Diskusia

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 73
Registrován: 15 črc 2015 15:52

Re: Diskusia

Příspěvekod djakac9 » 27 kvě 2017 10:45

ecm info

===== Network ECM on CaID 0x0000, pid 0x1a1d ======
prov: 000000
cw0: DC 3F 22 3D DF 36 12 27
cw1: 95 C2 0C 63 75 CA E3 22
Signature OK
source: net (newcamd xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
558 msec -- Sat May 27 10:43:41 2017

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 27 kvě 2017 11:16

djakac9 píše:ecm info

===== Network ECM on CaID 0x0000, pid 0x1a1d ======
prov: 000000
cw0: DC 3F 22 3D DF 36 12 27
cw1: 95 C2 0C 63 75 CA E3 22
Signature OK
source: net (newcamd xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
558 msec -- Sat May 27 10:43:41 2017


as you can see mgcamd returned in ecm.info CAID: 0000 so HDG detection is correct and there is nothing to fix in HDG

Příspěvky: 73
Registrován: 15 črc 2015 15:52

Re: Diskusia

Příspěvekod djakac9 » 27 kvě 2017 11:39

Ok,thanks

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 30 čer 2017 17:42

screenshot.rar


Ahoj Shamann, pokud v extra infobaru je delší řádek, pak se to všechno přesune šejdrem na další řádek. Dalo by se to ještě nějak upravit tím, že by se limitoval počet písmen v jednom řádku?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 čer 2017 18:09

rom2005 píše:
screenshot.rar


Ahoj Shamann, pokud v extra infobaru je delší řádek, pak se to všechno přesune šejdrem na další řádek. Dalo by se to ještě nějak upravit tím, že by se limitoval počet písmen v jednom řádku?


ok, nieco s tym spravim snad, len co to mas za verziu oscam-u?

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 30 čer 2017 18:24

Oscam Ymod 18t59, čili nejnovější. Je dobrý na CCW a EMU Biss, protože u klasického Oscamu dochází často ke kolizi SIDů, např. SIDy 1, 2, 3, atd. má mnoho kanálů zároveň.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 čer 2017 18:35

ok, vyzera to, ze je tam zmena v strukture, pokusim sa to opravit, mozes mi poslat (podla toho co existuje):

/tmp/.oscam/oscam.version
/tmp/oscam.version

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 30 čer 2017 18:56

oscam.rar

Nech sa páči.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 čer 2017 19:08

dik, upravim to, bude dostupne v dalsej verzii

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 02 srp 2017 19:03

Ahoj Shamane.
Byl jsem odeslám s malou drobností přímo k profíkovi.
Nevím, zda se to zde již řešilo, ale v posledních stránkách jsem to nenašel.
Mám SOlo 4k, s image VTI verze 2017-01-12-VTI-master 11.0.1 2016-05-17
O mém problému jsem psal na jiném vlákně v jiném foru. (nevím, zda zde mohu vložit odkaz, tak to raději nedělám, ale není problém jej zde potom vložit.).
Povedlo se mi vytvořit nechtíc dva nějaké zajímavé obrazce na mém VUsolo4k.
Ten oslední je pruh široký cca 3cm přes celou spodní hranu a na bočních stranách vystoupil ten pruh asi jen 8cm. Ano, záleží na velikosti zobrazovače LCD.
Tento rámeček se mi vytvořil po použití pluginu youtube, které bylo nahrané přímo s image VTI (já jsem jiné neaktualizoval.)
Viz foto.
linka youtube 01.jpg


A první zjištěný problém je tento.
Mám složku s 4K programy.
Box jede bez porblémů , ale jakmile si přepnu na 4K a chvíli je sleduji a pak zase přepnu zpět na HD programy, tak se mi na TV ve spodní části zobrazovače LCD cca 2 cm od spodního rámu v délce 1/3 zobrazí černý pruh . Na pruhu jsou jako by i nějaké růžové a modré pruhy.
(klidně pošlu technikům foto do emailu, kde bude mít lepší rozlišení)
Někdy je pruh zelený.
Upozorňuji, že když přecházím kanál po kanále přes DO, tak se pruh nevytvoří, ale když kliknu na OK a zobrazí se mi nabídka v HD Glass 16
skin, kde mám vlevo Dvě okna náhledu nad sebou (vrchní okno s právě prohlíženém programem a dolní, kde je náhled na jiný kanál)
a vlevo náhled programů v bouket.
Takže když jsem měl nahoře UHD a dole UHD nabídku, tak se vytvořilo Zelené okno (jakoby zelenáč, ale jen ve velikosti daného spodního okna) ve spodní části a pak po přepnutí zpět na jeden kanál, tak už tam ten daný pruh byl vidět.
Viz obě fota, jak náhled v HD Glass (okna), tak i zelený proužek dole.
Náhled na dvě okna náhhledu a poté se vytvoří zelený pruh - tam je sice vyfocen jen HD program, ale problém nastane jen při UHD programech.
Náhled HD Glass.jpg


jako zde, dole.
Zelený pruh.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 02 srp 2017 20:02

ako prvu vec by som spravil aktualizaciu image kedze pouzivas 11.0.1 kde su este chybne drivre a problemovy pip aktualna verzia 11.0.2

vti 11.x.x uz prioritne je stavany na full hd skiny, je mozne pouzit aj hd skin ale moze byt problem, cize ako dalsiu vec by som nainstaloval FHDG17 a pouzival ten (sucasne mozu byt nainstalovane HDG aj FHDG)

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 02 srp 2017 21:15

Díky Shamane , za tak rychlou odpověd, nečekal jsem, že to bude tak rychlé. :-)
držím se této sestavy hlavně kvůli tomu, že na jak je vidět na tom druhém obrázku...(náhled HDGlass dva okna, zelený pruh)
tak chci a rád využívám právě tento Skin a nastavení. HDGlass, protože koukám na jeden program a čekám až ukončí reklamy, a pak přepínám na druhý program.
bude po aktualizaci , VTI.... tak zkratka FHDG17 je HD Glass 17? a je tam taky taková možnost, dvou oken při náhledu? jak jsem zachytil výše na obrázku ???
díky.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 03 srp 2017 06:37

elektrikar píše:....
bude po aktualizaci , VTI.... tak zkratka FHDG17 je HD Glass 17?


nie, HD Glass 17 neexistuje, je len "Full HD Glass 17" cize skratka FHDG

HD Glass 16 - skin s HD rozlisenim
Full HD Glass 17 - skin s Full HD rozlisenim

elektrikar píše:....a je tam taky taková možnost, dvou oken při náhledu? jak jsem zachytil výše na obrázku ???
díky.


ano je, len si ju musis v nastaveniach FHDG najprv povolit ("Povolit PIP typy" v kapitole "vyber kanalov")

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 03 srp 2017 20:32

zítra tedy udělám zálohu VTI a pak překopu VTI na vyšší a odinstaluji HDglass16 a nainstaluji FHDG17
a dám vědět.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 04 srp 2017 17:25

ahoj shamane.
takze jsem dnes prepnul hdg na zakladni skin.
potom jsem preinstaloval VTI z 11.0.1 na 11.0.2
(pred tim jsem di udelal zalohu puvodniho VTI bez uprav)
pak v prikaz radku rozbalil z /tmp uhdg17 a pak restartoval.
po stahnuti picon a jinych obrazku pro udhg, jsem se vrhnul na vyzkouseni mehi problemu.
takze pri dvojitem pip dvou UHD programu, opet vyskocilo spodni okno a pote jak zmizelo, tak se vytvoril spodni pruh, jak jsem vyfotil vyse.
dale jsem presel na youtube a po prohlidce jednoho videa, a vypnuti youtube vyskocil ramecek, tak jak jsem to znova videl.
takze i pres povyseni jak image, tak i hdg na uhdg se "zavada" stale projevuje.
nevim tedy co jsem udelal spatne, nebo jsem mel udelat navic.
diky za pomoc shamane, jestli vis, cim to je.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 05 srp 2017 15:57

ještě foto

UHD Glass17 PIP mimo.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 202
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 14 srp 2017 17:41

kde se nastavuje to aby se po zmáčknuti bouquet na dálkovém ovládači přeskakovalo mezi složkami v oblíbených? defaultně je tlačítko bouquet nastaveno tak, že listuje v programech tak jako šipky nahoru a dolů, už mám na hdglass17 vše nastaveno jak jsem měl na hdglass16, ale na tohle nemohu přijít kde to je

P.S.
doufám že pochopíte na co se ptám?

Příspěvky: 18
Registrován: 28 lis 2015 14:23

Re: Diskusia

Příspěvekod elektrikar » 14 srp 2017 21:18

Ahoj.
Taky mne to nastavení trochu mátlo.
je to jednoduché, ale vždy to záleží, jak to máš nastavené.
snad ti to pomůže.
u mne , abych se dostal do oblíbených je postup jednoduchý.

Na kruhovém kurzoru, dám "šipka dolů" je to to tlačítko, těsně pod "OK" a tím se dostaneš do velké nabídky.
Záleží taky jak máš nastavené PIP a další zobrazení, ale u mne, když dám na středovém "šipka dolů" tak se dostanu do té nabídky, kde potom už jen klinku na "Modré" a jsem v oblébených.
Snad ti to pomůže.


U HDGlass 16 jsem tuto funkci měl, na zmáčknutí "OK" a už jsme měl tuto nabídku. :-)

Jestli pomůže tak mne to potěší.
AHoj.
VU+ solo 4k - HDGlass17 - VTI 11.0.2, VU+Solo2 VTI 11.0.1 HD Glass16 :-)

Příspěvky: 202
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 14 srp 2017 23:29

to je moc složitém, já byl zvyklí na to že když jsem zmáčkl jednou Bouquet nahoru nebo dolů, tak se zobrazil daný seznam programů, a když jsem zmáčknu podruhé Bouquet nahoru nebo dolů, tak jsem přeskakoval v jednotlivých TV User Bouquet, tohle přeci musí jít někde nastavit? stejně jako to šlo v hdglass16?

Příspěvky: 202
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Diskusia

Příspěvekod Pavel » 15 srp 2017 11:00

tak se to nastavuje viz. příloha
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 29 říj 2017 07:54

Funguje HDG 16 na Octagonech (SF4008, sx88)?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 říj 2017 08:57

rom2005 píše:Funguje HDG 16 na Octagonech (SF4008, sx88)?


ano, ak je tam image s E2

Příspěvky: 10
Registrován: 02 čer 2015 19:56

Re: Diskusia

Příspěvekod Warder » 29 říj 2017 12:28

rom2005 píše:Funguje HDG 16 na Octagonech (SF4008, sx88)?


Mam tu na jednej 4008ke akorat HDG 17 a ziaden problem.

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 12 lis 2017 12:20

Nevím, zda to tu již zaznělo. Mám problém, nemohu stahovat ze serveru, vypíše hlášku, že se omlouváme, nedostatek místa (požadováno 247 MB volné na media/hdd/hdg_tmp). Zaprvé jsem požadoval jen stáhnout malé picony z jedné družice, tak na co 247 MB, zadruhé hdd nemám a flash paměť má necelých 200MB, takže na tuto metu se nemohu nikdy dostat. Picony mám na media/usb, tam je místa dost. Co s tím? Díky.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2567
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 lis 2017 13:17

vsetky sat pozicie su v 1 file, po stiahnuti a rozbaleni nakopiruje len zo zvolenej pozicie, preto potrebuje viac miesta, kedze nemas hdd riesenim je spravit mount usb aj ako /media/usb, co je pripustne, nie je to ziaden problem, cize USB kluc bude pripojeny ako /media/usb a aj /media/hdd a nebudes mat problem

PředchozíDalší

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků