fhdg17.config

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 108
Registrován: 03 říj 2015 13:10

fhdg17.config

Příspěvekod rmrkvica » 09 kvě 2019 10:14

Ahoj,

chci se zeptat jestil muzu pouzit "fhdg17.conf" z Vu+Duo2 pri nove instalaci FHDG17 na Vu+Uno4KSE ? Vcera jsem
to zkousel, ale nejak se to nepodarilo.
fhdg17.conf do /usr/share/enigma2... potom obnova konfigurace- potom pise aktualizace uspesne nactena
potom restart, ale je tam stale stara konfigurace.

S pozdravem, Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: fhdg17.config

Příspěvekod shamann » 09 kvě 2019 10:56

rmrkvica píše:Ahoj,

chci se zeptat jestil muzu pouzit "fhdg17.conf" z Vu+Duo2 pri nove instalaci FHDG17 na Vu+Uno4KSE ? Vcera jsem
to zkousel, ale nejak se to nepodarilo.
fhdg17.conf do /usr/share/enigma2... potom obnova konfigurace- potom pise aktualizace uspesne nactena
potom restart, ale je tam stale stara konfigurace.

S pozdravem, Roman


ano je prenositelne a funguje ...

1. skopirovat fhdg17.conf kdekolvek v ramci hw
2. obnovit konfiguraciu - (nacita z conf suboru konfiguraciu a nastavi jednotlive polozky podla cfg z conf)
3. zvolit ulozit - az v tejto chvili dojde k aktivacii nacitanych nastaveni - a samozrejme pokial niektore nastavenie nemoze byt aplikovane zahlasi chybu (kriticke nastavenie) alebo odignoruje a pouzije default hodnotu

Příspěvky: 108
Registrován: 03 říj 2015 13:10

Re: fhdg17.config

Příspěvekod rmrkvica » 09 kvě 2019 11:39

Dekuji, odpoledne to vyzkousim.

Příspěvky: 108
Registrován: 03 říj 2015 13:10

Re: fhdg17.config

Příspěvekod rmrkvica » 12 kvě 2019 10:36

Ahoj,

tak to funguje. Udelal jsem chybu, ze jsem obnovil konfiguraci, ale neulozil.
Mohl bys mne poradit, jak vypnout animaci na Vu+Uno4Kse-VTI 14.0.3.

S pozdravem Roman

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: fhdg17.config

Příspěvekod shamann » 12 kvě 2019 11:46

menu-nastavenia-system-animacie ale bohuzial je zmena v VTi image pre tento screen a v aktualnej verzii FHDG sa screen nezobrazi korektne, uprava bude sucastou dalsej aktualizacie, zatial pouzi na nastavenie default skin

Příspěvky: 108
Registrován: 03 říj 2015 13:10

Re: fhdg17.config

Příspěvekod rmrkvica » 13 kvě 2019 09:17

Ahoj,

pockam. Po nove instalaci na Vu+ Uno4se je tam ten maly proble s info panelem.
Panel zmizi a kratce zase naskoci. Je mozne, ze se v Vti 14.0.3 automaticky nastavi
FCC(fast schanel change). V posledni dobe mam problem na Vu+Duo a Vu+Uno4Kse
s oscamem.

Příspěvky: 24
Registrován: 11 úno 2015 20:24

Re: fhdg17.config

Příspěvekod dr.eam » 18 kvě 2019 23:48

shamann píše:menu-nastavenia-system-animacie ale bohuzial je zmena v VTi image pre tento screen a v aktualnej verzii FHDG sa screen nezobrazi korektne, uprava bude sucastou dalsej aktualizacie, zatial pouzi na nastavenie default skin


mne napr. záloha z VU ultimo4k celkom nefunguje ked som ju dal do DM920,
napr. mám rovnaké verzie HDG a v DM920 mám aj položku animácie piconov v info baner vo VU nie ,
ale zase v DM mi nefunguje pri kliknutí na tlač OK to, že mi neukáže infolištu na cca 5 sec , ale len krátko preblikne.

môže to byť tým že v DM mám OE2.5 ?

Ď.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: fhdg17.config

Příspěvekod shamann » 19 kvě 2019 10:01

dr.eam píše:mne napr. záloha z VU ultimo4k celkom nefunguje ked som ju dal do DM920,
napr. mám rovnaké verzie HDG a v DM920 mám aj položku animácie piconov v info baner vo VU nie...


funguje spravne..., FHDG automaticky rozpoznava moznosti, ktore ma HW a aktualne image a podla toho niektore moznosti znepristupni alebo spristupni dalsie
konkretne kapitola animacie je vo vu+ nedostupne kedze ziaden image nepodporuje "single object animation", vu+ vie animovat len cely screen ale nevie animovat lubovolny objekt

dr.eam píše:...ale zase v DM mi nefunguje pri kliknutí na tlač OK to, že mi neukáže infolištu na cca 5 sec , ale len krátko preblikne.

môže to byť tým že v DM mám OE2.5 ?

Ď.


problem o ktorom som uz viackrat pisal... riadenie tlacidla OK prebera GP3/4, pokial chces aby v FHDG fungoval infobar korektne po stlaceni OK, staci doinstalovat z feedu DMM plugin "Virtual zap", po restarte GUI GP3/4 prestane riadit OK tlacidlo a infobar bude fungovat normalne

OE 2.5 nesposobuje ziaden problem, prave naopak, riesi mnoho problemov OE 2.0 a spristupnuje dalsie moznosti HW a v neposlednom rade je x-krat rychlejsi, teda urcite v dm ak je moznost pouzit image OE2.5 jednoznacne ho pouzit

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2938
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: fhdg17.config

Příspěvekod shamann » 19 kvě 2019 10:11

rmrkvica píše:Ahoj,

pockam. Po nove instalaci na Vu+ Uno4se je tam ten maly proble s info panelem.
Panel zmizi a kratce zase naskoci. Je mozne, ze se v Vti 14.0.3 automaticky nastavi
FCC(fast schanel change). V posledni dobe mam problem na Vu+Duo a Vu+Uno4Kse
s oscamem.


to je sposobene dualnym riesenim "stracania sa screenu - infobar je rovnako definovany ako objekt typu screen", a funguje to spravne aj ked vysledok je ako popisujes - v FHDG mas zapnute stracanie sa infobaru - fade out a v image povolene animacie, udeje sa toto: FHDG zacne pri ukonceni zobrazenia infobaru jeho stracanie sa a az skonci je infobar skryty - FHDG nastavi spat plne zobrazenie infobaru aj ked je skryty za normalnych okolnosti (image nevie animovat screen) nic sa nezobrazi, kedze infobar je skryty, ale image detekuje ze infobar ma zmenu zobrazenia a znova ho "zanimuje" a teda infobar vynutene zobrazi a skryje - to je to prebliknutie

riesenie je jednoduche: ak chces vyuzivat animacie screenov z image vypni stracanie - fade efekt v nastaveniach FHDG, ak chces len stracanie - fade out infobaru, vypni animacie v image

oscam - funguje uplne bezproblemov, je to cele len o spravnej cfg oscam-u ...


Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Havana a 3 návštevníků