Diskusia

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 03 bře 2019 22:39

shamann píše:to nema vplyv... dolezite je ako su mountnute jednotlive dev, mozes mi poslat vypis po zadani v telnete: df -h

Vyjel seznam, ale nevím, jak ho z putty zkopírovat ven.

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 03 bře 2019 23:34

Tak v DCC E2 to šlo.

Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 960.4M 435.2M 459.6M 49% /
devtmpfs 491.7M 0 491.7M 0% /dev
tmpfs 499.7M 0 499.7M 0% /dev/shm
tmpfs 499.7M 16.7M 483.0M 3% /run
tmpfs 499.7M 0 499.7M 0% /sys/fs/cgroup
systemd-1 6.1G 14.1M 5.7G 0% /data
tmpfs 499.7M 20.0K 499.6M 0% /tmp
tmpfs 499.7M 20.0K 499.6M 0% /var/volatile
/dev/sda1 293.3G 29.9G 263.4G 10% /media/hdd
/dev/sdb1 1.8G 799.4M 968.3M 45% /media/usb
/dev/mmcblk0p3 6.1G 14.1M 5.7G 0% /data
/dev/mmcblk1p1 14.2G 255.3M 13.2G 2% /media/ba

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 bře 2019 08:28

putty - velmi jednoducho: oznacit a skopirovat

problem s nespravnou detekciou sposobuje ba usadeny na sd karte - upravim v dalsej verzii + doplnim zobrazenie stavu SD karty

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 04 bře 2019 09:28

Tak to bude fajn, ovšem pokud rozšíříš tabulku, nevím kam se vejde v system infobaru další sloupec, už tak je to roztažené na celou šířku obrazovky, nezapomeň, ještě je tam vedle malý ecm pid infobar tabulka, ale snad si poradíš.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 bře 2019 10:40

pisal si, ze GSU ti zobrazilo info spravne, podla mna nie, spravne si myslel len info o USB, ale info o SD karte v GSU chyba - pokusim sa aj to upravit

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 04 bře 2019 11:45

shamann píše:pisal si, ze GSU ti zobrazilo info spravne, podla mna nie, spravne si myslel len info o USB, ale info o SD karte v GSU chyba - pokusim sa aj to upravit

Ano, přesně tak.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 bře 2019 18:41

je to upravene, dostupne od ver. 2.63
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 05 bře 2019 11:01

rom2005 píše:
shamann píše:pisal si, ze GSU ti zobrazilo info spravne, podla mna nie, spravne si myslel len info o USB, ale info o SD karte v GSU chyba - pokusim sa aj to upravit

Ano, přesně tak.


vyskusaj GSU 10.52, mal by ti uz ukazovat vsetko spravne ...

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 06 bře 2019 17:03

shamann píše:
rom2005 píše:
shamann píše:pisal si, ze GSU ti zobrazilo info spravne, podla mna nie, spravne si myslel len info o USB, ale info o SD karte v GSU chyba - pokusim sa aj to upravit

Ano, přesně tak.


vyskusaj GSU 10.52, mal by ti uz ukazovat vsetko spravne ...


Ano, díky, potvrzuji, že po aktualizaci GSU už je v system info vše bezchybné.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 06 bře 2019 19:01

ok, dik za info

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 10 bře 2019 15:31

Při nahrávání je chyba v deformovaném názvu kanálu. (Ty pruhy v screenshotu tam v reálu nejsou). To je bug v image nebo ve skinu? Mám DM920 + nový Unstable.

screenshot.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 10 bře 2019 15:36

Další bug nastane, když mám přepnuté na MUX2 SK. V seznamu kanálů je prázdné políčko místo položky "otta - interaktívna služba". Pokud o to kurzorem zavadím nebo dám OK, přijde zelenáč. Pokud mám přepnuto na jiný mux, název otta tam je správně a vše je Ok.

screenshot (1).rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 10 bře 2019 16:32

rom2005 píše:Při nahrávání je chyba v deformovaném názvu kanálu. (Ty pruhy v screenshotu tam v reálu nejsou). To je bug v image nebo ve skinu? Mám DM920 + nový Unstable.


bug v image, nema to nic so skinom

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 10 bře 2019 16:35

rom2005 píše:Další bug nastane, když mám přepnuté na MUX2 SK. V seznamu kanálů je prázdné políčko místo položky "otta - interaktívna služba". Pokud o to kurzorem zavadím nebo dám OK, přijde zelenáč. Pokud mám přepnuto na jiný mux, název otta tam je správně a vše je Ok.


ano dalsi mozny bug v image, skus si to upravit/opravit v PC v editore kanalov, ide o nespravne vyhodnotenie typu kanalu (data-tv), prip. skus dat prehladat mux ale zvol vymazat kanaly pred skenovanim - tvorba services listu - zoznam kanalov vo vybere kanalov je plne iba v moci image nie ziadneho skinu

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 11 bře 2019 16:07

shamann píše:
rom2005 píše:Při nahrávání je chyba v deformovaném názvu kanálu. (Ty pruhy v screenshotu tam v reálu nejsou). To je bug v image nebo ve skinu? Mám DM920 + nový Unstable.


bug v image, nema to nic so skinom

No jo, ale v default skinu se to neprojevuje, takže to DM těžko opraví, když o tom neví.

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 11 bře 2019 16:12

Ještě nechápu jednu věc. Když mám přepnuto na satelitní kanál, pak vždy HDG identifikuje tuner jako A1, i když kanál je přijímán tunerem A2. Jen při PIP nebo nahrávání a současném sledování jiného kanálu se zobrazí tuner A2. Default skin to zobrazuje správně.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 11 bře 2019 17:43

hmm, ako vies, ze default skin to zobrazuje spravne? v FHDG je viac moznosti zobrazovania stavu tunerov v roznych typoch infobarov, posli screenshot a oznac o ktore zobrazenie ide, ak myslis ikonu v rade ikon audio, subtitle atd. ta zobrazuje aktualne pouzity tuner pre kanal, ktory prave sledujes, aky detekuje enigma (skin prebera info z nej) pozri si v info o kanale aky hlasi pouzity tuner, ak myslis vypis vsetkych tunerov a ich stavy, tak tu vie skin zobrazit stav - active, standby, recording, aktive in background, neosadeny (ak je to povolene) a kazdy stav zobrazuje farbou zvolenou pre jednotlive stavy v nastaveniach FHDG

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 11 bře 2019 18:43

shamann píše:hmm, ako vies, ze default skin to zobrazuje spravne? v FHDG je viac moznosti zobrazovania stavu tunerov v roznych typoch infobarov, posli screenshot a oznac o ktore zobrazenie ide, ak myslis ikonu v rade ikon audio, subtitle atd. ta zobrazuje aktualne pouzity tuner pre kanal, ktory prave sledujes, aky detekuje enigma (skin prebera info z nej) pozri si v info o kanale aky hlasi pouzity tuner, ak myslis vypis vsetkych tunerov a ich stavy, tak tu vie skin zobrazit stav - active, standby, recording, aktive in background, neosadeny (ak je to povolene) a kazdy stav zobrazuje farbou zvolenou pre jednotlive stavy v nastaveniach FHDG

Ahoj Shamannko, měl jsem na mysli ikonu v rade ikon audio, subtitle atd. V info o kanále opravdu je stejný tuner ve všech skinech, jako ve zmíněném infobaru FHDG (A1). FHDG z něj přebírá, o tom žádná. :) Ale default skin je z nějakého důvodu chytřejší a v rade ikon audio, subtitle atd. ukazuje jiný tuner. Ten, na který mám skutečně napojenou parabolu (A2).

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 11 bře 2019 20:32

bohuzial velmi sa mylis, tvoje tvrdenie nie je pravdive, default skin nie je "chytrejsi", zobrazuje len 2 stavy: zelenou farbou aktivny tuner teda ten, ktory sa pouziva na sledovanie kanalu, zlta farba - aktivny v pozadi, pouzity napr. pre pip, nahravanie, streaming

FHDG rozlisuje viac stavov ako som ich opisal v predchadzajucom prispevku (teda je chytrejsi) - toto zobrazenie je pouzite len v niektorych typoch extra infobaru

ikona tuneru v rade ikon vzdy zobrazuje prave aktivny tuner (analogia zelene zobrazeneho v default skine)

teda tvrdis, ze mas zapojeny len tuner A2 a A1 je vypnuty a FHDG zobrazi A1?

v infe o kanale mas realne zobrazeny pouzity aktivny tuner a FHDG ho neprebera!!! detekuje si z dat, ktore obsahuje enigma aktivny tuner

pozri si prilozene screenshoty:

1. len aktivny tuner A1 - zelene A1 + v rade ikon: A1
2. aktivny tuner A1- zelene A1, A2- zlte A2 (A2 vyuzity na streaming) + v rade ikon: A1
3.aktivny a nahravanie A1 - fialove A1, A2 - zlte A2 streaming + v rade ikon: A1
4. len aktivny A2 - zelene A1 + v rade ikon: A2

modro zobrazene - standby tuner
v pripade 4 vidis, ze je pouzity A2 - zeleny a aj ikona v rade ikon je A2, teda vsetky pripady 1-4 su zobrazene korektne!!!

zaver: FHDG v detekcii pouzitia a vyuzitia tunerov funguje absolutne precizne a realne tak ako ma!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 bře 2019 09:53

A) teda tvrdis, ze mas zapojeny len tuner A2 a A1 je vypnuty a FHDG zobrazi A1?

B) v infe o kanale mas realne zobrazeny pouzity aktivny tuner a FHDG ho neprebera!!! detekuje si z dat, ktore obsahuje enigma aktivny tuner

Ahoj, odpověď:
ad A) přesně tak

Ad B) ne, FHDG přebírá informaci v infu o kanále. Ale v infu o kanále je to špatně (je tam stále A1, i když tuner A1 je vypnutý) Ale z nějakého důvodu je default skin chytřejší, a i když v infu o kanále je to špatně, default skin to přebírá asi odněkud jinam a ukazuje správně A2.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 bře 2019 10:54

posli screenshot z nastavenia tunerov....celkovy + detailne nastavnie kazdeho tunera

nie, FHDH neprebera info z informacii o kanale ani nahodou (asi viem ked som to programoval) zobrazenie v rade ikon je nacitany stav z enigmy a preco ignorujes screenshoty, ktore som ti poslal?, otestuj to z extra infobarom kde su zobrazene info o tuneroch....a uvidis to iste ale presnejsie zobrazene ako v default skine, a teda stale plati, ze FHDG vie poskytnut presne a detailnejsie info ako default skin!

posli mi screenshot kde je info zle zobrazene ale s extra infobarom kde su zobrazene aj stavy tunerov

Příspěvky: 79
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 bře 2019 11:38

screenshot.rar

Tu to máš. Kdyby to nebyl origo DMM image, tak si řeknu, chyba v image. Ale takto zle to ukazuje už rok, co mám nový DM. I v o rok starším image.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 bře 2019 12:20

podla toho co si poslal ide vysoko pravdepodobne o chybu v enigme, kedy zle priradi cislo tunera v TP datach pre FBC tuner - ak si pozries v FHDG nacital 10registrovanych tunerov, co je spravne kedze mas v slote 0: FBC teda 2x4, slot 1: twin teda 2 - a su registrovane ako A1-8, B1-B2, lenze v TP datach uz vracia nieco ine, zrejme s tym maju problem ...poskumam v ramci moznosti ci sa s tym da nieco spravit

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3004
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 bře 2019 18:18

mohol by si mi poslat subor tuners.txt z /tmp potom ako zadas v telnete toto: cat /proc/bus/nim_sockets > /tmp/tuners.txt

Příspěvky: 91
Registrován: 29 pro 2014 02:30

Re: Diskusia

Příspěvekod maxim11 » 12 bře 2019 22:28

Mám zapojený FBC tuner na unicable konvertor a je jedno, v ktorom vstupe je zapojený kábel, vždy vyhodnocuje tunery ako A1-A8. Môže byť pokojne zablokovaný tuner A, alebo B, javí sa to rovnako. Ide pravdepodobne o to, že sú prezentované ako 8 virtuálnych tunerov, t.j. vždy A1-A8, bez ohľadu na fyzický stav. Pri obyčajnom tuneri Enigma normálne rozoznáva vstupy A resp. B. Ak sa dobre pamätám, takto mi to vypisoval aj default skin. Ale skúšal som to už dávnejšie (niekedy na jeseň), takže si to môžem pokojne pamätať zle. :)

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků