DM 525 + cccam

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 09 lis 2016 20:20

zdravim
mam nasledujici problem.
dneska jsem nainstaloval posledni HDglass a GSU, vse bez problemu
pote jak jsem zvyknuty jsem nainstalovalv GSU pres Univerzal camd manager cccam 230 , ten se skriptem nainstaloval ale v DM se objevily jen dva adresare a to v /usr kde jsou UCM_CamSrv_bin + UCM_CamSrv_script
ovsem nikde nemuzu najit kam se nainstaloval zbytek ... normalne je v /etc kde je hlavne soubor CCcam.cfg a dalsi 3.
mam nekolik DM a nikdy nebyl problem s instalaci.... vzdycky se rozbalili vsechny soubory tam kde mely byt ale tady bud jsou v jinem adresari ktery nemuzu najit nebo ta instalace neprobehla cela.
ovsem divne je ze kdyz dam spustit ten ccam tak mi to ukazuje bin files ok cam/serv found a OK cam/serv running
ovsem samozrejme to nefunguje, resp. nikde u programu nevidim ze by ccam bezel a taky se mi vzdycky ukazalo kdyz jsem restartoval cely DM ze pri zapnuti mi to napsalo CCcam starting a odpocitavalao se a pak ukazalo started

nevim kde je chyba diky za pomoc

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3193
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod shamann » 10 lis 2016 07:54

josseph píše:......ten se skriptem nainstaloval ale v DM se objevily jen dva adresare a to v /usr kde jsou UCM_CamSrv_bin + UCM_CamSrv_script
ovsem nikde nemuzu najit kam se nainstaloval zbytek ... normalne je v /etc kde je hlavne soubor CCcam.cfg a dalsi 3.


ziaden zvysok neexistuje a nikdy neexistoval, vsetky stiahnutelne cam/srv obsahuju len binary a script ziadne dalsie files neobsahuju, teda config. subory
config. subory si musis nakopirovat sam, btw. cccam nepotrebuje ziaden cfg aby bezal - ide aj v "zero" configuracii, okrem toho cccam pouziva defaultnu cestu pre config: /var/etc nie /etc, vo vacsine images je spraveny symlink preto sa ro javi ze su v /etc

josseph píše:mam nekolik DM a nikdy nebyl problem s instalaci.... vzdycky se rozbalili vsechny soubory tam kde mely byt ale tady bud jsou v jinem adresari ktery nemuzu najit nebo ta instalace neprobehla cela.


problem s instalaciou nemas ani teraz, vsetko sa nainstalovalo korektne, len si dokopiruj do /var/etc svoj config.

josseph píše:ovsem divne je ze kdyz dam spustit ten ccam tak mi to ukazuje bin files ok cam/serv found a OK cam/serv running
ovsem samozrejme to nefunguje, resp. nikde u programu nevidim ze by ccam bezel a taky se mi vzdycky ukazalo kdyz jsem restartoval cely DM ze pri zapnuti mi to napsalo CCcam starting a odpocitavalao se a pak ukazalo started
nevim kde je chyba diky za pomoc


ano, spusti sa, ak gsu signalizuje, ze bezi, tak naozaj bezi, gsu ako jediny si vzdy po spusteni aj preveri ci sa spustil a vie ho strazit, prip. autonastartovat ak to mas povolene
hlasenie po starte: zavisi od verzie gsu, v novsich som tieto hlasenia vypol - uz sa nezobrazuju

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 12 lis 2016 11:01

zdravim shamann
diky za objasneni, uz jsem se dostal dal.

prvni moje chyba byla ze jsem neaktivoval ten experimentalni image zalozku v UCM, ovsem pak byla asi chyba jeste v image protoze jsem pouzil o jednu verzi starsi a zacalo vse fungoval.
image pouzivam z http://dreamboxupdate.com/ ovsem tam jsou ted jen unstable takze predpokladama ze to bude padat nebo to bude mit nejaky bugy

co se tyce tech souboru mam to presne naopak s CCCam... configy jsou v /etc a symlink je udelany ve /var/etc.. takze tento image to ma jinak

ale dostal jsem se k jinemu problemu, nejde mi nahravat....a jsem si jisty ze to HDglass ani s GSU nema nic spolecnyho, mam namountovanou flasku, je videt vsude jako 16gb, mam nastaveny record path, ale kdyz dam casovac nebo okamzite nahravani tak se proste nic nestane. budu nad tim badat, protoze ted jsem to zkousel na 7020hd se starym image i s gsu a hdglass a tam vse funguje ale na dm525 to proste nejde.
asi jsem ten DM koupil moc brzo, dival jsem se ze stable je jen pro 820hd nekdy z jara a pak vsude jen unstable. taky nekde psali abych to stable treba pro 820hd ani nedaval do 525 protoze bych odvaril DM.

nevis nahodou jestly ty ostatni skupiny co delaji image cerpaji prave z techto experimentalnich zakladu nebo mas zkusenost ze nejaka skupina vydava opravdu OK verze?

jinak diky moc za praci na HDglass a GSU :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3193
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod shamann » 12 lis 2016 12:59

v podstate vsetky vychadzaju z DMM az na openpli based images ale tie pre tieto nove hw od dmm nie su vhodne, unstable verzia chodi viacmenej ok, malokedy je nejaky vacsi problem...

nahravanie: vyries to presmerovanim/vytvorenim symlinku /media/hdd na /media/usb (ak ho mas takto mountnuty) a nemusis nic menit v nastaveniach image
ak mas vsade zmenenu cestu, vytvor si tam dir "movie" ak ho tam nemas to je dovod preco nechce nahravat

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 12 lis 2016 19:48

tak jsem to zkousel vselijak bohuzel nahravani stale nefunguje....
flash je mountnuty jako hdd, vsude je videt a kdyz jsem ho vzal z 7020 na 525 tak tam dokonce zustaly nahrane veci z 7020 a 525 to vidi i s tim adresarem movie ale stale nenahrava a nevim proc
nekde musi byt chyba v image to neni mozny kdyz dam okamzity nahravani tak to vubec nic nenapise ani se neobjevi takova ta tabulka kde se to pta jestli hned nebo cely porad atd pod cervenym tlacitkem, proste to nic nedela jako kdyby ani nevedel ze cervenym se to ma aktivovat, vypnul jsem Hbbtv takze cerveny musi fungovat. pak jsem i zkusil pres napovedu zmackout okamzite nahravani a zase nic zadna reakce.
na 7020 tohle vsechno funguje uplne bez problemu tak nevim
budu zkouset dal

a jeste otazka pouzivam image s oe2.2 ale na sat-univese jsem zjistil ze uz jsou image s oe2.5 a jsou tam dokonce takove co jsou stahnute z dreamboxupdate ale ja je tam nevidim.... to uz skocili z 2.2 na 2.5 nemas nejake informace? diky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3193
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod shamann » 12 lis 2016 21:49

oe 2.5 je beta a pre dm525 este nie je dostupny, treba pockat, podla informacii co mam tak vyvoj oe 2.2 sa zastuvuje a uz bude len oe2.5

este by som skusil dat do dm hdd ...

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 13 lis 2016 17:53

bohuzel do 525 nelze dat hdd neni na to staveny interne, pokud myslis na usb vystup dat hdd tak si myslim ze to bude stejny podle me je chyba v image,
pockam co se bude dit jeste zkusim znova nahrat vse od zacatku
nebo zkusim i ten 2.5 image protoze vsude co ctu tak 520 i 525 jsou uplne stejny takze budou pro oba stejny image
ale kazdopadne dam vedet az se k tomu dostanu jaky byl vysledek

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3193
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod shamann » 14 lis 2016 08:32

uplne rovnake nebudu, moze byt rozdiel min. v drivers urcite, ak pouzijes nespravny teda neurceny pre 525 nemusi ist vobec ...

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 14 lis 2016 15:09

tak bohuzel uz jsem z toho nestastny.... pouzil jsem tedy jen posledni image co je ofiko na strankach http://dreamboxupdate.com/. odtud jsem mel i predchozi image ale ne posledni ale predposledni a i s poslednim proste nahravani nefunguje

nevim proc ale proste nefunguje. flaska se ukaze jako hdd , cesty jsou k ni zadany, vsechno je vsude kde ma byt ale kdyz zmacknu na dalkovym record nebo cerveny tlacitko tak se proste VUBEc nic nestane. zadna hlaska zadna tabulka s vyberem jak nahravat vubec nic. nechapu to.

nezbyva nic jinyho nez z 2.2 prejit na 2.5 sice riskuju ze se to potentuje cely ale proste uz nevim co by mohlo byt spatne. vsude kam se podivam jsou stary image pro 525 ve stejne slozce jako pro 520 takze si myslim ze to bude stejny.
a do toho mi klekl i dm 7020hd proste spatnej den

Příspěvky: 30
Registrován: 07 led 2015 14:21

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod clasicrock » 14 lis 2016 17:25

Mam dm520hd a nemam s tim vubec zadny problem.
Image poslední ofico ze stranek jak pises+dohran plugin GP33+HdGlass skin.
Mam usb 64gb a slape v pohode.
Formátován v boxu po instalaci image,mount automaticky jako hdd.
Vu+ Solo 4k,DM520HD,DM800HD,M500SD,Ariva202HD
web http://www.clasicrock.eu/

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 14 lis 2016 19:06

pak je problem tedy v 525dm protoze jsem pouzil posledni i predposledni ofiko a nejede...

takze jsem nakonec nasel image od dream eltite posledni http://images.dream-elite.net/index.php verzi 2,2 maji uz 2,5 ale to zatim cekam...
po instalaci a dohrani HDglass a gsu vse ok a jede jak ma, takze chyba je opravdu v image ovsem muze to byt klidne tim ze 525 je jiny jak psal shaman ale vsude kam se podivam tak je napsany ze 520/525 adresare i image spolecny
ted se mi hned po zmacknuti cerveneho tlacitka nebo record okamzite objevi tabulka jakym zpusobem muzu nahravat

ted si hraji s 7020 s oe2.0 a vypada stabilne

pokud nekdy zkusim na 525 verzi oe2.5 dam vedet

Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2016 19:31

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod marian177 » 14 lis 2016 19:50

Zdravim, mam dm520 a snazim sa nahodit GSU. Cez ftp ho skopcim do priecinku tmp, no ked potom dam v prijimaci Instalovat miestne rozsirenie z internal flash nenajde ziadne zobrazitelne subory.
Malo by to tak fungovat?, alebo je nejaky iny sposob? image z http://dreamboxupdate.com/ . Vdaka za kazdu radu

Příspěvky: 7
Registrován: 16 led 2015 20:55

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod josseph » 14 lis 2016 20:22

marian177 píše:Zdravim, mam dm520 a snazim sa nahodit GSU. Cez ftp ho skopcim do priecinku tmp, no ked potom dam v prijimaci Instalovat miestne rozsirenie z internal flash nenajde ziadne zobrazitelne subory.
Malo by to tak fungovat?, alebo je nejaky iny sposob? image z http://dreamboxupdate.com/ . Vdaka za kazdu radu


je dulezite aby jsi mel spravnou koncovku a to ne .ipk ale .deb ktera je pro oe2.2 ktery ten dm520 pouziva, pokud jsi zkopiroval .ipk tak sice tam ale ale DM ho nevidi
jen ja teda predtim na cisty image instaluji HDglass a pak az GSU....

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3193
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod shamann » 14 lis 2016 20:36

inst.cez CLI (telnet,SSH):

1.skopirovat deb file do /tmp
2. pripojit sa pomocou napr.putty k dm a zadat v prikazovom riadku:

Kód: Vybrat vše
dpkg -i --force-overwrite /tmp/*.deb


3. po ukonceni instalacie restart GUI
4. hotovo

btw: pre orig. dmm image po nainstalovani gsu zvolit v Universal cam manager-i volbu: "prepare image" - gsu korektne odinstaluje dccamd, a spravi potrebne symlinky, po ukonceni "prepare..." hard restart - gui nestaci!!!

Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2016 19:31

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod marian177 » 17 lis 2016 19:45

super, velka vdaka za tak rychle reakcie. vsetko fakci. no este sa trapim s czsk archivom, kedze subsupport s koncovkou .deb , neviem najst, tym padom mi korektne nenainstaluje ani archiv a po instalacii ho nikde nevidim.

Příspěvky: 30
Registrován: 07 led 2015 14:21

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod clasicrock » 17 lis 2016 23:13

tady ho mas,bud primo na starankach https://github.com/mx3L/archivczsk/releases nebo v priloze
enigma2-plugin-extensions-subssupport_1.5.4-20160215_all.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vu+ Solo 4k,DM520HD,DM800HD,M500SD,Ariva202HD
web http://www.clasicrock.eu/

Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2016 19:31

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod marian177 » 18 lis 2016 00:24

po instalacii a naslednom restarte sa uz box nenabootuje a ostane blikat cervena ledka

Příspěvky: 30
Registrován: 07 led 2015 14:21

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod clasicrock » 18 lis 2016 11:07

Tvuj problem je nasledující.
Pokavad pouziváš experimental image,musiš mít nainstalován i plugin GP33,jinak ti supssupport nepujde a nastane stav jaky si psal.
1- instaluj image
2- instaluj GP33 plugin
3- instaluj HDglass+GSU
4- instaluj nej supssupport a pak archiv

mas na vyber bud pouzit GSU nebo cammy primo pres GP33 to uz zalezi na tobe.
JInak to s archivem opravdu nejde mam to odskouseno na dm520hd
Vu+ Solo 4k,DM520HD,DM800HD,M500SD,Ariva202HD
web http://www.clasicrock.eu/

Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2016 19:31

Re: DM 525 + cccam

Příspěvekod marian177 » 19 lis 2016 19:55

DAKUJEM, vyskusam hned, ako budem mat cas.


Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron