Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Diskusia

Příspěvekod shamann » 04 pro 2014 14:32

diskusia k pluginu

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 31 led 2015 17:45

prosím shamnna jak v BIOSu změním flash na usb,děkuji
mám dm7020hd

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 31 led 2015 18:44

Použiješ kurzorové šípky a Page Up/Down klávesy na vykonanie zmien v BIOS-e.

pozri si help v boot x, je tam napisane vsetko ako to nastavit, bootovat z usb bude az vtedy, ak bude na niektorej particii korektny image a bude z neho nastaveny start, po restarte uz nastartuje z usb

rychly navod:

do flash nainstalovat boot x, do usb vlozit usb kluc alebo sd kartu naformatovanu na fat32 v pc, spustit boot x a nechat ho aby pripravil usb zariedenie, nasledne uz je mozne instalovat images na jednotlive particie a volit ich start/zalohu obnovu

po nainstalovani image na niektoru particiu a zvoleni jej startu dm vypnut a spustit dm v servisnom mode (podrzanim tlac. up), pripojit sa telnetom na dm a upravit bios ako je popisane v help-e, pozmenach nezabudnut dat ulozit nastavenia a reboot dm, potom uz nabehne z usb
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 31 led 2015 20:20

usb sem zformátoval v PC,spustil boot x a ojevilo se hlášení viz screen,
co je špatně? děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 31 led 2015 20:30

vsetko je v najlepsom poriadku, tak to ma byt, teraz musis zvolit len jedinu povolenu moznost a to priprava usb kluca, vid navod ako ti som pisal predtym - po zvoleni pripravy si ho sam rozdeli a naformatuje, potom uz s nim vie korektne pracovat

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 31 led 2015 20:43

zeleným a potom žlutým tlačítkem sem najel na Příprava USB klíče a potvrdil zeleným a už to jelo .
děkuji moc

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 31 led 2015 21:15

pohybovat sa v oboch menu mozes tlacitkami Bouquet hore/dole a aktivovat z OK

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 31 led 2015 22:01

dík za Tvoje dílo , už jedu z USB
--- mě to nejde Bouquet hore/dole a aktivovat z OK ,
- jen = žluté - dolu / modré - nahoru /zelené - potvrdit / červené - nazpět

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 31 led 2015 22:07

- mohu jen v menu zařízení použít tlačítka na ovladači nahoru a dolu

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 01 úno 2015 16:43

jak dostanu do sdb2 picony,když sem četl na css...f. v poznámkách že je to mountnuty automatiky - media/usb.
při stahování v hd gl. semi podařilo natáhnout picony cam ,sat prov, screny a u water ikon mi to vyhodilo ...chyba počet souboru a nepovedené soubory,
tak sem to vše přes filezilu vymazal.
Prosím jak mám postupovat - děkuji

Příspěvky: 2
Registrován: 11 led 2015 21:50

Re: Diskusia

Příspěvekod melaci » 01 úno 2015 17:35

Menu-Nastavenie_setup HD Glass16: s modrim tlačítkom vyberes nastavenie cetu k pikonom a tam zvolíš /media/usb.

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 01 úno 2015 17:53

to jsem udělal dík

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 01 úno 2015 20:29

sdx2 teda particia 2 je vzdy nastavena automaticky pre kazde image z lubovolnej part na mount point /media/usb

v hdg je default cesta /media/usb, ak po stiahnuti vypise chybu, tak bud download neprebehol korektne, alebo nebolo mozne prekopirovat vsetky stiahnute rozbalene subory do cielovych adresarov, spatne si vzdy kontroluje, co vsetko preslo

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 02 úno 2015 18:31

BOOT X
-chci se ještě zeptat- jde napojit do druhého USB slotu další fleška na ukládání piconů atd?
Nebude se to nějak ovlivňova s druhou fleškou, jetahle kombinace u Bootx možná ?
Mám DM7020HD
děkuji

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 úno 2015 18:38

je to mozne, ale zmysel nevidim, mas predsa sdb2 ktore je dost velke aby tam voslo vsetko a okrem toho ho vzdy vidi kazde image z lubovolneho part ako /media/usb, cize mas jedinu part z datami (picony, atd.) a nie je co riesit

orem toho moze sa stat, ze SS pri starte prehodi usb medzi sebou (sdb,sdc) a uz boot neuvidi, resp. ak sa to stane po druhej init usb pri starte, nenastartuje vobec, nedoporucujem to pouzivat, hlavne ako som pisal vyssie, nie je na to ziaden dovod, ak potrebujes vacsiu kapacitu, pouzi vacsi usb kluc alebo sd kartu (32/64GB) u 32GB budes mat data part velku 23GB co je znacne dost na cokolvek

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 úno 2015 18:42

napr. ja som presiel na sd kartu (nepouzivam uz usb kluc), mam 32GB SDHC Class10 vlozenu v USB adaptery pre SD karty z dovodu rychlejsieho zapisu a citania ako usb kluce, mam rovnako 7020hd

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 02 úno 2015 18:45

poslal bych ti screen z putty ale není jak,
na doporučení - je tam něco co tam nemábýt.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 úno 2015 18:53

priloz ako prilohu, alebo pastni sem text/vypis z putty, v com je problem? co nema byt? v akom image?

moulikpeta
Administrátor
Příspěvky: 36
Registrován: 21 lis 2014 20:26

Re: Diskusia

Příspěvekod moulikpeta » 02 úno 2015 19:53

screeny od bakussa
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 22
Registrován: 22 lis 2014 11:37

Re: Diskusia

Příspěvekod bakussa » 02 úno 2015 20:15

děkuji Petrovi za poslání screenu - prosím mága Shamana jestliby se mohl kouknout,
proč mám třeba ve filezille 2x hdd,hdd1 děkuji

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 úno 2015 20:23

pretoze si pouzil devices manager na mountnutie hdd a usb, mount usb v ziadnom image nie je treba pridavat, ako som pisal, je vzdy automaticky, hdd mas mountnute by UUID a to ti spravil bud automount manager v image alebo devices manager v image, ja preferujem jednoduchy postup, ktory spolahlivo funguje pri pouziti images z boot x particii, nainstaluj image na niektoru particiu - boot x automaticky prida do fstab mount pre /dev/sdb2 ako /media/usb, cize ak spustis image mas hned dostupne /media/usb, ktore je fyzicky particiou 2 (sdb2), na mountnutie hdd pouzijem gsu devices manager, kde pridam mount /dev/sda na /media/hdd a devices su bezproblemov vyriesene a plne funkcne

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 úno 2015 20:25

a takto to vyzera u mna na kazdej particii z image:

Kód: Vybrat vše
root@7020hd:~# df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
/dev/root               940.0M    256.1M    636.1M  29% /
devtmpfs                154.8M         0    154.8M   0% /dev
none                    154.9M    588.0K    154.3M   0% /var/volatile
/dev/sda1               229.2G      2.6G    215.0G   1% /media/hdd
/dev/sdb2                23.0G    467.4M     21.4G   2% /media/usb
root@7020hd:~#

Příspěvky: 20
Registrován: 22 úno 2015 19:19

Re: Diskusia

Příspěvekod helou » 01 kvě 2015 18:23

Installing enigma2-plugin-boot-x (1.09) on root.
Collected errors:
* copy_file_chunk: write: No space left on device.
* pkg_write_filelist: Failed to open //var/lib/opkg/info/enigma2-plugin-boot-x. list: No space left on device.
* opkg_install_pkg: Failed to extract data files for enigma2-plugin-boot-x. Pac kage debris may remain!
* opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-plugin-boot-x.
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //var/lib/opkg/status: N o space left on device.

root@dm800se:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 60.0M 59.3M 724.0K 99% /
devtmpfs 66.2M 4.0K 66.2M 0% /dev
tmpfs 64.0K 0 64.0K 0% /media
/dev/sda1 298.0G 251.2G 46.8G 84% /media/hdd
tmpfs 66.3M 4.0M 62.3M 6% /var/volatile
mtd:boot 3.8M 2.9M 836.0K 78% /boot

Pomoze iba iny image? Dik...

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3275
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 01 kvě 2015 19:00

image problem nie je, musis nieco uvolnit, ved mas root na 99% zaplneny, aj bez boot x ti musi image blbnut ...resp. nenainstalujes uz nic

Příspěvky: 20
Registrován: 22 úno 2015 19:19

Re: Diskusia

Příspěvekod helou » 01 kvě 2015 19:10

Tak som tam dal dmm najnovsi a po restarte nechce nabehnut bootx obrazovka uvodna a teda ani cely image z usb.
Mam tam kluc ktory som pouzival predtym a mam aj v biose nastavene vsetko ako ma byt....Nejaky napad?

Další

Zpět na Boot-x Plugin

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník