Diskusia

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 13:24

Souhlasím se Shamanem.
jak to napsal, tak to jsme to udělal i na své VU+ solo2 a natvrdo jsme nasměroval , v Glass vše na USB.
na VU solo4k, nic takového nastavoat nemusím.
podotýkám, že u obou boxů mám HDD.
u VU4k mi sice taky vyskočila tato hláška, což mne vzhledem k paměti na VU4k překvapilo, ale pomohla jednoduchá věc. a to:
restartoval jsem velý box vzadu na vypínači a po najetí, jsem najel hned do požadované složky a stáhl nastavení (o kreém píše rom2005), tak jak jsi psal.
a ejhle.... už se mi nezobrazila hláška, že má málo místa, a stáhnutí a rozbalení prošlo bez jediného problému.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 lis 2017 15:06

shamann píše:kedze nemas hdd riesenim je spravit mount usb aj ako /media/usb

Pokud jsi myslel "spravit mount usb aj ako media/hdd", pak bych tomu rozuměl.

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 15:30

jj, to měl na mysli,
když mář připojené jak HDD před plugin, nebo přímo v Boxu, přes nastavení,.. že je potom mount jako /media/Hdd a nebo v případě USB připojený jako /media/USB
a tuto cestu i nastavenou , např, v HDGlass, v nastavení... že složka s picony je v /media/Usb/picon tak se to na boxu uvolní hodně místa.
snad ti to pomůže.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 lis 2017 16:12

Tak nejde to připojit jako obojí. Mám VTI image.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 lis 2017 17:13

rom2005 píše:Tak nejde to připojit jako obojí. Mám VTI image.


ale ide, len spravca zariadeni vti to nevie, musis to spravit rucne editaciou /etc/fstab, kludne ho posli, upravim ti to

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 lis 2017 21:19

Děkuji, to není potřeba, Shamannko, nechám to mountlé jako media/hdd, dyť je to jedno. Jen jsem upravil cestu k nahrávkám.

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 21:21

a uprav si i nastavení k picon v HDglass.
ušetříš si místo na Boxu.
a výhoda USB felšky je v tom, že se ti na ni nic netočí (oproti plotnám na HDD)
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 lis 2017 21:46

ok, len doporucenie: pre image vti,bh, openatv, openpli je lepsie pouzivat full hd skin ako hd, cize prakticky pouzit Full HD Glass 17, kde je uz plnohodna 32bit grafika, cele OSD je podstatne ostrejsie a podporu pre HDG16 uz len ponechavam v "udrziavacom mode", rozsirenia uz len minimalne, u FHDG17 uz aj teraz je viac moznosti a rozsireni

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 22:06

Shaman, chtěl bych se jen zeptat, i když toto je vlákno, na HDG16
Mám FHDG17 ale ikony, které jsou v 16 jsou hezčí. jak dostat ty stejné ikony jako jsou v 16tce na 17tku?
jedná se mi o ikony info.
když klikneš EXIT, tak vyskočí tabulka o programu, síle signálu, (ta spodní podlouhlá tabulka) co jsou tam i info o tom, co který program nabízí... jako, že "TXT" "16:9" "OSD" "FHD" "Tuner A" přesně o tyto ikony se mi jedná. jsou úplně jednoduché, ploché, bez stínování. ... nejvíce se mi líbili ikony Bílé, s vodním nádechem 3D provedení vystínované, přesně ty co byly v HDG16.
a nebo to je jen nastavením v Glass17??
Povedlo se mi udělat screen, takže uvidíš přesně o co mi jde. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 lis 2017 22:14

nie je to nastavenim, su takto vytvorene, ktore presne typ ikon z hdg16 myslis? v fhdg17 su prerobene takmer vsetky typy z hdg16, stiahni sady ikon a ikazky a uvidis ...

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 22:32

aktualizoval jsem vše a stahoval jsem všechny picony.
mmt, zapnu druhý box a jeslti se mi povede screen, tak jej zde hodím.
Voallá, je zde:
tyhle picony se mi líbí více.
a i ikony programu ( vtomto případe COOL) je v HD16 více plastičtější, více 3D , kdysi jsme ještě videl ikony, kde jakoby po těch ikonách protekla voda, a zdálo se, že tam pár kapek i zůstalo. :-) tyto picony byly nejhezčí, alespoň pro mne. nevím, jak jiní. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 lis 2017 23:17

ved tie su takisto v ponuke ikon, staci si ich zvolit ... picon biely, mozes pouzit aj tie z hdg16 ak ich prepises v files pre hdg17 (rucne), budu sice zvacsene, ale to uz posudis sam, ci ti budu vyhovovat, je mi to luto ale kazdemu sa neda vyhoviet, kolko ludi tolko chuti, pri tvorbe fhdg som zvolil pre biele iny typ efektu ...

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 12 lis 2017 23:22

mohl by jsi mne navést, kde to upravit?
díky.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 lis 2017 11:27

prepnut typ ikon: setup fhdg - ikony
vymenit picony: skopirovat picony podla nastaveni umiestnenia z hdg z dir picon, potom prepisat picony podla nastaveni umiestnenia z fhdg do dir picon

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 13 lis 2017 13:46

ale já mám na VU4k vytvřenou složku /picony a tam mám natahené všechny picony, co bylo možné stáhnout.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 lis 2017 14:45

priklad cesta v HDG: /media/hdd, cesta v FHDG: /media/usb - skopirovat z /media/hdd/picon vsetko a prepisat v /media/usb/hdg17_files/picon

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 13 lis 2017 14:51

já mám upravenou celou cestu a mám složku s piconama v rootu.
a cesta v FHDG mám upavenou jen na /123 (123- složka picony) takže to nemám ani na HDD ani na USB , ale přímo v rootu boxu.
a v té složce /123/fhdg17_files/ mám všechny inoky , picony, a další věci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 lis 2017 15:19

ved som hned na zaciatku pisal ... kde mas cestu nastavenu v HDG/FHDG a ta moze byt akakolvek, takze este raz:

skopirovat z TVOJA_CESTA_V_HDG16/picon/*.* a prepisat v TVOJA_CESTA_V_FHDG17/hdg17_files/picon/*.*

v tvojom pripade mas TVOJA_CESTA_V_FHDG17 = /321, teda .... prepisat v /321/hdg17_files/picon/*.*

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 13 lis 2017 16:18

Shamane,
upravil jsem tu cestu, tak jak jsi napsal. ale stalo se to, že se mi přestly zobrazovat pikony providerů a družic.
ty hnusné ploché ikony "TXT".. "HD" a pod, byly stále stejné.
ta šložka, co je nahoře. ten obrázek, ta obsahuje všechny možné picony, co jsou.
a ve složce picon jsou picony programů, jako CT24 a pod.
ale na to aby se mi změnily ty ikonky, co jsem zaškrtnul, a pojmenoval TY PLOCHE, tak ty se mi nedaří změnit, nebo , mohou vypadat i jinak?
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 lis 2017 17:29

ikony v infobare ako som pisal sa nastavuju v nastaveniach HDG/FHDG: v ponuke "ikony" ale najprv musis stiahnut v ponuke stahovania: "sady ikon a ukazky" po stiahnuti sa zobrazia v ponuke "ikony" - 9 roznych typov u FHDG, u HDG je ich 18

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 13 lis 2017 22:59

mužeš sem hodit náhled?
protože to nastavení HDG/FHDG jsem asi nikde nenašel.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 14 lis 2017 11:32

AHoj Barinku007
pokoušel jsme se asi 6x odpovědět ti zpět na PM, ale asi system nějak zlobí.
proto ti píši zde.

Díky Barinku, za přeposlané picony.
i když nevím, k čemu.
Je mi jasné, že reaguješ na to , co jsem psal ve vlákně, ale tam jsem psal, že mi nejde o picony, programů, nebo operátorů, ty tam na obrzku jsou.
ale jde mi o to, že info ikony "TXT", "HD" "OSD", "A" bebo tuner "B"..... a podobně....
je to na tom pduhém obrázku , popsané ... PLOCHE a o ty ploché mi jde, že ve HDG16 jsou hezčí, než v FHDG17 , - v té 17 jsou jen modrý obdélník.
možná jsem se špatně vyjádřil, ale z té fotky si myslím, že jde poznat o co mi jde.
díky.
PS: nebo ty máš na FHDG17 ty ikonky "TXT" "HD"... stejné nebo jinačí?
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 lis 2017 15:14

v HDG/FHDG/UHDG mozes si zvolit typ ikon aky chces, nejaky musi byt predvoleny a ty pouzivas vsade iba predvoleny typ 1, ako som pisal v HDG je ich na vyber 18 typov, v FHDG 9 typov, v UHDG 8 typov, staci zvolit, tieto sady ikon si musis najprv stiahnut pomocou ponuky stahovania, potom mozes vyberat akykolvek z ponukanych - v ponuke mas nahlady, takze vidis ako vyzera dany typ, ponuka a volba typu ikon je dostupna v nastaveniach HDG/FHDG/UHDG, mas ju hned na zaciatku:

ponuka stahovania
typ ikon
extra infobar
menu ikony
...
...
...

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 22 lis 2017 12:14

V OpenATV 6 je nějaký bug, že se nezobrazuje ECM a TP info stisknutím tlačítka HELP? Jde tedy o VU+ přijímač, kde na DO není tlačítko INFO, ale toto tlačítko právě supluje tlačítko HELP. Čili tlačítkem HELP se zobrazí info o pořadu (aktuální/následující). Jde to nějak změnit, aby se zobrazilo místo infa o pořadu info ECM+TP ze skinu HDG?

Příspěvky: 2
Registrován: 09 pro 2017 21:49

Re: Diskusia

Příspěvekod crosso26 » 10 pro 2017 23:31

nainstaloval som novu verziu VTI 13.0.1 a HDG 16 a zrazu mi nezobrazuje cisla kanalov napriek tomu ze " V zozname kanalov zobrazit cisla kanalov - ANO" to je aktivovane, povodny skin VU_HD_1080P vsetko OK,

neviem kde je problem, pls help.

dakujem

PředchozíDalší

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků