu cifier v cisle kanalu "plaval" pozicne, tebe by to mozno nevadilo, ale zasa niekomu inemu ano, ktory to tak chce mat, tazko vyhoviet, mozes skusit zmenit takto na "plavajuci" nazov:

Kód: Vybrat vše
g16_extraScreen_7 += """<widget source="session.CurrentService" render="Label" position="215,486" size="80,35"  font="Prive3;22" halign="left" transparent="1" backgroundColor="#353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" zPosition="2">   
    <convert type="g16ServiceNum">Number</convert>
    </widget>
   
    <widget position="295, 486" size="505,35" source="session.CurrentService" render="Label" font="Prive3;28" valign="bottom" halign="left" noWrap="1" backgroundColor="#353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" transparent="1">
         <convert type="ServiceName">Name</convert>
      </widget>


takto:

Kód: Vybrat vše
g16_extraScreen_7 += """<widget position="215,486" size="600,35" source="session.CurrentService" render="Label" zPosition="2" font="Prive3;28" valign="center" halign="left" noWrap="1" backgroundColor="un353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" transparent="1">
      <convert type="g16ServiceNum">NumberAndName</convert>
    </widget>

Příspěvky: 122
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 23 kvě 2018 15:39

<widget position="215,486" size="600,35" source="session.CurrentService" render="Label" zPosition="2" font="Prive3;28" valign="center" halign="left" noWrap="1" backgroundColor="un353e575e" shadowColor="#1A58A6" shadowOffset="-2,-1" transparent="1">
<convert type="g16ServiceNum">NumberAndName</convert>
</widget>

SUPER, toto pomohlo, už je to OK. Ďakujem za ochotu.

Příspěvky: 78
Registrován: 03 říj 2015 13:10

Stahovani picons

Příspěvekod rmrkvica » 06 črc 2018 13:43

Ahoj,

vypada to, ze nefunguje stahovani picons. Bile picony-zvolit- Astra 19.2.
Bezelo to asi 50 minut, potom jsem musel vypnout reciever.
Stazeni picons bile CZ/SK probehlo bez problemu.

Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 06 črc 2018 17:40

skus skontrolovat fs na usb (ak pouzivas usb pre picony), prip. pozri ci nieco nie je v /media/hdd/hdg_tmp ak je vymaz vsetko

Příspěvky: 78
Registrován: 03 říj 2015 13:10

Re: Diskusia

Příspěvekod rmrkvica » 06 črc 2018 19:34

Tak jsem to vymazalal a stahovani probehlo.

Dekuji

Předchozí

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků