Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 08 zář 2018 09:55

vyskusaj 10.32 ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 08 zář 2018 12:51

presne, vsetko funguje, vdaka
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 08 zář 2018 16:51

ok, vdaka za info

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 11 zář 2018 00:30

v ramci zjednodusenia a zjednotenia ovladania posielam navrhy na upravy:

1. Swap Management
- vymazat screen s volbami “Info and delete” a “Create”
- stacilo by zobrazovat iba zoznam swap suborov (teraz volba “Info and delete”) s buttonmi: Exit, Add, Delete s hlavickou Swap Management bez farebnych ikon
- screen pre Add je siroka, nie je zarovnana vpravo pre hodnoty Size a Disk

2. OSD ECM Information – nastavenia
- zmenit obrazovku nastaveni nasledovne:
Display Information: Enable/Disable
Window Type: Big – Static Info / Small – Rolled Info
Set Position
Threshold Time (ms):
Show Time (s):

- ak by bolo mozne, tak pridat rychlost rolovania, ak je vybrana volba ”Small – Rolled Info” (napr.: “Rolling Speed (ms):”). u mna to roluje dost pomaly
- v helpe pre jednotlive volby (ak sa zadava cislo) by sa mohli zobrazovat povolene maximalne a minimalne hodnoty
- momentalna screen pre Threshold and Show Time by sa samozrejme nepouzivala

3. OSD ECM Information – small window
- jednotlive polozky rolujuce za sebou su trochu zle citatelne, lepsie by ich bolo oddelit napr.
CAID: 6024 … Provider: 000000 … PID: 0300 …
- pre hodnotu Coding sa nezobrazuje posledny znak (Unknow, Irdet)
- upravit velke pismena pre prve znaky v slovach (Coding) a v skratkach (CAID, PID, CAM)

4. OSD ECM Information – big window
- pozadie je trasnaparentne, biele pismena su necitatelne ak je pozadie TV obrazu svetle. lepsie by bolo pozadie cierne “polopriesvitne” ako sa pouziva napr. v menu GSU
- ak ma hodnota pre Using viac znakov, tak to pretecie do dalsieho riadku a ostatne polia sa nespravne poposuvaju
- upravit Pid na PID

5. Channel Information
- ECM Time sa neupdatuje, v inych screenoch sa updatuje

6. Autoinstall
- po stlaceni buttonu Install vybehne Yes/No dialog s timerom pre 5 sekund, lepsie by bol Yes/No dialog bez timera
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 11 zář 2018 10:46

priznam sa ze mi nie je uplne jasny parameter Threshold Time pre OSD ECM Information. Napr. ak je nastaveny na 10 ms, tak co to znamena? OSD ECM screen sa aktivuje kazdych 10 ms? Alebo sa aktivuje za 10 ms po prepnuti programu? Alebo ....?
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 11 zář 2018 16:42

momentalne to menit nebudem ..., mozno neskor

treshold - urcuje interval pre ECM time kedy bude aktivovat zobrazenie zmeny, teda ak bude vacsia zmena v ECM Time ako je nastaveny treshold aktivuje zobrazenie ECM informacii

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 12 zář 2018 09:06

OK, je to len navrh na zjednodusenie a zjednotenie user interface. ak by sa ti to podarilo upravit niekedy v buducnosti, to by bolo super
ale ak by si si nasiel trochu casu, tak sa prihovaram prioritne za opravu screen pre OSD ECM Information – big window (pozadie + zalomenie textu), pretoze tam teraz naozaj nic nevidno
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 zář 2018 12:13

winnettuu píše:v ramci zjednodusenia a zjednotenia ovladania posielam navrhy na upravy:

1. Swap Management
- vymazat screen s volbami “Info and delete” a “Create”
- stacilo by zobrazovat iba zoznam swap suborov (teraz volba “Info and delete”) s buttonmi: Exit, Add, Delete s hlavickou Swap Management bez farebnych ikon


OK upravene

- screen pre Add je siroka, nie je zarovnana vpravo pre hodnoty Size a Disk


bez zmeny - zarovna sa config list vzdy a len vpravo (hodnota) co aj je!!!

2. OSD ECM Information – nastavenia
- zmenit obrazovku nastaveni nasledovne:
Display Information: Enable/Disable
Window Type: Big – Static Info / Small – Rolled Info
Set Position
Threshold Time (ms):
Show Time (s):


zmena len v pridani/zmene "set treshold/show time" na "Configure OSD ECM Information" s pridanou volbou rychlosti rolovania - inak to nebude!

.....

3. OSD ECM Information – small window
- jednotlive polozky rolujuce za sebou su trochu zle citatelne, lepsie by ich bolo oddelit napr.
CAID: 6024 … Provider: 000000 … PID: 0300 …
- pre hodnotu Coding sa nezobrazuje posledny znak (Unknow, Irdet)
- upravit velke pismena pre prve znaky v slovach (Coding) a v skratkach (CAID, PID, CAM)


OK upravene

4. OSD ECM Information – big window
- pozadie je trasnaparentne, biele pismena su necitatelne ak je pozadie TV obrazu svetle. lepsie by bolo pozadie cierne “polopriesvitne” ako sa pouziva napr. v menu GSU
- ak ma hodnota pre Using viac znakov, tak to pretecie do dalsieho riadku a ostatne polia sa nespravne poposuvaju
- upravit Pid na PID


OK upravene

5. Channel Information
- ECM Time sa neupdatuje, v inych screenoch sa updatuje


OK upravene

6. Autoinstall
- po stlaceni buttonu Install vybehne Yes/No dialog s timerom pre 5 sekund, lepsie by bol Yes/No dialog bez timera


OK upravene

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 13 zář 2018 13:44

vdaka za super rychle opravy napriek tomu, ze si ich nemal v plane robit

- screen pre Add je siroka, nie je zarovnana vpravo pre hodnoty Size a Disk

bez zmeny - zarovna sa config list vzdy a len vpravo (hodnota) co aj je!!!


v tejto screen som myslel prazdny priestor vpravo od hodnot, samotne zarovnanie hodnot je v poriadku

Create_Swap.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 zář 2018 19:11

winnettuu píše:...
2. OSD ECM Information – nastavenia
- zmenit obrazovku nastaveni nasledovne:
Display Information: Enable/Disable
Window Type: Big – Static Info / Small – Rolled Info
Set Position
Threshold Time (ms):
Show Time (s):

...


OK zmenene na standardne menu

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 16 zář 2018 10:26

po poslednom update je to pekne, este nefunguje par drobnosti:

1. ECM Info - inicializacne hodnoty
- po prepnuti na novu stanicu pri prvom zobrazeni OSD ECM
--- okno rolling info - zobrazi sa text " *** Ready *** " => "Coding: Unknown" - rolovanie by malo sa zobrazovat az po nacitani hodnot
--- okno static info - zobrazuje prazdne hodnoty - malo by sa zobrazovat az po nacitani hodnot
- vyzera to tak ako keby system este nenacital hodnoty a zobrazoval iba inicializacne hodnoty
ECM_Info_Missing_Data.jpg


2. ECM Info - texty pre static info
- stale sa zle zalamuje Using
- v GSU => Channel Information sa pre ProvID zobrazuju '.........', tu sa zobrazuju 000000. ak by sa to dalo zjednotit, tak pouzit '.........' kvoli lepsej prehladnoti
- ak by bolo mozno tak pouzit label "ECM Time" namiesto "Time" kvoli zjednoteniu user interface pre pro koncoveho usera (asi bude nutne trochu rozsirit screen)

ECM_Info_Data.jpg


3. ECM Treshold a ECM Time
- ak nastavim Treshold na 0, okno by malo byt stale zobrazene
- zda sa mi, ze niekedy sa OSD ECM "zabudne" zobrazit pri zmene ECM Time. da sa to vyskusat tak, ze si zobrazis screen GSU => Channel Information, kde je vidno zmeny ECM Time, ale screen OSD ECM Information sa niekedy nezobrazuje. aky je vlastne cas refreshu pre ECM Time? alebo to funguje nejak inak?

4. OSD ECM Information menu
- nastavim Type z Rolled info na Static info
- stlacim Button Save
- restart GUI => no
- znova skocim do obrazovky OSD ECM Information - vidim nastaveny Type Static info
- stlacim button Exit - skocim do GSU menu
- stlacim OK pre OSD ECM Information
=> vidim Type Rolled info, malo by byt Static info

5. OSD ECM Information menu - popisy help
- bol by vhodne v spodnej casti ku kazdemu parametru dat kratky popis help, takto user nemusi vediet co jednotlive parametre znamenaju
- rozsah hodnot (min - max) odporucam nezobrazovat v menu ale v popise help - kvoli lepsiej prehladnosti pre usera (menej textu v menu je lahsie citatelne)
- aktualny popis help pre Set position by som zmenil na "Set position of OSD ECM Information"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 17 zář 2018 11:46

winnettuu píše:...
1. ECM Info - inicializacne hodnoty
- po prepnuti na novu stanicu pri prvom zobrazeni OSD ECM
--- okno rolling info - zobrazi sa text " *** Ready *** " => "Coding: Unknown" - rolovanie by malo sa zobrazovat az po nacitani hodnot
--- okno static info - zobrazuje prazdne hodnoty - malo by sa zobrazovat az po nacitani hodnot
- vyzera to tak ako keby system este nenacital hodnoty a zobrazoval iba inicializacne hodnoty


ano zobrazuju sa inicialne hodnoty, je to ok

winnettuu píše:2. ECM Info - texty pre static info
- stale sa zle zalamuje Using
- v GSU => Channel Information sa pre ProvID zobrazuju '.........', tu sa zobrazuju 000000. ak by sa to dalo zjednotit, tak pouzit '.........' kvoli lepsej prehladnoti
- ak by bolo mozno tak pouzit label "ECM Time" namiesto "Time" kvoli zjednoteniu user interface pre pro koncoveho usera (asi bude nutne trochu rozsirit screen)


dal som odhadom auto orezavanie na 12 znakov, bohuzial ten isty font sa zobrazi v OSD v roznej "fyzickej sirke" v kazdom image, nie je problem, zmenim orez na 10 znakov

winnettuu píše:3. ECM Treshold a ECM Time
- ak nastavim Treshold na 0, okno by malo byt stale zobrazene
- zda sa mi, ze niekedy sa OSD ECM "zabudne" zobrazit pri zmene ECM Time. da sa to vyskusat tak, ze si zobrazis screen GSU => Channel Information, kde je vidno zmeny ECM Time, ale screen OSD ECM Information sa niekedy nezobrazuje. aky je vlastne cas refreshu pre ECM Time? alebo to funguje nejak inak?


ecm time je vzdy ziskavany s aktualne vygenerovanych hodnot v ecm.info, cas aktualizacie ecm.info je dany pouzitym cam/srv a jeho moznostami nastavenia, OSD ECM ma vlastny refresh time, kde sa po uplinuti casu pozrie, ci doslo k zmene vo vytvoreni ecm.info a ak ano, nacita a skontroluje rozdiely, ak je zmena zobrazi info a teda nikdy sa "nezabudne" nemozes porovnavat 2 nezavisle udalosti, ktore su asynchronne - nacitavanie a zobrazovanie roznymi utilitami a inak 0 nie je mozne nastavit je mimo rozsah: ConfigInteger(500, (1,2000))

winnettuu píše:4. OSD ECM Information menu
- nastavim Type z Rolled info na Static info
- stlacim Button Save
- restart GUI => no
- znova skocim do obrazovky OSD ECM Information - vidim nastaveny Type Static info
- stlacim button Exit - skocim do GSU menu
- stlacim OK pre OSD ECM Information
=> vidim Type Rolled info, malo by byt Static info


az do restartu sa zmeny neaktivuju, nie je problem to zmenit, ak nebude suhlas s restartom nepovoli ulozenie zmien

winnettuu píše:5. OSD ECM Information menu - popisy help
- bol by vhodne v spodnej casti ku kazdemu parametru dat kratky popis help, takto user nemusi vediet co jednotlive parametre znamenaju
- rozsah hodnot (min - max) odporucam nezobrazovat v menu ale v popise help - kvoli lepsiej prehladnosti pre usera (menej textu v menu je lahsie citatelne)
- aktualny popis help pre Set position by som zmenil na "Set position of OSD ECM Information"


ziadny help nie je potrebny a nebude, menu je jednoduche a aktivovanim rychlo kazdy pochopi, a toho textu tam je teda min. len to co je potrebne ziadne zbytocnosti

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 17 zář 2018 12:29

winnettuu píše:3. ECM Treshold a ECM Time
- ak nastavim Treshold na 0, okno by malo byt stale zobrazene
- zda sa mi, ze niekedy sa OSD ECM "zabudne" zobrazit pri zmene ECM Time. da sa to vyskusat tak, ze si zobrazis screen GSU => Channel Information, kde je vidno zmeny ECM Time, ale screen OSD ECM Information sa niekedy nezobrazuje. aky je vlastne cas refreshu pre ECM Time? alebo to funguje nejak inak?

shamann píše:ecm time je vzdy ziskavany s aktualne vygenerovanych hodnot v ecm.info, cas aktualizacie ecm.info je dany pouzitym cam/srv a jeho moznostami nastavenia, OSD ECM ma vlastny refresh time, kde sa po uplinuti casu pozrie, ci doslo k zmene vo vytvoreni ecm.info a ak ano, nacita a skontroluje rozdiely, ak je zmena zobrazi info a teda nikdy sa "nezabudne" nemozes porovnavat 2 nezavisle udalosti, ktore su asynchronne - nacitavanie a zobrazovanie roznymi utilitami a inak 0 nie je mozne nastavit je mimo rozsah: ConfigInteger(500, (1,2000))


momentalne ide nastavit hodnotu ECM Treshold = 0, treba nastavit povoleny rozsah 1-2000

winnettuu píše:4. OSD ECM Information menu
- nastavim Type z Rolled info na Static info
- stlacim Button Save
- restart GUI => no
- znova skocim do obrazovky OSD ECM Information - vidim nastaveny Type Static info
- stlacim button Exit - skocim do GSU menu
- stlacim OK pre OSD ECM Information
=> vidim Type Rolled info, malo by byt Static info

shamann píše:az do restartu sa zmeny neaktivuju, nie je problem to zmenit, ak nebude suhlas s restartom nepovoli ulozenie zmien


lepsie by bolo, aby po nesuhlase sa konfiguracia ulozila a system by skocil do screenu zakladneho GSU menu a user by mohol pokracovat dalej. user moze menit este aj ine nastavenia a nemusel by to potom restartovat po kazdej podobnej zmene, kde je nutny restart
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 17 zář 2018 18:52

winnettuu píše:
momentalne ide nastavit hodnotu ECM Treshold = 0, treba nastavit povoleny rozsah 1-2000


ved to je, nastavit 0 sa neda, je mimo rozsah, chyba je len v nazve menu polozky, kde som to zabudol upravit (0-2000) ale funkcne sa 0 neda zvolit

winnettuu píše:
winnettuu píše:4. OSD ECM Information menu
- nastavim Type z Rolled info na Static info
- stlacim Button Save
- restart GUI => no
- znova skocim do obrazovky OSD ECM Information - vidim nastaveny Type Static info
- stlacim button Exit - skocim do GSU menu
- stlacim OK pre OSD ECM Information
=> vidim Type Rolled info, malo by byt Static info

shamann píše:az do restartu sa zmeny neaktivuju, nie je problem to zmenit, ak nebude suhlas s restartom nepovoli ulozenie zmien


lepsie by bolo, aby po nesuhlase sa konfiguracia ulozila a system by skocil do screenu zakladneho GSU menu a user by mohol pokracovat dalej. user moze menit este aj ine nastavenia a nemusel by to potom restartovat po kazdej podobnej zmene, kde je nutny restart


preveril som to a funguje spravne tak to ma predsa byt :

- nastavim Type z Rolled info na Static info
- stlacim Button Save
- restart GUI => no
- znova skocim do obrazovky OSD ECM Information - vidim nastaveny Type Static info - vidis tebou zvoleny, nie nastaveny! a v dalsom kroku ho zrusis
- stlacim button Exit - skocim do GSU menu - ak stlacis exit, vsetko navolene sa anuluje presne tak ako ma
- stlacim OK pre OSD ECM Information
=> vidim Type Rolled info, malo by byt Static info - to je uplne spravne, ved si zrusil pri ukonceni a teda je spravne nastavene na rolled info type

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 17 zář 2018 21:40

ospravedlnujem sa za ten Treshold, to som doplietol, asi uz zle vidim na tu obrazovku

co sa tyka Save, ja to chapem takto - ak stlacim Save, tak sa konfiguracia vzdy ulozi nezavisle od toho, ci prave teraz budem alebo nebudem restartovat E2. preto po Save navrhujem skocit do GSU menu aj s ulozenou konfiguraciou
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 18 zář 2018 08:00

winnettuu píše:...
co sa tyka Save, ja to chapem takto - ak stlacim Save, tak sa konfiguracia vzdy ulozi nezavisle od toho, ci prave teraz budem alebo nebudem restartovat E2. preto po Save navrhujem skocit do GSU menu aj s ulozenou konfiguraciou


moznost 1: ulozia sa len polozky, ktore nepotrebuju restart, potom ale bude problem a zmatok, ze sa nieco neulozilo spravne atd.
moznost 2: ziadna otazka ci restartovat, hned autorestart
moznost 3: ulozi sa vsetko ale funkcne bude az po restarte, nerestartnes x dni, zabudnes na to, pozries v nastaveniach a zistis ze ma nastavene nieco ine ako je prave funkcne a potom zasa ma budes informovat, ze zobrazuje navolenu inu moznost aka je aktualne funkcna...


- mozme tu o tom debatovat do nekonecna a vzdy sa najde iny nazor, ze to nie je dobre, lebo ...jednoducho tak ako som to spravil je to ok, ak restart nepovolis, neulozi nic, ak zrusis volbu vyzadujucu restart ulozi vsetko podla poziadavky

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 18 zář 2018 08:46

OK, ja som sa to len snazil vysvetlit z mojho pohladu a ako to funguje v inych situaciach (napr. po update GSU), ale nemen to, ak myslis, ze to bude takto najlepsie
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 18 zář 2018 19:43

v. 10.34

- pridana moznost nastavenia Refresh Time (2-12 s)
- pridane zobrazenie info o nutnosti restartu GUI na aktivaciu zmeny typu ak je zmeneny typ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 20 zář 2018 21:50

chcel by som sa spytat, co presne znamenaju skratky CAM a SRV ktore sa pouzivaju ako CAM/SRV Manager

ak by si nasiel cas na upravy, tak posielam pripomienky na zjednotenie uzivatelskeho interface
tyka sa to systemu GSU ale aj FHDG17. v oboch systemoch sa zobrazuju rozne parametre v roznych screenoch, ale nezobrazuju sa vzdy uplne korektne

1. Chybna hodnota parametra
parameter by mal mat vo vsetkych screenoch spravnu hodnotu
Priklad: parameter System
- screen GSU - Channel Information: ………..
- screen GSU - ECM Information: Irdeto

2. Nejednotny format hodnoty parametra
bolo by vhodnejsie, ak by parametre mali kvoli prehladnosti vzdy rovnaky vystupny format. taktiez napr. parameter Audio PID je v hexadecimalne ciselnej sustave a tam by sa nemali pouzivat male pismena
Priklad: parameter Audio PID
- screen GSU - Channel Information: 13a2
- screen FHDG17 - ECM a TP Status: 0x13A2 (5026d)

3. Nejednotny text parametra
bolo by vhodnejsie aby texty parameteru boli rovnake kvoli prehladnosti
Priklad: parameter CW0
- screen GSU - ECM Information: DCW0:
- screen FHDG17 - ECM and TP Status: Cw0:

prikladam tabulku so zistenymi nezrovnalostami. v prvych troch stlpcoch je moj navrh ako by to mohlo byt zjednotene, s tym ze su definovane 2 texty parametra - dlhy a kratky, pretoze dlhy text sa nezmesti do vsetkych screenov

parameter.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 zář 2018 12:23

pozrel som tab a nieco je upravene ale:

1. v ramci GSU je toto tvrdenie dost zvlastne, kedze v ramci pluginu je iba 1 parser a ten generuje data ktore pouzivaju vsetky podsystemy, cize tazko moze byt nieco ine v 3 podsystemoch

System: ………. System: Irdeto System: Irdeto
ProvID: ………. ProvID: ………. ProvID: 000000

2. "Using: cardreader" v Screen Info ECM by Duri - tento podsystem je prevzaty od ineho autora ktory pouziva iny parser (mozno casom updatnem/prerobim cely kod pluginu ale momentalne to nebudem riesit)

3. Addr.: Local slot Addr.: ………. v ramci FHDG sa nemoze zobrazovat inak, rovnako ako 1. je pouzity 1 generator dat pre vsetky podsystemy

4. zobrazenie pre rozne PID-y upravene na hex 4 znakovy tvar iba s caps, ale v Screen ECM and TP Status zostane sposob zobrazenia nezmeneny, menil som to na req. a ziadne options tu davat nebudem

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 21 zář 2018 13:26

shamann píše:pozrel som tab a nieco je upravene ale:

1. v ramci GSU je toto tvrdenie dost zvlastne, kedze v ramci pluginu je iba 1 parser a ten generuje data ktore pouzivaju vsetky podsystemy, cize tazko moze byt nieco ine v 3 podsystemoch

System: ………. System: Irdeto System: Irdeto
ProvID: ………. ProvID: ………. ProvID: 000000

winnettuu píše:nie je tam nahodou priradeny nespravny parameter napr. ku labelu System v screene Channel Information?
u mna sa to zobrazuje takto v screenoch Channel Information a ECM information.

comp_Channel_Information.jpg

comp_ECM_Information.jpg



shamann píše:2. "Using: cardreader" v Screen Info ECM by Duri - tento podsystem je prevzaty od ineho autora ktory pouziva iny parser (mozno casom updatnem/prerobim cely kod pluginu ale momentalne to nebudem riesit)
winnettuu píše:OK


shamann píše:3. Addr.: Local slot Addr.: ………. v ramci FHDG sa nemoze zobrazovat inak, rovnako ako 1. je pouzity 1 generator dat pre vsetky podsystemy

winnettuu píše:podobne ako v bode 1
u mna sa to zobrazuje takto v screene ECM a TP Status

comp_ECM_and_TP_Status_Glass17.jpg



shamann píše:4. zobrazenie pre rozne PID-y upravene na hex 4 znakovy tvar iba s caps, ale v Screen ECM and TP Status zostane sposob zobrazenia nezmeneny, menil som to na req. a ziadne options tu davat nebudem
winnettuu píše:OK


winnettuu píše:ked to uz menis, tak este upravit aj nadpisy screenov v EN:
ECM and TP Status
ECM Info ver. 9.27
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil winnettuu dne 21 zář 2018 13:53, celkově upraveno 1
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 21 zář 2018 13:51

1. CAM / SRV
pytal som sa na presny vyznam skratiek CAM a SRV v CAM/SRV Manager, lebo nerozumiem nasledovnemu
- v CAM/SRV Manager pod pojmom SRV sa uvadza napr. OScam verzia XXX
- v ostatnych screenoch sa OScam uvadza pod pojmom CAM
preco je raz OScam pod pojmom SRV a druhy krat pod pojmom CAM?

2. DOScam
pouzil som tvoj DOScam 0.23, vsetko funguje OK okrem zobrazovania parametra CAM
- spravne sa zobrazuje CAM: DOScam (V0.23) iba v sreenoch ECM and TP Status a Enhanced Infobar
- vo vsetkych ostatnych scrrenoch GSU a FHDG17 sa zobrazuje CAM: OScam
- stale sa zobrazuje picon pre OScam v screenoch Info ECM by Duri a Enhanced Infobar. nema DOScam vlastnu picon?

3. Channel Information
bolo by mozne "narovnat" texty pre cast Transporder? aby to bolo podobne ako to je v casti ECM Info:
- zmena fontu pre label
- zarovnat hodnoty parametrov dolava
- parametre Reference a CAIDs sa nezmestia, tak ich navrhujem posunut dolu ako posledne 2 parametre v casti Transporder a nechat ich tak ako su teraz, cize nezarovnavat ich dolava s ostatnymi
- zmenit text v EN na ECM Info
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 zář 2018 21:15

0. Sys., Adr., ProvID snad uz bude OK - spravil som nejake upravy v kode
1. CAM - Conditional Access Module, SRV - server, v CAM/SRV Manager je presne delenie
CAM - ak ma dvbapi
SRV - vie fungovat ako server a ma moznost v cfg vypnut dvbapi

ak ta to zvadza napr., ze CCCam, Gbox je SRV, tak nie su, pretoze dvbapi sa neda vypnut aj ked vedia fungovat ako server

samozrejme napr. OSCam vo vsetkych inych subsys. a skins je vzdy iba CAM - kedze info je zobrazovane z "dvbapi" managera ak ho pouzivas so zapnutym dvbapi

2. pre DOSCAM nie su picony ani ikony, je len zobrazenie ako si pisal, inak malo by ist aj v poslednom GSU

3. tu je vacsi problem, aj sat meno je velakrat rozsiahlejsie..., vzdy s tym boli problemy, preto som zvolil tento sposob, mozno niekedy v buducnosti to vyriesim inak

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3602
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 22 zář 2018 20:06

upravene Info o kanale ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 23 zář 2018 11:42

vyzera to vyborne, urcite ovela lepsie ako to bolo
este pridavam navrh pre zmenu vypisu Satellite, teraz sa tam nazov trochu straca
pole Satellite by bolo dvojriadkove zarovnane vlavo:
- ak bude nazov kratky, tak vznikne prazdny riadok, co by nemuselo vadit
- ak bude nazov dlhy, tak vypis bude na 2 riadky

Channel_Information_new.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

PředchozíDalší

Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: aHrefs [Bot] a 2 návštevníků