LCD4linux

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 30 kvě 2019 12:13

Ahoj,
chtel bych se zeptat, jestli funguje plugin LCD4linux v aktualni verzi HDGlass17.
Mam Vu+Uno4kse, Vti 14.0.3.

Vdaka

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 30 kvě 2019 12:23

ano , samozrejme funguje bez obmedzeni

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 31 kvě 2019 06:36

Ahoj,

dekuji za odpoved. V ceskem prekladu pocasi mas dny a mesice anglicky.

S pozdravem Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 31 kvě 2019 06:39

ano, viem, moja chyba, v dalsom update uz by to malo byt ok

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 04 čer 2019 08:39

Ahoj,

stale se mi nedari dat do provozu lcd4linux na Vu+ 4K se. Nastavim vse
v lcd4linux a ulozim. Porad se, ale zobrazuje skin z VLD (VTI-VFD Skin).
Pred roky jsem to nastavoval na Vu+ duo a tam to bylo bez problemu.
Mohl bys nejak poradi ?

Predem dekuji, Roman

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 04 čer 2019 08:44

Ten reciever je Vu+ Uno 4k se.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 04 čer 2019 13:00

za normalnych okolnosti ak pouzijes LCD linux verziu ponukanu/pouzitu v image tak nastavenie typu LCD by malo byt ponuknute s typom LCD tvojho HW, a ak to mas nastavene a display nefunguje je moznost, ze ho prioritne ovlada nejaka sucast image - musis v nastaveniach image vypnut/zmenit - ak mas aj to a stale nefunguje je mozne, ze ide o bug v image

osobne to riesim pouzitim poslednej verzie LCD4Linux s nepouzivanim nastaveni typu podla HW ale pouzivam nastavenie typu LCD: skin-box-lcd a nie je ziaden problem ...

btw. v FHDG nastavujem OLED typ: "z image" a tym padom FHDG ziadnym sposobom neovplyvnuje funkcnost LCD

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 23 čer 2019 08:19

Ahoj,

chtel bych se zeptat, jestli nektere kanaly nemaji zadneho providera.
U nasledujicich kanalu se nezobrazuje provider.

oe24.TV 19.2 11273 MHz
RiC 19.2 12692 MHz
Welt der Wunder 19.2 12663 MHz

S pozdravem, Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 23 čer 2019 08:35

ano, neozbrazuje sa v pripade ak v TS nie je info o providerovi, konkretne tebou menovane kanaly tuto info nemaju preto sa provider nezobrazi (zobrazi sa len default)

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 21 črc 2019 07:31

Ahoj,
chtel jsem online aktualizovat bile picony pro sat 19.2.
Provedl jsem cisteni sat 19.2 - OK. Stahal jsem bile picony pro sat 19.2. Pise to, ze stahovani
probehlo uspesne. Restart, ale picony se nezobrazuji.

S pozdravem Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 21 črc 2019 08:10

skusil som u seba a vsetko funguje, pokial sa ti nezobrazuju vo vybere kanalov, skus hard restart, v infobare by sa mali zbrazit okamzite po prepnuti medzi kanalmi

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 21 črc 2019 08:55

Ve vyberu kanalu picony nemam. Nezobrazuje se me to v infobaru.
Provedl jsem restart systemu, ale nepomohlo to. Stahoval jsem to jiz mnohokrat a nebyl s tim nikdy
problem. Zkusim ty picony stahnout z jineho recieveru a nainstalovat rucne.

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 21 črc 2019 09:30

Funguje to. Byla to moje chyba. Stahoval jsem omylem picony 220x132 ?!?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 21 črc 2019 12:16

ok, vdaka za info

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 25 črc 2019 14:39

Ahoj,
provedl jsem aktualizaci na nejnovejsi verzi.
Po aktualizaci je Hd glass nefunkcni. VU+ UNO 4KSE.
Vti 14.0.3.

S pozdravem ROman

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 25 črc 2019 15:20

Hlasi to tuto chybu.
Skin Error pixmap file/usr/share/enigma2/vfd_icons/icon_si.png not found

Příspěvky: 121
Registrován: 03 říj 2015 12:10

Re: LCD4linux

Příspěvekod rmrkvica » 25 črc 2019 18:35

Pouzivam dva Vfd skiny.Pri instalaci byl aktivni skin 23.
Hd glass se nedal aktivovat. Prepnul jsem na skin 12. Hd glass se
nechal aktivovat. Potom jsem prepl opet na Vfd skin 23 a funguje to.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 26 črc 2019 07:14

ok, vdaka za info

Příspěvky: 37
Registrován: 11 úno 2015 19:24

Re: LCD4linux

Příspěvekod dr.eam » 01 lis 2019 23:01

zdravím , mohol by mi niekto poradiť ako nastaviť cestu aby zobrazilo správnu obálku k filmu.
Vždy mi tam stiahne nejakú blbosť a nie ten správny obrázok.
Len upresním , že je to zo stream cinema.

Ď.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 37
Registrován: 11 úno 2015 19:24

Re: LCD4linux

Příspěvekod dr.eam » 10 lis 2019 21:12

shamann píše:za normalnych okolnosti ak pouzijes LCD linux verziu ponukanu/pouzitu v image tak nastavenie typu LCD by malo byt ponuknute s typom LCD tvojho HW, a ak to mas nastavene a display nefunguje je moznost, ze ho prioritne ovlada nejaka sucast image - musis v nastaveniach image vypnut/zmenit - ak mas aj to a stale nefunguje je mozne, ze ide o bug v image

osobne to riesim pouzitim poslednej verzie LCD4Linux s nepouzivanim nastaveni typu podla HW ale pouzivam nastavenie typu LCD: skin-box-lcd a nie je ziaden problem ...

btw. v FHDG nastavujem OLED typ: "z image" a tym padom FHDG ziadnym sposobom neovplyvnuje funkcnost LCD



Ahoj, nedarí sa mi spustiť LCD4linux na dm920, image GP4, všetko mám ponastavované vo webcontrol to vidím , ale nzobrazí sa na lcd.
V druhom prijímači VU+ ultimo mi to funguje.

Nemá niekto zálohu nastavenia lcd z dm9xx, že by som to skúsil či to pôjde.

Ď.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 11 lis 2019 11:54

typ: skin-box-lcd ale ak po tejto zmene dojde k crashlog - resp. budes mat boot dookola, je to preto, ze LCD4Linux po tomto nastaveni zle upravi skin_user.xml, v prilohe som ti dal skin_user.xml ako ho pouzivam ja, v pripade potreby ho prepis v /etc/enigma2 - ale funguvat bude az ked zmenis nastavenie v plugine na skin-box-lcd a spravis hard restart
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 37
Registrován: 11 úno 2015 19:24

Re: LCD4linux

Příspěvekod dr.eam » 13 lis 2019 17:38

shamann píše:typ: skin-box-lcd ale ak po tejto zmene dojde k crashlog - resp. budes mat boot dookola, je to preto, ze LCD4Linux po tomto nastaveni zle upravi skin_user.xml, v prilohe som ti dal skin_user.xml ako ho pouzivam ja, v pripade potreby ho prepis v /etc/enigma2 - ale funguvat bude az ked zmenis nastavenie v plugine na skin-box-lcd a spravis hard restart


Dík za ochotu, ale celkom som to asi nepochopil ...
- skin-box-lcd takú možnosť v plugin nemám /okrem iného iba "zabudovaný-box-sskin-LCD!/
a ten súbor čo si poslal som nakopíroval , ale nič sa neprepísalo , tak neviem.

Ď.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 13 lis 2019 17:57

ano, je to "ta spravna volba" a po jej aktivacia sa vytvori skin_user.xml ako som pisal ...

Příspěvky: 37
Registrován: 11 úno 2015 19:24

Re: LCD4linux

Příspěvekod dr.eam » 30 lis 2019 16:37

shamann píše:ano, je to "ta spravna volba" a po jej aktivacia sa vytvori skin_user.xml ako som pisal ...


zdravím, konečne smo sa k tomu dostal , skúsil som to ako si napísal,
nakonfiguroval som si to cez webinterface , základná obrazovku pri spustení ide ale ked dám do standby tak tma a pritom vo web to vidim.
Takisto ked zobrazím zoznam kanálov, tak zobrazuje z image

nemohol by si mi poslať aj tvoj lcd4config z /etc/enigma2/ nech sa z toho vysomárim už a podla neho by som si to poupravoval.

nieje niekde návod na nastavenie? ... nie všetmému rozumiem na čo slúži a hlavne kedy nastaviť LCD 1 ; 1+2 atd,
alebo na čo je na pravo obrazovka 1 až 9

Ď.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3135
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: LCD4linux

Příspěvekod shamann » 30 lis 2019 18:01

konfigurovat zobrazovanie je mozne 3 akcie: bezne sledovanie, prehravanie medii, pohotovostny rezim

LCD - moznost definovat rozne zobrazovania na pripojenych LCD, napr. LCD1 - interny display, LCD2 - externy fotoramcek, LCD3 - externy LCD dalsi typ atd.
obrazovka/screen - pre kazde LCD je mozne nadefinovat az 9 obrazoviek, ktore sa budu postupne zobrazovat (dasa nastavit cas kolko sa ma ktora obrazovka zobrazovat), obdobne pre niektoru z 3 konfigurovatelnych akcii, v kazdej obrazovke je moznost povolit rozne objekty

ak v standby nie je nic - nemas nadefinovany ziadnu obrazovku, nemas pre LCD1 (predpokladam je interny LCD) povolene aby sa pre akciu "standby" zobrazovali obrazovky, mas nastavenu nizku uroven jasu pre LCD1

priklad u mna:

definovane 3 obrazovky s nastavenou zmenou 30s pre bezne sledovanie:

1. picon
2. channel name + program info
3. date + time
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Další

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron