od winnettuu » 03 zář 2018 01:07
vdaka, po poslednom upgrade uz Edit funguje
nasiel som tam este tieto nezrovnalosti:
1. pri zmene hodnoty v poli "When" a nastaveni v poli "User type" = /usr/script sa automaticky zmeni aj hodnota v poli "Command to Run". vzdy to preskoci na prvy script, co nie je spravne, lebo ja chcem zmenit iba hodnotu v poli "When"
2. ak hodnota v poli "When" = Hourly, tak mi chyba nove pole "Minute to Execute" pre nastavenie minuty, kedy sa ma crond spustit. momentalne sa to vzdy spusta v minute 0, co nie je vzdy vyhovujuce
3. v subore root v tabulke pre crontab a aj v zobrazeni crondov v screene pre Crond Management sa pouzivaju cisla 00, 01, 02 .... lahsie citatelne cisla pre uzivatela su podla mna bez vodiacich nul, t.j. 0, 1, 2....
Priklad pre Crond Management
Hourly: every 00 min => Hourly: every 0 min
Daily: 07:08 => Daily: 7:08
4. v screene pre Crond Management su rozne farebne ikony podla typu crondu (Hourly, Daily...). je to trochu matuce lebo zelena ikona obycajne znamena OK, zlta je upozornenie.... pricom v tomto screene tu funkciu nemaju. asi by bolo lepsie ikony vobec nezobrazovat, aj tak sa informacia o case spustenia crondu vypisuje hned na zaciatku riadku
5. v screene pre Crond Management by bolo uzitocnjesie vypisovat nazvy scriptov, resp. commandov pod sebou. myslim tym zarovanie vlavo akoby tam boli 2 stlpce (cas spustenia a nazov scriptu/command). momentalne, ak sa pouzivaju rozne typy crondov, to je neprehladne a nezarovnane
6. v screene pre Crond Management, ak sa v nazve scriptu pouziva znak podciarkovnik "_", tak ho system nezobrazi. trochu by sa mohli riadky zvacsit, aby sa "_" zobrazil
7. subor root pre crontab je mozne editovat aj mimo Crond Management a ak sa tam pouziju dalsie moznosti pre spustenie crondu, napr. */15, 6-20/3.... a potom sa to edituje v Crond Management pomocou buttonu Edit, tak system dumpuje. pre editaciu takychto komplikovanejsich pravidiel navrhujem vytvorit novu kategoriu v poli "When" = "Manual Setting" s novym polom "Crontab". do pola "Crontab" by uzivatel manualne zapisoval pravidla spustenia, napr: */15 6-20/3 * * 6-7. polia "Command Type" a "Command to Run" by zostali nezmenene
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17