Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2019 13:00

vdaka za info..., urcite je to bud problem/bug v enigme alebo nezvladnuta/neprepojena komunikacia v ramci enigmy v TP data tuner->registered tuner index atd. bohuzial osobne nemam FBC tuner, takze neviem realne nic riesit, skusanie na dialku u niekoho ineho je dost problematicke v tomto pripade

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 13 bře 2019 13:33

shamann píše:mohol by si mi poslat subor tuners.txt z /tmp potom ako zadas v telnete toto: cat /proc/bus/nim_sockets > /tmp/tuners.txt

NIM Socket 0:
Input_Name: A1
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 0
I2C_Device: 4
NIM Socket 1:
Input_Name: A2
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 1
I2C_Device: 4
NIM Socket 2:
Input_Name: A3
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 2
I2C_Device: 4
NIM Socket 3:
Input_Name: A4
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 3
I2C_Device: 4
NIM Socket 4:
Input_Name: A5
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 4
I2C_Device: 4
NIM Socket 5:
Input_Name: A6
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 5
I2C_Device: 4
NIM Socket 6:
Input_Name: A7
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 6
I2C_Device: 4
NIM Socket 7:
Input_Name: A8
Type: DVB-S2
Name: BCM45308X
Has_Outputs: no
Frontend_Device: 7
I2C_Device: 4
NIM Socket 8:
Input_Name: B1
Type: DVB-T2
Name: Si2169C
Has_Outputs: no
Mode 0: DVB-C
Mode 1: DVB-T2
Frontend_Device: 8
I2C_Device: 3
NIM Socket 9:
Input_Name: B2
Type: DVB-T2
Name: Si2169C
Has_Outputs: no
Mode 0: DVB-C
Mode 1: DVB-T2
Frontend_Device: 9
I2C_Device: 3

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 13 bře 2019 13:35

maxim11 píše:Mám zapojený FBC tuner na unicable konvertor a je jedno, v ktorom vstupe je zapojený kábel, vždy vyhodnocuje tunery ako A1-A8. Môže byť pokojne zablokovaný tuner A, alebo B, javí sa to rovnako. Ide pravdepodobne o to, že sú prezentované ako 8 virtuálnych tunerov, t.j. vždy A1-A8, bez ohľadu na fyzický stav. Pri obyčajnom tuneri Enigma normálne rozoznáva vstupy A resp. B. Ak sa dobre pamätám, takto mi to vypisoval aj default skin. Ale skúšal som to už dávnejšie (niekedy na jeseň), takže si to môžem pokojne pamätať zle. :)

Ale když to zvládá detekovat default skin, tak to nějak jít musí, ne? Jasně, pokud nemáš doma FBC tuner, tak dost těžko.

Příspěvky: 89
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 13 bře 2019 19:13

greeting .... Installed the image of merlin 4 when the plugin comes in, the multiquickbutton plugin goes green
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM OpenATV 6.3 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2019 19:44

tomili píše:greeting .... Installed the image of merlin 4 when the plugin comes in, the multiquickbutton plugin goes green


please, send mi MultiQuickButton from dir /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/

it is looks like no standard plugin and you can fix it: find in the /usr/share/enigma2/hd_glass17/skin.xml this <screen position="center,center" size="1200,780" name="MultiQuickButton"... and delete line:

<widget name="key_3" backgroundColor="#1f771f" position="960,726" zPosition="2" size="270,60" font="Regular;28" halign="left" valign="center" transparent="1" />

then overwrite skin.xml back in your box

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2019 19:56

rom2005 píše:Ale když to zvládá detekovat default skin, tak to nějak jít musí, ne? Jasně, pokud nemáš doma FBC tuner, tak dost těžko.


problem je v tom, ze enigma v TP datach nedava index pouziteho tunera podla zaregistrovanych tunerov, co za normalnej situacie ma spravit, preto aj v default skine v infe o kanale vidis chybnu info - to je ten bug v enigme

v infobare je preto spravne, pretoze to vypocitava takto: zobrazi len tuner A1 aj ked je pouzity jeho "channel" teda virt. demodulator tunera A1-Ax a obdobne A2 pre vsetky virtualne aj ked realne pouziva Ax, preto aj v zozname tunerov v konfiguracii vidis len A1,A2 a nie az A8, nie je to prave stastne vymyslene ale to je dm, proste niektore veci su pre nich nedolezite..., predstav si ze pouzijes FBC funkcionalitu A2 a 1 dem. tunera pouzijes na zledovanie, 2 pre PIP alebo nahravanie, ale stale uvidis len pouzity tuner A2, kde spravne by si mal vidiet ze pouziva A2, Ax - je to ale teoria co som narychlo pozrel, skus to vyskusat v default skine a v FHDG kde zobrazuje stav tunerov a posli screenshoty, to by mohlo pomoct pri najdeni spravneho riesenia

nie je problem to preprogramovat ale problem je, ze nemam info aky algoritmus realne pouzivaju... akedze nemam tuner je to len teoria

Příspěvky: 89
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 13 bře 2019 20:01

shamann píše:
tomili píše:greeting .... Installed the image of merlin 4 when the plugin comes in, the multiquickbutton plugin goes green


please, send mi MultiQuickButton from dir /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/

it is looks like no standard plugin and you can fix it: find in the /usr/share/enigma2/hd_glass17/skin.xml this <screen position="center,center" size="1200,780" name="MultiQuickButton"... and delete line:

<widget name="key_3" backgroundColor="#1f771f" position="960,726" zPosition="2" size="270,60" font="Regular;28" halign="left" valign="center" transparent="1" />

then overwrite skin.xml back in your box


Removed (<widget name="key_3" backgroundColor="#1f771f" position="960,726" zPosition="2" size="270,60" font="Regular;28" halign="left" valign="center" transparent="1" />)
Began to work. Thank you
121.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM OpenATV 6.3 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2019 11:13

[quote="tomili"
Removed (<widget name="key_3" backgroundColor="#1f771f" position="960,726" zPosition="2" size="270,60" font="Regular;28" halign="left" valign="center" transparent="1" />)
Began to work. Thank you
[/quote]

can you test fixed screen? replace whole screem from unzipped attachment in skin.xml
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 14 bře 2019 12:01

Ahoj Shamann, podívám se na to později, ale všiml jsem si, že teď ve vláknu něco řešíte s cizincem nějaký bug, tak když jsi v tom, posílám ti taky nějaký bug. Zelenáč nastane při vyvolání pluginu 3D settings. Default skin to NEDĚLÁ.

enigma2_crash_1552557422.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2019 12:46

rom2005 píše:Ahoj Shamann, podívám se na to později, ale všiml jsem si, že teď ve vláknu něco řešíte s cizincem nějaký bug, tak když jsi v tom, posílám ti taky nějaký bug. Zelenáč nastane při vyvolání pluginu 3D settings. Default skin to NEDĚLÁ.

enigma2_crash_1552557422.rar


sklamem ta, ale nie je to chybou v skine... crashlog hovori o probleme v enigme, kedy je nespravne volanie session...

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 14 bře 2019 13:15

shamann píše:
rom2005 píše:Ahoj Shamann, podívám se na to později, ale všiml jsem si, že teď ve vláknu něco řešíte s cizincem nějaký bug, tak když jsi v tom, posílám ti taky nějaký bug. Zelenáč nastane při vyvolání pluginu 3D settings. Default skin to NEDĚLÁ.

enigma2_crash_1552557422.rar


sklamem ta, ale nie je to chybou v skine... crashlog hovori o probleme v enigme, kedy je nespravne volanie session...

Díky za zjištění. Naopak, jsem rád. Plugin jsem si nastavil v default skinu a teď ho již nepotřebuji, tak jsem mohl přepnout zpět na the best skin FHDG. :D

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 14 bře 2019 14:14

predstav si ze pouzijes FBC funkcionalitu A2 a 1 dem. tunera pouzijes na zledovanie, 2 pre PIP alebo nahravanie, ale stale uvidis len pouzity tuner A2, kde spravne by si mal vidiet ze pouziva A2, Ax - je to ale teoria co som narychlo pozrel, skus to vyskusat v default skine a v FHDG kde zobrazuje stav tunerov a posli screenshoty

screenshot 0 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na FHDG
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na FHDG - výsledek je ten samý
screenshot 2 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na default skinu
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na default skinu

screenshot (0).rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2019 14:41

rom2005 píše:screenshot 0 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na FHDG
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na FHDG - výsledek je ten samý
screenshot 2 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na default skinu
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na default skinu


takze moja teoria je spravna..., dakujem za test, skusim najst nejake riesenie

len ma zaujalo, ze u default skinu mas zobrazeny tuner A1 aj ked si predtym pisal, ze ho mas vypnuty, teda mal by stale zobrazovat len A2, a teda aj v tomto pripdae potom default skin zobrazuje chybne

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 14 bře 2019 15:33

shamann píše:
rom2005 píše:screenshot 0 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na FHDG
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na FHDG - výsledek je ten samý
screenshot 2 - nahrávám, sleduji a ještě PIP, vše z tuneru A2 na default skinu
screenshot 1 -nahrávám, PIP z tuneru A2, sleduji z tuneru A1 na default skinu


takze moja teoria je spravna..., dakujem za test, skusim najst nejake riesenie

len ma zaujalo, ze u default skinu mas zobrazeny tuner A1 aj ked si predtym pisal, ze ho mas vypnuty, teda mal by stale zobrazovat len A2, a teda aj v tomto pripdae potom default skin zobrazuje chybne

Ne, nic se neděje. A1 jsem měl vypnutý jen prve, jen pro účely minulého testu (aby nebyly žádné pochybnosti). Tento test probíhal tak, jak to mám obvykle, čili A1 na motoru a A2 jen 3 družice přes diseqc přepínač. Přičemž v prioritách tunerů mám nastavenou nejprve A2 (A2 má přednost). Když tedy v tomto posledním testu píšu, že sleduji z A1, tak opravdu sleduji ze vstupu A1. Default skin tedy ukazuje správně, jen neznáme, odkud to bere.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2019 19:03

ok, ak si najdes chvilu mohol by este spravit test tak, ze pouzijes tuner:

1. A2 aktivny,A1 nastaveny na neaktivny a B1 sucasne(aktivny+napr. pip)
2. A1aktivny, A2 nastaveny na neaktivny a B1 sucasne(aktivny+napr. pip)

a ako sa zobrazi v default a ako v FHDG, dik

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 15 bře 2019 13:38

shamann píše:ok, ak si najdes chvilu mohol by este spravit test tak, ze pouzijes tuner:

1. A2 aktivny,A1 nastaveny na neaktivny a B1 sucasne(aktivny+napr. pip)
2. A1aktivny, A2 nastaveny na neaktivny a B1 sucasne(aktivny+napr. pip)

a ako sa zobrazi v default a ako v FHDG, dik

screenshot 0 - FHDG - A2 aktivní - A1 neaktivní - B1 PIP
screenshot 1 - FHDG - A1 aktivní - A2 neaktivní - B1 PIP
screenshot 2 - default skin - A2 aktivní - A1 neaktivní - B1 PIP
screenshot 3 - default skin - A1 aktivní - A2 neaktivní - B1 PIP

screenshot (0).rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 bře 2019 18:08

ok, vdaka, po dlhsom studiu som snad nasiel riesenie, ak mozes otestuj... rozbal z prilohy, prepis v /usr/lib/enigma2/python/Components/Renderer/ a restartni GUI (najprv si ale original odloz pre istotu) skus infobar ako naposledy kde sa zobrazuju stavy tunerov a otestuj kombinacie ako ta napadnu aj s pip aj nahravanim, + vypnut A1, vypnut A2, povoleny A1, A2, napr. aj A1-aktivny, A2-pip B1 nahravanie a rozne kombinacie, dik

Příspěvky: 77
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 15 bře 2019 18:44

Tak tohle je, žel, divočina. A1 jsem měl vypnutý. A hlavně, i pro ty, co používají infobar, který nemá plné tuner info, tak ikonka vedle stavu HDD je pořád A1.

screenshot.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 bře 2019 19:30

ikona vedla stavu hdd nemoze byt este ok, to bude az sucastou update, zaujima ma v tomto teste len stav tunerov, teda prve 4, ostatne si nevsimaj, ide mi o to, ci sa zobrazuju korektne len prve 4

Příspěvky: 89
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 16 bře 2019 23:22

shamann píše:can you test fixed screen? replace whole screem from unzipped attachment in skin.xml

so said?
231.png
21.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM OpenATV 6.3 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 17 bře 2019 08:28

I am sorry, check this...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 89
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 17 bře 2019 20:47

shamann píše:I am sorry, check this...

you're welcome
2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM OpenATV 6.3 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 17 bře 2019 21:59

thx, it will be as a part of the next update ...

Příspěvky: 89
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 17 bře 2019 22:20

shamann píše:thx, it will be as a part of the next update ...

Thank good
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM OpenATV 6.3 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2836
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 19 bře 2019 11:34

rom2005 píše:Ale když to zvládá detekovat default skin, tak to nějak jít musí, ne? Jasně, pokud nemáš doma FBC tuner, tak dost těžko.


detekcia FBC stavu tunerov a pouziteho tunera opravena od ver. 2.67 - je online mozes aktualizovat a otestovat

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků