DM 900 UHD a GSU

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 04 říj 2018 12:40

Dobrý den , po aktualizaci dreamboxu hazí GSU zelenou smrt při informaci o systemu i při instalaci balíčků. Přikládám log.a děkuji za řešení
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 04 říj 2018 13:50

pozrel som a hlasi chybu nie priamo v GSU ale nevie vytvorit eWindowstyle - nejaka chyba so zvolenym stylom v aktualnom skine, aky skin pouzivas? skus prepnut na default full hd skin, ... rovnaku def. ma aj system info, je to zvlastna chyba, spadne to vzdy u kazdeho alebo iba u niektorych a s rovnakou chybou? mas dm po aktualizacii? menili teraz nastavenia pre listbox-y to moze byt sposobene aj chybou/zasadnou zmenou v aktualizacii

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 04 říj 2018 14:02

a uz je oprava pre dmm image:

Kód: Vybrat vše
enigma2: fix crash on skins without horizontal scrollbar style


takze aktualizuj image a bude vsetko ok

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 04 říj 2018 16:26

Po aktualizaci je vše OK,takže děkuji . Ještě jedna technická , chtěl bych vytvořit swap na usb ,ale po připojení usb nemám aktivní správu swapu v gsu. USB je pro gsu viditelné,zkoušel jsem formátovat přes gsu ,ale pořád není aktivní správa swapu. Díky za odpověd

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 04 říj 2018 17:45

ano swap je blokovane pre tieto image, preto ti to nedovoli, ale neide o ziadnu chybu, swap v dm900 je uplne zbytocny, ma vyznam len u starsieho hw (dm800,800se,500hd) kde je malo RAM, vsetky vyssie modely nepotrebuju swap kedze uz maju dostatok RAM

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 04 říj 2018 17:59

Na swap jsem se ptal proto ,že mám podobný problem při přehrávání některých filmů (viz:http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=387&p=756075)tzn. zaplnění ram, proto jsem chtěl vyzkoušet Swap . Děkuji případně za radu,popřípadě poprosit o aktivaci swap manageru v GSU.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 04 říj 2018 19:11

podla toho popisu je to dost brutalne, ale ok, mozes sa pozriet na "povolenie swap" v gsu len nastavovat velkost pre swap 2GB a viac je teda riadne sialenstvo, zaujimave by bolo ci nepomaha autocistenie RAM z FHDG17 celkom slusne to vie uvolnovat

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 04 říj 2018 20:12

Díky za odpověd , jestli mi ještě můžeš poradit jak aktivovat swap v gsu , nebo je potřeba aktualizace gsu .Díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 04 říj 2018 20:53

v aktualnej verzii to nie je mozne, musis pockat na zverejnenie ver. 10.38 kde je to uz pre OE2.5 povolene a pridal som moznost nastavovat velkost 1GB, 2GB, 4GB, ak sa nic nestane, tak mozno zajtra, prip. cez vikend ju zverejnim

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 04 říj 2018 21:18

Super to nehoří a děkuji za ochotu.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 10 říj 2018 14:31

mozes skusit... ver. 10.39

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 11 říj 2018 19:09

Díky za novou verzi . Ale včera jsem narychlo připojil USB aktivoval swap (1gb) .Vytvoření swap trvalo poměrně dlouho, po vytvoření jsem měl vytíženou RAM 96 procent,
provedl jsem restart systému a konec . Box nenaběhl ani po odpojení USB a pomohl až flash zálohy , takže zítra znovu budu testovat. Jinak díky shamannovi.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 11 říj 2018 19:20

vytvorenie "velkeho" swap-u samozrejme trva niekolko minut, to je ok, kazdopadne nepouzivaj usb ale sd kartu pre swap, u usb je problem v OE2.5 s neskorym, resp. nedetekovanym device a neskorym mountnutim, neviem aky mount manager pouzivas, podrobne som to popisoval v inej teme, potrebujes mat mountnute device uz pred nabehom E2, teda kernelom, jediny sposob je korektny zapis v fsab a idealne mount by UUID (to spolahlivo spravi napr.GSU):

odporucam spravit mount inym sposobom aby mount realizoval kernel este pred nabehom E2 a nebudes mat problem, napr. taketo moznosti:

1. iny manager zariadeni, ktory pripravi mount zariadenia pre kernel
2. pomocou GSU-spravca zariadeni, ten ti mountne a zapise do fstab mount by UUID a to funguje spolahlivo
3. presun vsetky files do /data co je cast flash vyuzitelnej na data - pouziva sa napr. pri flashovani image, flashovanim nedojde k zmazaniu files

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 11 říj 2018 19:32

ukazka napr. aktivovany swap u mna na sd karte
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 11 říj 2018 19:39

SD kartu mám mountnutou pomocí UUID podle tohoto návodu(http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 52&t=14977) a mám na ní picony, v GSU ji vidím ,ale ve swap manageru GSU nabítku vytvořit swap na sd nemám .

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 11 říj 2018 19:50

GSU swap manager ocakava/prehladava mount na:

/media/cf
/media/sd
/media/usb
/media/ba
/media/hdd

remountni na /media/sd alebo cf a pojde ok

Příspěvky: 8
Registrován: 14 čer 2017 18:25

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod pianosa » 11 říj 2018 21:52

Tak swap vytvořen na SD , vše funguje tak uvidim při přehrávání filmů případně podám info , tímto děkuji za skvělou práci a rady

Příspěvky: 32
Registrován: 19 říj 2016 21:52

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod Sat-An » 20 bře 2019 19:11

Help please, I can not find Cccam config file anywhere (with FTP), to insert c line.
The structure of DDM image is quite different, than in the images I previously used.
Where is Cccam cfg located?
Image is DDM Exp. with GSU, DM900UHDxxx.

Regards / Sat-An

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 20 bře 2019 19:53

Sat-An píše:Help please, I can not find Cccam config file anywhere (with FTP), to insert c line.
The structure of DDM image is quite different, than in the images I previously used.
Where is Cccam cfg located?
Image is DDM Exp. with GSU, DM900UHDxxx.

Regards / Sat-An


as always but you have to create it and copy to:

Kód: Vybrat vše
/etc

Příspěvky: 32
Registrován: 19 říj 2016 21:52

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod Sat-An » 21 bře 2019 16:28

shamann píše:
Sat-An píše:Help please, I can not find Cccam config file anywhere (with FTP), to insert c line.
The structure of DDM image is quite different, than in the images I previously used.
Where is Cccam cfg located?
Image is DDM Exp. with GSU, DM900UHDxxx.

Regards / Sat-An


as always but you have to create it and copy to:

Kód: Vybrat vše
/etc


How to Make CCcam.cfg file
/ HOW TO
Most of the satellite receiver boxes need CCcam.cfg file with your CCcam lines in it in order to work. Usually users ask their providers for a cfg file not knowing they can create it themselves. Doing this is pretty much easy and you only need to have your CCcam lines to put in it.
First, create a simple text document.
Put your CCcam lines in it. Make sure your Lines have the correct format according to your box.
Note: usual format of CCcam lines is C: server port user pass
Now from the top left side of your text document click File > Save As ….
At the bottom there is a section called “Save As Type”, change it to “All Files”.
Then from the top of it in “File Name” write CCcam.cfg and save it.
Note: remember it`s vital that the first two C`s be in Caps Letters.
Thats it, your CCcam.cfg file is ready to be used.

1. Installed CCcam 2.3.1
2. I created CCcam.cfg with valid c.li ....
3. copied directly to / etc.

Result: *** Unsupported CA found, incorrect ECM info ***
What's wrong?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 22 bře 2019 11:58

why you need to use cccam? I recomended to use oscam ...

Příspěvky: 32
Registrován: 19 říj 2016 21:52

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod Sat-An » 22 bře 2019 14:37

shamann píše:why you need to use cccam? I recomended to use oscam ...


I don't need it, I just tried to test it, how and if it works with the image DMM exp. and to get a little better understanding of the structure of the DMM image, which is slightly different from the image I used before.

btw. A new patched version is released v. 11505-r792. For version v. 11505-r791 exist two versions, one from 04.03
without hash 31, and second from 09.03 with hash 31. Which version is on GSU Download CAM/SRV, because only AFN doesn't work for me.

Regards/ Sat-An

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2916
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod shamann » 22 bře 2019 17:16

Sat-An píše:
I don't need it, I just tried to test it, how and if it works with the image DMM exp. and to get a little better understanding of the structure of the DMM image, which is slightly different from the image I used before.

btw. A new patched version is released v. 11505-r792. For version v. 11505-r791 exist two versions, one from 04.03
without hash 31, and second from 09.03 with hash 31. Which version is on GSU Download CAM/SRV, because only AFN doesn't work for me.

Regards/ Sat-An


Hi

actually online vr. 11505 with EMU r792 I updated it few minutes ago so try now AFN works well with AU

Příspěvky: 32
Registrován: 19 říj 2016 21:52

Re: DM 900 UHD a GSU

Příspěvekod Sat-An » 22 bře 2019 17:31

Hi
actually online vr. 11505 with EMU r792 I updated it few minutes ago so try now AFN works well with AU


Yes, it works ! :P
Thanks/ Sat-An

Předchozí

Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků