HD Glass 17

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 1
Registrován: 23 čer 2017 17:28

HD Glass 17

Příspěvekod Deutscha » 24 čer 2017 08:34

Mám prosbu je možné nainstalovat nový skin HD Glass 17 pro moji Enigmu VU+ DUO a jak? Je nutné nejdřív odinstalovat Glass16, nebo ne. Včera jsem se pokusil to nainstalovat aešlo to.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 24 čer 2017 10:52

je to mozne, ale musi tvoj image podporovat FHD skiny, napr. posledne verzie BH, OpenPLi, Open ATV, VTi

sucasne mozu byt pouzite aj HDG16 a FHDG17 su na sebe nezavisle

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 12 črc 2017 18:11

Zdravím,já bych měl také dotaz ohledně HDG 17 se kterým mám problém.
Mám DM 800 SE,nainstalovanou image Open ATV 6.0 + Open ATV 6.1 se skinem Metrix HD,který podporuje FHD a po nainstalování HDG 17 instalace proběhne OK,ale jen do okamžiku restartu,poté se restartuje pořád dokola. Nevím kde by mohl být problém,možná je potřeba ještě něco doinstalovat ? U HDG 16 vše bez problémů - plně funkční. Zkoušel jsem i instalaci HDG 17 do čistého img Open ATV 6.1 a pořád stejný problém s restartováním.Problém mezi židlí a klávesnicí bych v tomto případě asi vyloučil :D Poradí někdo? Už fakt nevím....

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 13 črc 2017 07:29

kedze ide o starsi hw preveril by som najprv dostupnu velkost root-u, nepises zeby si pouzival nejaky MB alebo redirect pluginov na usb .... posli vypis po zadani pred instalaciou a po instalacii FHDG:

Kód: Vybrat vše
df -h


a posli aj crashlog-y ak existuju ...

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 13 črc 2017 09:11

Bez názvu.png
Volného místa mám dost,jelikož Open ATV mám nainstalované na usb. Používám MultiMiniBoot 1.40.
Nevím jestli nebude třeba problém v tom,že ve flash mám nainstalovaný image Merlin ? Instalaci FHDG 17 jsem dělal přes Putty a vše psalo OK,žádný problém to nepsalo než jsem udělal restart gui. Během dopoledne zkusím znovu nainstalovat FHDG 17 a podívám se jestli bude nějaký crashlog.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 13 črc 2017 09:30

ok, no MNMB je obdoba BA, takze realne "cisty" openatv nemas, jedeny "cisty" image mas ten co mas vo flash ... to len na okraj

pokial bezis z usb na openatv, fhdg je to jedno, ale moze byt ze je tato verzia openatv pre dm pozmenena a nieco sa nezdetekuje ako ma v fhdg, idealne by bolo ak mi posles crashlogy ak existuju alebo vypis z debug-u enigmy (ak je to mozne v openatv spravit) to by prezradilo najviac

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 14 črc 2017 09:38

Problém s instalací FHDG 17 je vyřešen. Už se mě podařil rozchodit,takže spokojenost,jen se mi zdá,že pohyb kurzoru v hlavním menu u FHDG 17 je pomalejší než u HDG 16,ale to je jen kosmetická vada u mě. Na to jsem zatím nepřišel proč ty reakce kurzoru jsou pomalejší. V image Open ATV se crashlog ukládá do home/root ( s tím jsem taky bojoval,než jsem ho našel) :D
Teď aktuálně mám nainstalované obě verze skinu 16 +17 a u FHDG 17 když dám stahování čehokoliv tak mě to hlásí chybu,že : Nemůžu vytvořit adresář na cestě : /media/usb/hdg17_files !!! U verze skinu 16 vše OK,jen u verze 17 to hlásí tu chybu.Neporadil by jsi mi jestli se nastavuje u 17 něco jinak a jinde? Díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 14 črc 2017 09:58

FHDG je plny 32bit a kedze mas starsi/slabsi hw ....

k stahovaniu: skontroluj ci ta cesta existuje, pokial nie tak ju nevie vytvorit, blokuje jej niektoru cast system alebo nejaky proces, skus zmazat cely obsah /media/usb/hdg17_files a skus znova, prip. skontroluj fs na usb (MultiBoot-y velmi casto a radi poskodzuju fs) ak nepomoze, skus vytvorit vsetky adresare "rucne"

Kód: Vybrat vše
'piconProv','piconSat','piconCam','menuIconsBig','picon_50x30','picon','picon_400x240','piconOled','g17_setup_pict','more_icons','extraScreens17','menuIcons','piconWeather','ZZPicon'

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 14 črc 2017 11:06

Tak jsem se dival do media usb a složku /media/usb/hdg17_files tam vubec nemám.Můžeš mi prosím napovědět co mám zkontrolovat na usb - já nevím co je fs :lol:

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 14 črc 2017 11:54

fs = file system = suborovy system - niekde v device manager si ho daj skontrolovat/opravit ak je tam moznost, len predtym musis prepnut na image z flash, inak sa to neda u tvojho MB

skus cez TC vytvorit hdg17_files v /media/usb ak sa podari skus znova download ...

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 15 črc 2017 12:33

Tak jsem dal zkontrolovat fs a žádnou chybu to nenašlo. Přes TC jsem vytvořil v media/usb složku hdg17_files a při stahování piconů atd.to pořád píše,že nemúže najít cestu i když ta složka je tam vytvořená. Zkusím všechno kompletně přeinstalovat včetně flash,mini multibootu atd.a uvidím...Myslím si,že výsledek bude stejný,ale nedá mě to abych to nezkusil.Asi fakt starší hw v dm800se

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 15 črc 2017 18:15

skus vytvorit vsetky adresare v /media/usb složku hdg17_files "rucne"

Kód: Vybrat vše
'piconProv','piconSat','piconCam','menuIconsBig','picon_50x30','picon','picon_400x240','piconOled','g17_setup_pict','more_icons','extraScreens17','menuIcons','piconWeather','ZZPicon'

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 15 črc 2017 21:33

Tak jsem všechno přeinstaloval včetně flash,mini multibootu atd. a výsledek pořád stejný.Chtěl jsem vyloučit nějaké poškození něčeho. Je mi divný,proč si ten adresář v /media/usb složku hdg17_files nevytvoří samo. Když ji tam vytvořím sám ručně včetně všech adresářů tak při stahování např.piconů tak to stejně napíše hlášku,že nemůže najít cestu .Taková triviální blbůstka a já nejsem schopen na to přijít v čem je u mě zakopaný pes :D FHDG 17 jako takový funguje i na DM 800SE,až na to že nemůže najít cestu.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 16 črc 2017 09:59

vytvoril si vsetky dir co som pisal? vies poslat screenshot z chybovej hlasky?

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 17 črc 2017 18:23

Tak se mě konečně povedlo ke spokojenosti rozchodit FHDG 17, složku hdg17_files + adresáře to už najde,ale při stahování např. piconCam to vyhodí hlášku unzip piconCam neúspěšné.
Něco podobného mě někdy udělalo i u verze 16,ale tam stačilo jen vymazat složku /media/hdd/hdg_tmp , restart boxu a pak šlo OK.
Ale u verze 17 nevím jak na to, po pravdě ani nevím co a kde. Můžu ještě poprosit u tuhle nápovědu ? Díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 17 črc 2017 19:06

ano pouziva rovnaku zlozku na rozbalenie, skus ju precistit a hard restart

Příspěvky: 8
Registrován: 25 dub 2017 20:08

Re: HD Glass 17

Příspěvekod Marsten » 17 črc 2017 19:30

Když tu složku otevřu tak v ní nic není,je prázdná.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 18 črc 2017 18:23

ma byt prazdna, ak vsetko prebehne a vyuzije ju, vycisti ju po sebe ...problem je ak nie je prazdna a nestahujes nic, vtedy ma problem, k tvojmu problemu:

je to akesi zvlastne, pripada mi to akokeby boli files a dir niecim blokovane, na vytvorenie dir pouziva bezny prikaz pre os "mkdir", nasledne sa pozrie ci vznikol, ak nie zahlasi chybu a skonci, odbobne u zip file - stiahne ho a prikazom unzip, ktory bezne v kazdom image sa ho pokusi rozbalit, potom sa pozrie ci vznikol dir z files po unzip, ak nie je hlasi chybu, z tu je tvoj problem: rovnako ako prikazom ma vytvorit dir aj unzip si vytvara dir a ten z neznamych dovodov sa nevytvori

Příspěvky: 17
Registrován: 02 čer 2015 19:03

Re: HD Glass 17

Příspěvekod oneeeee » 30 kvě 2020 13:48

screen.jpg
Shamann , si šikovný , to sa musí uznať , tak ťa poprosím či by si to mohol dať aj niekde inde , poprípadne to spraviľ ako s volume .
a ešte maličkosť . pri prehrávaní zo stream cinema , tam rýchlosť dát nie je . je to možné nejako spraviť ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
už len duo4K

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 30 kvě 2020 19:41

oneeeee píše:....tak ťa poprosím či by si to mohol dať aj niekde inde , poprípadne to spraviľ ako s volume ....


mozes si to umiestnit kde len chces..., v nastaveniach mas moznost umiestnit to lubovolne

oneeeee píše:....a ešte maličkosť . pri prehrávaní zo stream cinema , tam rýchlosť dát nie je . je to možné nejako spraviť ?


da sa to pokial je pouzity movie infobar z FHDG, vtedy je mozne pridat zobrazenie, zvazim to, mozno niekedy v buducnosti, aj ked primarne je pouzivany na prehravanie nahravok z HDD

Příspěvky: 17
Registrován: 02 čer 2015 19:03

Re: HD Glass 17

Příspěvekod oneeeee » 30 kvě 2020 20:07

používam full hd skin , nakolko to mám aj aj v 4K . pri nastavovaní je tam akási položka . teraz sa mi tam neukazuje , tak aspoň priložím crashlog . až na to prídem dám vedieť .
po kliknutí a reštartu sa mi box sústavne reštartoval . musel som dať zálohu . mám VTI . ďaľšia vec je , že ak inštalujem nejaký iný plugin , spadne mi hdglass . musím do menu a zmeniť vzhľad na hdglass .
k tej rýchlosti internetu z stream cinema vidím dáta , len ak to prevediem do E2 .
inak je to v poriadku . až sa ti teda bude chcieť tak sa pobav .
už len duo4K

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 30 kvě 2020 22:12

problem u teba je v nedostatku miesta na USB(moznost 1 - realne nedostatok miesta, 2 - zblblo ti USB a nedokaze zapisovat, 3 - nemas mountnute USB a zapisuje do flash a doslo miesto):

Kód: Vybrat vše
OSError: [Errno 28] No space left on device: '/media/usb/hdg17_files/poster'


spravim upravu aby si FHDG kontroloval volne miesto a automaticky problem vyriesil sam...

prepnutie skinu - VTi umoznuje pri chybe automaticky prepnut na default skin, ak to zrusis, zostane aktivny, ak ide o instalaciu nejakeho pluginu a dojde ku crash - posli crashlog, az potom sa mozme dozvediet dovod preco padol image a nemusi to byt problem skinu, ale to sa da zistit z crashlogu

Příspěvky: 17
Registrován: 02 čer 2015 19:03

Re: HD Glass 17

Příspěvekod oneeeee » 31 kvě 2020 06:33

pri páde hdglass 17 crashlog nie je . aspoň som ho nikde nenašiel . usb3.0 4 Gb , je naformátované na ext2 a je len pre hdglass a aj to len pre picony . nič iné tam nie je .
sporadicky sa vyskytnú akési anomálie u vti . nejde mi nahrávanie . hdd je plný . po tvrdom reštarte je všetko ok .
nebude to s tým že duo4k je x64 ? u solo4k mi hdg17 nepadal.
u blackhole 3.0.9 gdglass 17 , absolutne bez problémov . hd glas16 už vypisuje hlášku , že nie je kompatibilný . inštalácia prebehne v poriadku , ale pri zmene vzhľadu ho už nespustí . blackhole má urobenú ochranu.
toľko informácii . však viac hláv viac rozumu . možno niekto na niečo príde .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
už len duo4K

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: HD Glass 17

Příspěvekod shamann » 31 kvě 2020 11:41

oneeeee píše:pri páde hdglass 17 crashlog nie je . aspoň som ho nikde nenašiel . usb3.0 4 Gb , je naformátované na ext2 a je len pre hdglass a aj to len pre picony . nič iné tam nie je .
sporadicky sa vyskytnú akési anomálie u vti . nejde mi nahrávanie . hdd je plný . po tvrdom reštarte je všetko ok .
nebude to s tým že duo4k je x64 ? u solo4k mi hdg17 nepadal.
u blackhole 3.0.9 gdglass 17 , absolutne bez problémov . hd glas16 už vypisuje hlášku , že nie je kompatibilný . inštalácia prebehne v poriadku , ale pri zmene vzhľadu ho už nespustí . blackhole má urobenú ochranu.
toľko informácii . však viac hláv viac rozumu . možno niekto na niečo príde .


nie je spravne pisat "pri páde hdglass 17 crashlog nie je" je to nepresna a velakrat nespravne - spravne je "pri páde image"....
crashlog ktory si poslal jednoznacne hovori o probleme z USB, mozne problemy som ti napisal, doporucil by som pouzit fs pre USB ext4 prip. ho vymenit za iny typ
arch CPU nie je problem, skor neodladene image VTi, ako sam pises o anomaliach, skus openatv alebo openpli, tie funguju bez obdobnych "kuskov"
BH ma uz viac rokov dozadu ochranu ale FHDG a HDG to vedia obist, staci po nainstalovani skinu restartnut GUI a az potom zvolit/zmenit typ skinu

inak, doporucil by som kontaktovat autora Archivy premium, meno heslo nema kryptovane pre tvoj ucet ale je sucastou viditelneho cfg, napr. aj v crashlog-u!!! pred odoslanim logu vymaz tieto udaje - toto je info pre vsetkych pouzivatelov pluginu archivy premium

heslo mas sl***** atd.

Příspěvky: 17
Registrován: 02 čer 2015 19:03

Re: HD Glass 17

Příspěvekod oneeeee » 31 kvě 2020 12:30

Diky . hesla sú zmenené
skúšal som aj open atv . je pravda , že tam ide všetko . aj ruský media park . v žiadnom inom image to nejde .
ale čo tam nejde. je dopočítavanie do 2160 p. sd do 1080p a dosť .prehrávanie mp3 len cez nastavenia .
opendroid :
je dosť problematické . doporučujem len pre prepínačov .inak ho rozdrbú a cesty nazad nie je , len tovarenské nastavenie.
image openpli : tiež nevie dopočítať do 2160 p. mp3 som neskúšal .ak je zlá kvalita obrazu , zvyšok sa neoplatí nastavovať.
openblackhole to isté , navyše mi pri reštarte oscamu zostal malý obraz , ako pip a nešlo už ani menu .
blackhole
super obraz . nejde prehrávanie mp3 , nahrávanie a sťahovanie streamu .
vti 14.5
super obraz ako na blackhole
čo nejde u vti , je len ten , russian media park a blbne skin u turkovod .
u vti som použil hd glas 17. ostatné image sú pod úroveň duo4k .
celkové zhrnutie :
jednoznačne vti s blackhole , na kvalitu obrazu.
ani jeden image začínajúci s názvom open , čo som testoval, nevie dopočítať sd do 2160p . vidno tam šum v obraze .
edit - vymenil som usb za a data 3.0 , 8 gb . 32 gb mi už box nevidí. už aj picony idú ako majú .
shamann díky .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil oneeeee dne 31 kvě 2020 13:14, celkově upraveno 1
už len duo4K

Další

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník