Feature request

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Feature request

Příspěvekod ni_hao » 07 dub 2016 11:32

@shamann: To make the settings/configuration of HDG a bit more logic, some time ago I suggeted to divide the settings into "chapters", which you implemented.
I did not ask that only to make it a more logical, but also because in OE 2.2 you have the possibility to jump from one chapter directly to the next one by using the Bouquets keys (bouquet up and bouquet down).

Therefor I kindly ask you (again) to implement the function of the Bouquet Keys to jump from one chapter to an other (including backwards), so you can quickly go through the settings, which is not possible now !!!

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 07 dub 2016 12:01

ni_hao píše:@shamann: To make the settings/configuration of HDG a bit more logic, some time ago I suggeted to divide the settings into "chapters", which you implemented.
I did not ask that only to make it a more logical, but also because in OE 2.2 you have the possibility to jump from one chapter directly to the next one by using the Bouquets keys (bouquet up and bouquet down).

Therefor I kindly ask you (again) to implement the function of the Bouquet Keys to jump from one chapter to an other (including backwards), so you can quickly go through the settings, which is not possible now !!!


??????? working ok from first release with cahpters..... by using BQ+/- and works acroos all OE from OE1.6 to 2.2!!!!

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 08 dub 2016 07:28

You are right, I did not noticed that because I was focussed at the chapter HEADER (like DMM let it jump), but you let it jump to the first row below it ;)

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 08 dub 2016 13:31

Edit: I see what might be wrong: you used the wrong Bouquet keys:

Bouquet + key should be UP
Bouquet - key should be DOWN

Now it is the other way round

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 08 dub 2016 18:27

ni_hao píše:Edit: I see what might be wrong: you used the wrong Bouquet keys:

Bouquet + key should be UP
Bouquet - key should be DOWN

Now it is the other way round


Yes I know so I built it:

to get higher number of section use Bouquet + and Bouquet move to lower number of section

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 08 dub 2016 20:00

shamann píše:Yes I know so I built it:
to get higher number of section use Bouquet + and Bouquet move to lower number of section

That is what I wrote. Can you please change it, so it is the same as DMM built it in their OS.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 09 dub 2016 07:52

ok, I agree I can change it ...

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 09 dub 2016 12:32

Another Request, supposing you get msn weather from msn.com:

- there are only 4 days forecast visible, whether "Show Yesterday" is set to yes or no.

Can you update the MSN weather screen so, that there are two screens available with totally 10 days forecast? If so, than browsing between the 2 screens with cursor left and cursor right.
When Show yesterday is set to Yes, than only 9 days forecast at 2 screens

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 09 dub 2016 15:31

sorry, but no cause MSN API have forecast for 4 days only if you mean weather.com this not the same as MSN API weather

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 10 dub 2016 08:29

No I do not mean weather.com but the weather of MSN. You use: http://weather.service.msn.com which gives you 5 days weather: 1 for the past day and a 4 days outlook.
However when you go to f.i. to the webpage http://www.msn.com/en-us/weather and fill in the details you get a 10 day outlook. The details can be get from my_City_code.txt and convert it. Than you have the right parameters to find the wanted city.

One you have the webpage with the right city (and thus the 10 days outlook), you can get the data for the 10 days outlook out of the html source and thus you can implement it into HDG.

To get the 10 days forecast search in the html source for: data-aop="day

You then will find: data-aop="day1", data-aop="day2", data-aop="day3", etc.

In short:
- do not use weather API since it shows only 5 days (yesterday and 4 days outlook)
- use html and grab the data from the html source and you will have 10 days

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 10 dub 2016 09:52

parsing html is not a good idea! lifetime of parser is too short: any little change in website(html kode), optimalization html by provider etc. broke right parser functions, this is a reason why exist API interface where get data is a stable with standardized format (xml,json)

if you want you can try to create parser on this website but I will not do to create this, sorry

short info: I am working on "enhanced weather" from third provider with 9 days forecast and many more weather and astro info now, if all will be ok MAY BE the time of comming "enhanced weather" will not be too long :) - parser working on API running 100% ok with xml format, but he need a new city code, searching is working 100% right now so programing part is completed and working nice, now is the time of designed it in dm :)

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 10 dub 2016 12:49

Ok, if "only" the skin has to be setup than it makes no sense to parse html ;)

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Weather transparency

Příspěvekod ni_hao » 16 dub 2016 07:53

@shamann: a new request to consider...

When weather is selected, the weather screen is a bit transparent now and thus you can see in the background TV picture. I personally do not like that, I prefer no transparency at all for the weather screen. I can understand that some people does not bother it. So, the request is if you can implement an option in HDG settings: weatherscreen tranparent: yes/no.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 16 dub 2016 09:11

ok, I will try to do something with this ...

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 17 dub 2016 06:42

Request:

In some screens of HDG you can see Bitrates, but you need to have the plugin bitrateviewer installed (otherwise you get a failed message). I think it is better to implement the source (to show the bitrates) into HDG, so you do not need an external plugin.

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 17 dub 2016 06:54

In the weather translation file (locale) is the translation of the word "Breezy" missing. I added it manually here, but after GUI restart it was not translated. I think you have to update the .py as well ;)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 18 dub 2016 11:35

ni_hao píše:In the weather translation file (locale) is the translation of the word "Breezy" missing. I added it manually here, but after GUI restart it was not translated. I think you have to update the .py as well ;)


fixed - from ver. 10.49 added support for translation without trans. dict.

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 01 kvě 2016 06:46

Obsolete, sry

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 01 kvě 2016 20:48

@shaman: csn you add one more tuner (E) in the infobar because in dm7080 can 5 tuners !

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 01 kvě 2016 21:42

ni_hao píše:@shaman: csn you add one more tuner (E) in the infobar because in dm7080 can 5 tuners !


dynamic icons and hdg supports tuners from A to L summary 12 tuners detections from ver. 10.16

Kód: Vybrat vše
*************************************************
*                                     ver. 10.16                               *
*************************************************
....
- added detection of the tuner "F"-"L" (in some images with support more tuners)
.....

Příspěvky: 176
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Feature request - nemyslel to nejak takto?

Příspěvekod chocholousek » 01 kvě 2016 22:21

Delal jsem nejake pokusy a take jsem narazil na A B C D. Ono pri vetsim poctu tuneru pokud clovek potrebuje vedet o tunerech lehce strati prehled jake jsou a nejsou obsazeny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 17 čer 2016 09:00

Please change HDG settings so that Download Menu is at the top, so before Icons:

Download menu
Icons
Choose screen
Etc.

Příspěvky: 412
Registrován: 31 led 2015 08:30

Re: Feature request

Příspěvekod ni_hao » 17 čer 2016 09:18

I know you did a great job to release v10.66 and had no time yet to optimize it.
So I suggest in a next release to add options to the HDG Settings:

- make a new chapter for TUNERS, where you can select the amount of tuners (1-16), color of tuner in infobar, icontype (A,B,C,D or A1,A2,B,C,D or A1,A2,B1,B2,C,D etc)

BTW which receiver does allow to have 16 tuners ;) ;)

Příspěvky: 176
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Feature request

Příspěvekod chocholousek » 17 čer 2016 09:40

ni_hao píše:BTW which receiver does allow to have 16 tuners ;) ;)


2 x FBC tuners + 2 x dual + usb tuner + virtual tuners , only tip...
http://linux-tv.com/vu-announces-2-new- ... ultimo-4k/
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2426
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Feature request

Příspěvekod shamann » 17 čer 2016 10:10

ni_hao píše:I know you did a great job to release v10.66 and had no time yet to optimize it.
So I suggest in a next release to add options to the HDG Settings:

- make a new chapter for TUNERS, where you can select the amount of tuners (1-16), color of tuner in infobar, icontype (A,B,C,D or A1,A2,B,C,D or A1,A2,B1,B2,C,D etc)

BTW which receiver does allow to have 16 tuners ;) ;)


may be but:

1. colors - ok can be added as option
2. numbers of tuners - can be added as option but not yet
3. icontype - impossible - hdg auto detect the name of tuner, tested and worked ok (test passed on dm820hd and dm7080)

now: vu+ solo 4k with twin FBC tuner and twin dvb-c/t/t2 ( or dvb-s2) use: A B C D E F G H I J (10 tuners)
soon (1 or 2 months): vu+ ultimo 4k with 2x twin FBC tuner and twin dvb-c/t/t2 can be 18 tuners available

Další

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků