Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 led 2018 16:03

Pavel píše:tak jsem zase ozkoušel fullhdglass17 a ultrahdglass18, a moc pluginů tam nemám, problém z velikostí mají třeba ty viz příloha, je to v ullhdglass17, v ultrahdglass18 to je ještě horší, asi se s tím nedá nic dělat?


pridaj do skin.xml v FHDG a otestuj, pridane tie 3
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 152
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 24 led 2018 01:03

Ahoj shamann, prosímŤa môžem vymazať skin HDGlass16, keď používam v DM900 výhradne iba FullHDGlass17 zo zložky usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions.
Nikde v menu som nenašiel odinštaláciu tohoto tvojho skinu. Musím tam nahodiť nejaký originál DM skin a až potom celú zložku HDGlass16 vymažem, alebo môžem mať kľudne nahodený FullHDHlass17 a potom to vymažem. To isté potrebujem spraviť vo VU+ Solo4K, ale v opačnom poradí čiže vymazať FullHDHlass17 a ponechať si HDGlass16. Je to bezpečné??? Bol by som nerád ak by mi to spôsobilo pád enigmy v DM900 a VU+ Solo4K.
Pekný večer,
Ahoj.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 led 2018 15:19

ano, mozes su nezavisle, na uninstall kludne pouzi GSU -ipk/deb uninstall, a vymaz:

1. /usr/share/enigma2/hd_glassXX
2. /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/setupGlassXX
3. restart GUI

Příspěvky: 152
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 24 led 2018 18:00

shamann píše:ano, mozes su nezavisle, na uninstall kludne pouzi GSU -ipk/deb uninstall, a vymaz:

1. /usr/share/enigma2/hd_glassXX
2. /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/setupGlassXX
3. restart GUI

Ďakujem shamann, ten tvoj plugin GSU je tiež výborný. Nájde aj tie pluginy ktoré v menu niesú vidieť ako OscamEMU a pod.
Pekný večer.

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 13 bře 2018 11:30

Ahoj Shamann, při stisku tlačítka OK se objeví infobar jen na mžik. Testuji na novém DM 920. V čem by mohl být problém? HDG 11.89. Při minulém flashi jsem instaloval 11.72, ihned aktualizoval v menu na 11.89. Výsledkem bylo, že vše OK, akorát při vyvolání Menu - Moduly se objevila hláška, že "plugin VirtualZap chybí v extensions". Vymazal jsem tedy natvrdo dir VirtualZap z usr/lib/enigma2/python/..../extensions a ejhle, objevil se problém s tím infobarem, jak píšu na počátku. Tak jsem tam ten dir vrátil a vše v pořádku, až na tu hlášku. Nyní ovšem čistou instalací 11.89 tam ten dir v ..../extensions není.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2018 14:28

kedze pouzivas GP3 ide o znamy problem prevzatia riadenia pre OK samotnym GP3, da sa to "obist" nainstalovanim pluginu virtualzap (je na stiahnutie priamo vo feed-e DMM) kedy GP3 uvolni riadenenie pre OK

inak doporucujem pouzivat v tomto dm min FHD skin - FHDG17

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 13 bře 2018 17:47

Fakt že jo, díky, po nainstalování VirtualZap to přestalo. Jen nechápu, jak se tam předtím zbytky toho pluginu do image dostaly, když jsem jej nestahoval. Ale to už je jedno.

Příspěvky: 49
Registrován: 03 čer 2015 08:34

Re: Diskusia

Příspěvekod rom2005 » 23 bře 2018 17:32

shamann píše:
rom2005 píše:Mám tam bitrate z GP3. Ad 2) V nastavení HDG16 je jen bitrate ano/ne, žádná volba rozšířeného bitrate info.


vsetko funguje spravne ako ma: volba rozsirene bitrate info je dostupna len ak skin nepouziva bitrate binary z pluginu bitrateviewer, ako som pisal v predchadzajucom prispevku - podmienky - bod 1. nie je splneny

ak odinstalujes bitrate plugin tuto volbu budes mat dostupnu, ale samotne bitrate nemusi potom fungovat, ak ide o arm HW - 900,920, neexistuje korektna binary a ako som pisal bitrate bin z pluginu vie poskytnut len act./avg bitrate

Testuji DM920 a bitrate skin neukazuje žádný. Pokud je tam GP3 a v něm stream traffic, měl by HDG16 ukazovat alespoň základní bitrate, ne?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 bře 2018 18:08

nainstaluj bitrate plugin a samozrejme zvol extra screen kde je bitrate zobrazeny a musi byt v nastaveniach povoleny - bude zobrazovat, stream triffic z GP3 v HDG nie je podporovany

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: Diskusia

Příspěvekod Stosun » 23 bře 2018 20:05

Ahoj,
dají se do Openpli nějak dodělat Ikony v menu viz. obrázek? Takových je tam více.Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 bře 2018 08:57

ano daju sa dorobit, posli mi /usr/share/enigma2/menu.xml ak chyba u nejakeho pluginu, posli plugin, inak doporucujem pre openpli pouzivat full hd skin - FHDG17

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: Diskusia

Příspěvekod Stosun » 24 bře 2018 09:36

Ahoj,
posílám XML.Ještě chybí ikona u pluginu Mount manager 2.3 ale ten nemůžu nikde najít je stažen z feedu Openpli nebo se dá nějak vytáhnout přímo z enigmy? Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 bře 2018 09:48

pozri v /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: Diskusia

Příspěvekod Stosun » 24 bře 2018 10:06

Posílám Pluginy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 bře 2018 10:37

pridane a online, stiahni a otestuj

Příspěvky: 39
Registrován: 27 pro 2017 23:01

Re: Diskusia

Příspěvekod Stosun » 24 bře 2018 11:35

Šikula děkuji moc za ochotu!! kdybych na něco ještě narazil můžu se ozvat? Díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 bře 2018 11:55

iste, kludne napis, ak budem moct, spravim ...

Příspěvky: 6
Registrován: 06 dub 2017 15:33

Re: Diskusia

Příspěvekod Murad1551 » 28 dub 2018 19:40

Hi. I have a problem, the map icon is not displayed. That is, insert a card ( Kontinent TV 85 g), the channels open, but the icons remain blue. When Mgcamd is enabled, the emulator icon is displayed and the icon turns green. Changed settings, nothing helps. The latest version and the last too. DM 8000. Please tell me how to solve the problem. In advance I apologize, I write through the translator. Thanks in advance!

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 dub 2018 08:43

Murad1551 píše:Hi. I have a problem, the map icon is not displayed. That is, insert a card ( Kontinent TV 85 g), the channels open, but the icons remain blue. When Mgcamd is enabled, the emulator icon is displayed and the icon turns green. Changed settings, nothing helps. The latest version and the last too. DM 8000. Please tell me how to solve the problem. In advance I apologize, I write through the translator. Thanks in advance!


your card is conax or irdeto or ...? what kind of card reader you are using? CAM or software card reader? if CAM then no CAID icon (green) will be displayed because from the one is no ECM info produced by any CAM, you have to use software reader like oscam, cccam, gbox ... and this readers generate ECM info and skin can display info about used CAID

Příspěvky: 6
Registrován: 06 dub 2017 15:33

Re: Diskusia

Příspěvekod Murad1551 » 29 dub 2018 19:54

Thanks for the quick response. Yes, I have САМ СI+, Irdeto. If I understand correctly, for example, I need to install the сcam tuner, configure it so that it displays the map? Sorry if misunderstood, I'm just in this case is not very strong. Thank you again..

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 dub 2018 07:42

Murad1551 píše:Thanks for the quick response. Yes, I have САМ СI+, Irdeto. If I understand correctly, for example, I need to install the сcam tuner, configure it so that it displays the map? Sorry if misunderstood, I'm just in this case is not very strong. Thank you again..


your CAM CI do not send info about decoding and this is the reason why cannot be displayed state by icons (grenn..)
if you will use any software reader then you will see "green" icons but be sure that used "cccam" or "oscam" supports to read your card

Příspěvky: 6
Registrován: 06 dub 2017 15:33

Re: Diskusia

Příspěvekod Murad1551 » 30 dub 2018 13:31

Thank you very much for your help, I will try. And thank you very much for your work.

Příspěvky: 3
Registrován: 22 zář 2015 14:54

Re: Diskusia

Příspěvekod 100karel » 02 kvě 2018 21:07

Ahoj, používám HD glass 16 na VU+ Zero již delší dobu a nyni jsem provedl aktualizaci na VTI 13.0.9 a HD glass 16 na 11.91. Bohužel u kanálů, které jsou IPTV se po přepnutí strašně dlouho načítá infobar, který znemožňuje přepnutí jinam. Myslím si, že je nějaká změna u VTI, protože na verzi 13.0.2 vše jede v pohodě a načítání není tak dlouhé. Zkusil jsem také jiné skiny, kde k načítání nedochází vůbec. Je nějaká rada co kde změnit, vypnout, zapnout....? Děkuji za pomoc.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 03 kvě 2018 08:44

ano je to problem v image, skin s tym vobec nic nema ... a prejavuje sa to napr. ak mas "problemove" pripojenie na internet - odozva dns server atd., skusit tieto iptv aj s vu+ u niekoho s inym typom internetoveho pripojenia ako sa bude spravat, v podstate ina moznost nie je v image bohuzial ja mam rovnaky problem a u mna je to sposobene zarucene int. pripojenim - overil som si to...(snad este cvicne zmenit DNS servre na stare googlacke - 8.8.8.8)

Příspěvky: 3
Registrován: 22 zář 2015 14:54

Re: Diskusia

Příspěvekod 100karel » 03 kvě 2018 17:23

Připojení mám v pohodě. Jedu na DSL 100/10, Tím to není. Jiné skiny to nedělají. Tam vše naskakuje ihned. Dělá to i přes wifi providery. U mě to problém připojení k netu nebude. Na VU+ Solo 2 jsem zatím nechal VTI 13.0.2 a tam je vše OK.

PředchozíDalší

Zpět na HD Glass16

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník