Problém GSU

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 17 črc 2016 19:49

Ahoj,
po restartu Drembox HD800 SE s Enigma2 a HDGlass16 mi přestalo fungovat GSU a hlavně camserver.
Zkušel jsem nově naistalovat poslední verzi GSU, ale po stisknutí modrého tlačítka ani v menu nikd konfiguraci GSU nemám a nemohu provést ani konfiguraci cammanageru. Nemůže někdo porafit co s tím a jak na to???

Příspěvky: 1
Registrován: 17 črc 2016 20:29

Re: Problém GSU

Příspěvekod svatko » 17 črc 2016 20:42

Obdobný problém aj u mňa - po aktualizácii na najnovšiu verziu zmizlo GSU z menu a ani nenabehlo.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 17 črc 2016 21:06

gsu mozes najst v menu-nastavenia alebo standardne v menu - plugins(moduly), ak nie je, sprav restart gui a pozri hned do menu - plugins(moduly), ak je nejaka chyba preco gsu nefunguje zobrazi sa hned, tu chybu mi posli

kazdopadne mozes instalovat gsu este raz ak nahodou nieco zblblo v image

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 17 črc 2016 22:35

shamann píše:gsu mozes najst v menu-nastavenia alebo standardne v menu - plugins(moduly), ak nie je, sprav restart gui a pozri hned do menu - plugins(moduly), ak je nejaka chyba preco gsu nefunguje zobrazi sa hned, tu chybu mi posli

kazdopadne mozes instalovat gsu este raz ak nahodou nieco zblblo v image


Ahoj, ninstalovat znovu GSU jsem zkoušel, nepomáhá, neobjeví se ani v menu ani v plugins. Když otevírám plugins vyskauje hláška viz příloha.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 18 črc 2016 08:09

skus nainstalovat ver. 6.63

ak nepojde, tak mas problem s image, skus ho vratit z nejakej zalohy (ak mas zalohu) alebo nahod znova

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 18 črc 2016 10:03

Ahoj, verzi 6.63 jsem zkoušel tam znovu nacpat, ale to nepomůže. GSU se nikde neobjeví. Dá se nějak odebrat to staré??? Třeba smazání adresáře GSU z Plugins/extensions ???

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 18 črc 2016 11:49

sniper_tr píše:Ahoj, verzi 6.63 jsem zkoušel tam znovu nacpat, ale to nepomůže. GSU se nikde neobjeví. Dá se nějak odebrat to staré??? Třeba smazání adresáře GSU z Plugins/extensions ???


odinstaluj cez CLI ...

podla vsetkeho ti blbne image, co tam vlastne mas za image? vrat dobru zalohu ak mas alebo flashni znova cistym image a nainstaluj

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 18 črc 2016 13:36

Tak jsem zkusil celý image znovu dát, nahrát do něj GSU. Ale po výběru HD Glass skinu mi to spadne do zelené smrti a rebootuje se to a vrátí se to na původní skin. Nemůžeš mi poslat nějaký odkaz na image pro DM800HD se origo, aby tam fungoval HD Glass skin.
Díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 18 črc 2016 14:30

sniper_tr píše:Tak jsem zkusil celý image znovu dát, nahrát do něj GSU. Ale po výběru HD Glass skinu mi to spadne do zelené smrti a rebootuje se to a vrátí se to na původní skin. Nemůžeš mi poslat nějaký odkaz na image pro DM800HD se origo, aby tam fungoval HD Glass skin.
Díky


stiahni original DMM image z dreamboxupdate.com, aky image si tam daval? posli crashlog, pozriem dovod

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 19 črc 2016 07:08

Ahoj, tak jsem zkoušel image ze stránek co jsi mi poslal, viz. příloha, naistaloval jsem, nastavil, ale po instalaci GSU 6.63-nejde nastavit cccam. Když ho nainstaluji, tak v nastavení nedrží, vždy bylo v políčku CCcam-Žádné. Programy se nerozběhli. Po rebootu zelená smrt. Jediné co se mi podařilo rozběhnout je newenigma2 IMAGE tallbar-viz. duhá příloha. Tam je již cccam implementován, stačilo nahrát cccam.cfg do etc a jelo to. Problém je, že po instalaci tohoto image není možné nahrát HDGlass16 skin, protože píše něco o nedostatku místa. (předpokládm, že ve FLASH paměti) .Posílám ještě poslední crashlog, snad z něj něco vyčteš.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Problém GSU

Příspěvekod chocholousek » 19 črc 2016 08:05

Pro starsi STB s malou pameti musis pro dobrou funkci boxu pouzit nejaky multiboot, nebo flash expander aby si mel dostatek volneho mista! Pokud si zaplnis pamet, vzdy to skonci zelenou smrti, navic se box muze zacyklit.

Kód: Vybrat vše
IOError: [Errno 28] No space left on device
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 19 črc 2016 08:32

presne tak, pre tieto starsie dm si bez "rozsirenia" velkosti root-u nepomozes, moznosti je niekolko ako napr. multiboot, presunutie pluginov na usb atd. ... k akoze nefunkcnosti gsu - cccam, zostane navoleny len v pripade ak bezi, inak nie - logicky

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 19 črc 2016 18:33

IMG_0215.JPG
Takže, teď jsem ještě zkoušel jeden image ze stránek dreamboxupdate.com, konkrétně verzi release-dm800se-3.2.4.nfi. Dal jsem tam HDGLASS16 plugin, už jsem se těšil, že mám vyhráno, ale pak jsem dal GSU 6.63, abych mohl nastavit cccam. Nikde se mi však GSU neobjevilo ani po rebootu a pak jsem v menu vybral plugin a vyskočila mi hláška viz. příloha. Je to stejná hláška, jako mi to hlásilo, před tím, když mi po rebootu přestal dream fungovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 19 črc 2016 19:09

vies poslat vypis z instalacie gsu ?

Příspěvky: 25
Registrován: 18 kvě 2016 07:54

Re: Problém GSU

Příspěvekod Han solo » 19 črc 2016 20:25

Dreamy mají dost malou flash ,takže se mu to tam nevejde ,hdq16 ma tak 5mb,gsu asi 2mb po instalaci ,a buhví co tam ješte je , použi plugin skinmover a popresouvej co se dá na usb ,instalačky dej cez telnet ,vždy ti ukáže zda byla uspešná nebo ne

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Problém GSU

Příspěvekod chocholousek » 19 črc 2016 21:19

DMM 3.2.4 je OE 1.6 tam se to vleze v pohode.
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 30 črc 2016 15:33

shamann píše:vies poslat vypis z instalacie gsu ?


Porad mi jak udelám výpis z instalace GSU?? To neumím.
Teď jsem se vrátil z dovolené, tak jsem se do toho pustil znovu. Flashl jsem image na 3.2.4., pak jsem pomocí telnetu nalil HD GLASS16, pak GSU 6.63, ale GSu je nefunknční. Opět stejná hláška. Nejde mi v HD Glass ani Picony, které mám na Flash.
Moll by mi někdo popsat jak přesně postupovat?? Začínám se obávát, vzhledem k tomu GSU, že je asi DM na cestě do věčných lovišt.

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 30 črc 2016 15:35

chocholousek píše:DMM 3.2.4 je OE 1.6 tam se to vleze v pohode.

To, že to je všechno v pohodě sem se tu dozvěděl několikrát, ale kdyby to bylo v pohodě, tak nežádá o radu co mám dělat a jak, když se mi zčistajasna DM zbláznil, přestalo regovat GSU a když udělám čistou instalaci, tak jsem tam kde jsem. GSU se nerozběhne a hlásí chybu Pluginu.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 30 črc 2016 15:41

napis aky mas image do ktoreho instalujes gsu a posli vypis z instalacie z telnetu, potom budeme zasa dalej ...

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Problém GSU

Příspěvekod chocholousek » 30 črc 2016 15:43

a proc nezkusis multiboot? to co jsem napsal je reakce na predchazejici post...
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 30 črc 2016 15:50

sniper_tr píše:
shamann píše:vies poslat vypis z instalacie gsu ?


Porad mi jak udelám výpis z instalace GSU?? To neumím.
Teď jsem se vrátil z dovolené, tak jsem se do toho pustil znovu. Flashl jsem image na 3.2.4., pak jsem pomocí telnetu nalil HD GLASS16, pak GSU 6.63, ale GSu je nefunknční. Opět stejná hláška. Nejde mi v HD Glass ani Picony, které mám na Flash.
Moll by mi někdo popsat jak přesně postupovat?? Začínám se obávát, vzhledem k tomu GSU, že je asi DM na cestě do věčných lovišt.


pouzi "putty" pripoj sa telnetom alebo ssh, nakopiruj do /tmp ipk gsu, v putty zadaj prikaz: /opkg install /tmp/*.ipk pockaj az sa nainstaluje a potom cely vypis oznac a skopiruj a pastni sem ako text, prip. posli link ktory presne image mas nainstalovany

dm800se ma malu flash takze zabudni ze ti tam pobezia vsetky pluginy co chces vyuzivat, musis pouzit nejaky multiboot potom uz nebude problem z miestom v root-e

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 31 črc 2016 20:27

shamann píše:
sniper_tr píše:
shamann píše:vies poslat vypis z instalacie gsu ?


Porad mi jak udelám výpis z instalace GSU?? To neumím.
Teď jsem se vrátil z dovolené, tak jsem se do toho pustil znovu. Flashl jsem image na 3.2.4., pak jsem pomocí telnetu nalil HD GLASS16, pak GSU 6.63, ale GSu je nefunknční. Opět stejná hláška. Nejde mi v HD Glass ani Picony, které mám na Flash.
Moll by mi někdo popsat jak přesně postupovat?? Začínám se obávát, vzhledem k tomu GSU, že je asi DM na cestě do věčných lovišt.


pouzi "putty" pripoj sa telnetom alebo ssh, nakopiruj do /tmp ipk gsu, v putty zadaj prikaz: /opkg install /tmp/*.ipk pockaj az sa nainstaluje a potom cely vypis oznac a skopiruj a pastni sem ako text, prip. posli link ktory presne image mas nainstalovany

dm800se ma malu flash takze zabudni ze ti tam pobezia vsetky pluginy co chces vyuzivat, musis pouzit nejaky multiboot potom uz nebude problem z miestom v root-e


Tak prikladam ten výpis. Jinak to instaluji na release-dm800se-3.2.4.nfi . Odkaz je zde :
http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800se/images/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 01 srp 2016 08:07

sniper_tr píše:
Tak prikladam ten výpis. Jinak to instaluji na release-dm800se-3.2.4.nfi . Odkaz je zde :
http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800se/images/


ok, dik, vyzera to na chybu v inst. gsu, opravim script a spravim 6.64 potom dufam uz nebudes mat problem, ak sa podari tak este dnes poobede/vecer to bude

Příspěvky: 59
Registrován: 14 led 2016 14:03

Re: Problém GSU

Příspěvekod sniper_tr » 01 srp 2016 13:37

Díky, to by bylo super.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3274
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Problém GSU

Příspěvekod shamann » 01 srp 2016 16:25

sniper_tr píše:Díky, to by bylo super.


vyskusaj 6.64

Další

Zpět na Glass System Utility (GSU)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník