Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 01 srp 2020 07:13

nic nezmizlo! pouzivas starsiu verziu GSU na novsej verzii image, kde doslo k zmene/uprave zobrazenia objektov pre configlist ..., nainstaluj vyssiu verziu GSU (nepamatam si uz v ktorej verzii som to upravil) daj si poslednu verziu, kde je to ok

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 09 zář 2020 08:37

V GSU device manager pouzivam mount sietoveho disku pomocou CIFS/NFS. Funguje to vyborne, akurat mam pripomienku ku zobrazeniu parametrov CIFS/NFS. Ak som na riadku mountnuteho sietoveho disku, tak tlacitko Select zmizne. Ale ak stalcim OK, tak sa zobrazi screen s info ohladne partitions, ale s chybovou hlaskou, ze to system nevie zobrazit.
Bolo by mozne zmenit a neschovat tlacitko Select aj pre CIFS/NFS mount? Po stlaceni Select by sa zobrazili info ohladne nastavenych parametrov pre CIFS/NFS. Myslim taku istu screen ako ked sa mount definuje. Hodilo by sa to, pretoze niekedy je trochu problem v LAN sieti spravne vsetko nastavit, a ked nieco funguje spravne, tak zobarazenie vsetkych parametrov CIFS/NFS by bolo pre uzivatela uzitocne.
Pripadne bolo by to mozne po stlaceni Select mat v edit mode? To by asi ale musel fungovat umount a mount po potvrdeni OK.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 09 zář 2020 15:56

pouvazujem nad tym az mi vyjde viac volneho casu ...

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 16 zář 2020 10:59

posielam navrh na zjednodusenie update pre CAM/SRV, momentalne je potrebne manualne stopnut CAM/SRV, prejst do download, vyhladat CAM/SRV, manulane updatovat....
bolo by mozne pridat do menu novu polozku Update s tym, ze by sa CAM/SRV automaticky updatoval na poslednu verziu? user by nemusel robit ziadne manualne kroky, len by vybral Update a potvrdil to. nieco podobne ako je funkcionalita update v GSU resp. vo FHD Glass17
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 16 zář 2020 15:31

ako napad to nie je zle, avsak to skomplikuje pouzivanie beznemu pouzivatelovi, cela myslienka je postavena na zvoleni si lubovolnej verzie, nie len poslednej ale lubovolnej, je mozne pouzit ktorukolvek z dostupnych a teda ak niektora niekomu nevyhovuje, moze pouzit nizsiu atd.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 16 zář 2020 20:25

myslel som pridat do menu Update, Download by tam zostal a user by si mohol vybrat aj starsiu verziu
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 18 zář 2020 18:45

oscam upgrade - upgrade na poslednu dostupnu verziu a edit cifs/nfs budu dostupne od ver. 11.07, inak aktualne aktivne nastavenie by GSU mas vzdy v /etc/nfs_cifs.cfg

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 29 zář 2020 17:08

oscam upgrade funguje vyborne, vdaka. este posielam navrhy na vylepsenie:
- polozku menu oscam upgrade umiestnit ako druhu polozku v CAM/SRV menu za exit, resp. tretiu alebo stvrtu polozku menu za update CAM/SRV alebo delete CAM/SRV. teraz je oscam upgrade posledna polozka a je potrebne scrollovat pomocou move down asi desat poloziek, co je dost nepohodlne. predpokladam, ze menu oscam upgrade sa bude pouzivat asi najcastejsie, takze by bolo ovela prijemnejsie to mat niekde hore
- po volbe oscam upgrade pridat yes/no dialog "Chces upgradovat oscam na verziu ... ?"
- po ukoncenii oscam upgrade vypisat info dialog na 3 sekundy "OScam uspesne upgradovany na verziu ... " a nic nevypisovat v riadku command
- ak je nainstalovana posledna verzia oscam a zvoli sa oscam upgrade tak vypisat info dialog na 3 sekundy "Posledna verzia OScam ... je uz nainstalovana" a nic nevypisovat v riadku command
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 zář 2020 08:45

poradie upravim ... zvysne nebudem menit, vsetky info sa zobrazuju s kompletnou diagnostikou, ohlasi akukolvek chybu, ktora sa vyskytne

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 01 říj 2020 18:20

pomocou noveho menu som dnes som updatoval OScam na verziu 11643, ale nevedel som, ze existuje nova verzia OScam. pri tom mi napadlo, ze system by mohol sam upozornit na novu verziu napr. tym, ze za menu "Update OScam" by sa pridal cerveny znak • alebo * , cize menu by bolo "Update OScam •", resp. "Update OScam *" . cervena farba pridaneho znaku by mohla dostatocne zvyraznit existenciu novej verzie. ak by si to upravoval, tak potom by to bolo vhodne podobne upravit aj v hlavnom GSU menu a aj vo Full HD Glass17
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 říj 2020 10:46

momentalne nad takouto moznostou neuvazujem, sorry

Příspěvky: 29
Registrován: 07 srp 2019 22:39

Re: Diskusia

Příspěvekod 9000peter » 21 úno 2021 00:49

Hoj Shamann neuvazuješ pridať, doplniť oscam l2b do tvojho pluginu GSU ktorý je už verejným tajomstvom???

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 úno 2021 16:13

ak bude sucastou oficial SVN tak bude, GSU obsahuje len verejne verzie ...

Předchozí

Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků