Stránka 3 z 3

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 19 črc 2020 20:05
od shamann
Landlord píše:Witam,zobacz jeszcze przy zwykłym epg przyciski kolorowe na dole nie mają nazw


ok, I will check it ...

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 09:40
od shamann
Landlord píše:Jesszcze jedno,wyswietlane info o odbiornik/system znowu jest jakieś okrojone


image type? latest openpli displaying well and EPG the same everything is ok with latest FHDG and OpenPLi 7.3

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 11:26
od Landlord
Witam,pli7.3,chodzi mi o przyciski kolorowe-nie mają nazw,epg jest ok,info o dekoderze jest u mnie takie jak na focie -dekoder ultimo 4k
Obrázek
Obrázek

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 14:31
od shamann
2 options:

1. wrong/error in detection of image in FHDG - 0.1% probability
2. you are manipulating with skin.xml from FHDG by wrong way!!

FHDG after install automatically detect actual image and autocorrecting of screens definition so do not change anything!!!

1. install FHDG
2. restart GUI
3. wait for autocorrection by FHDG and autorestart GUI
4. now you can add/change own screens definition in /usr/share/enigma2/hd_glass17/skin.xml

do not copy/overwrite own version of skin.xml or modifyied skin.xml from ipk package!

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 15:33
od Landlord
1- nic nie manipulowałem w skin.xml z FHDG !!!!!
2-zainstalowałem jeszcze raz skin ,poczekałem aż się zrestartował automatycznie i nadal mam tak samo jak miałem,w poprzedniej wersji było ok,dopiero po aktualizacji do wersji 3.64 tak mam jak na zdjęciach
poczekam jak wyjdzie następna wersja,może będzie ok :D
pozdrawiam

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 17:02
od shamann
please, send me skin.xml from FHDG after install and autorestart GUI

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 17:07
od shamann
please, check if exists in your image this:

/usr/share/enigma2/PLi-FullHD/skin.xml

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 17:09
od Landlord
Proszę
to jest FHDGLASS
https://wrzucplik.pl/pokaz/2078892---37f1.html
a pli fullhd nie mam bo usunąłem tego skina

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 17:29
od shamann
Landlord píše:Proszę
to jest FHDGLASS
https://wrzucplik.pl/pokaz/2078892---37f1.html
a pli fullhd nie mam bo usunąłem tego skina


hmm, this is the problem: missing /usr/share/enigma2/PLi-FullHD/skin.xml - FDHG use to detection of PLi image this skin where is more of important info about image option and they are used for correct configuration of the FHDG after install and available option, do not remove this skin ever or install back or copy whole skin back, then install FHDG again and everything will be ok and do not remove this skin(PLi-FullHD) from image because if you are want to change anything in FHDG, FHDG check this again and autosettings "changes" folloving image options comming

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 18:18
od Landlord
OK,teraz rozumiem do poprawnego działania FHDGLASS potrzebna jest skórka PLIFullHD :D
pobrałem sobie z czystego image pli skórkę PLIFullHD,wrzuciłem do systemu,potem zainstalowałem jeszcze raz FHDGLASS 3.62 i sukces :D :D
teraz zaktualizuję do wersji 3.64 i zobaczymy,fotki są z 3.62,w 3.64 też jest ok :D
Obrázek
Obrázek
wielkie dzięki za pomoc i czekam na nową wersję z nowościami :D
jeszcze jedno pytanie kiedy glass 18 będzie dostępne ipk :D bo widzę na dreambox jest i czym się różni :?:

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 19:33
od shamann
UHDG18 - is Ultra HD 4k skin and because no exists image with support of OSD with UHD resolution so UHDG18 is not available as public version

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 16 zář 2020 12:22
od stabo
Zdravim .
Mam problem v VU duo 4K s HD Glass 17 image OPEN Blackohe pri prepinani. DVB-T a DVB-C prepinanie v poriadku ale ked prepnem na sat tak to spomalene prepina medzi sat. stanicama aj (5sek a viac):myslel som že je poškodený Image tak som znova preinštaloval ale problem je stále, ked vratim Skin original od OPEN Black hole tak je všetko v poriadku.dakujem

Re: HD Glass 17

PříspěvekNapsal: 16 zář 2020 15:26
od shamann
mrzi ma to, moze to byt sposobene roznymi dovodmi - nastavenie v image, rozne pluginy, nemusi to znamenat problem v FHDG, len sa chyba aktivuje prave pri pouziti FHDG, kedze FHDG vyuzije z image podla nastavenia rozne funkcie a informacie

skusil by som to takto:

1. nainstalovat ciste image - prejst uvodnym nastavenim image - nepouzit obnovu nastaveni v image!
2. nainstalovat FHDG - poslednu verziu - restartnut GUI
3. nastavit tuner a dat vyhladat 1 fq z nejakeho sat a skusit ako funguje prepinanie
4. nahrat tvoj settings - hard restart a skusit ako funguje prepinanie
5. obnovit nastavenia FHDG - skusit ako funguje prepinanie
6. nainstalovat pluginy, ktore pouzivas, ale po 1, restart GUI/hard restart a skusit ako funguje prepinanie