Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 25 lis 2018 09:56

tu mas moznost pomoct si ak spravis symlink:

Kód: Vybrat vše
ln -s /media/usb/hdg17_files/picon /usr/share/enigma2/picon

Příspěvky: 107
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 25 lis 2018 11:32

shamann píše:
tomili píše:I have a hard disk SSD and the image determines it

Can I make it appear not HDD but SSD?


from ver. 2.48 - implemented detection of SSD/HDD

Thank :D
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM Open Vision 7.2 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

Příspěvky: 4
Registrován: 10 lis 2015 15:54

Re: Diskusia

Příspěvekod Stano73 » 25 lis 2018 18:39

shamann píše:tu mas moznost pomoct si ak spravis symlink:

Kód: Vybrat vše
ln -s /media/usb/hdg17_files/picon /usr/share/enigma2/picon


Perfektné, ale musí to byť takto bez posledného picon:

ln -s /media/usb/hdg17_files/picon /usr/share/enigma2

Dík moc.
VU+ Ultimo 4k, VTi 13.0.12, FHDG 17
VU+ DUO

Příspěvky: 12
Registrován: 08 úno 2015 18:04

Re: Diskusia

Příspěvekod vinne2 » 07 pro 2018 11:47

Zdravim a mam dotaz - dva dny se snazim "dostahovat" do ciste instalace na dm920 img "stable" a posledni HDG17 nejake zalezitosti z nabidky stahovani HDG17, ale stele dosti neuspesne. Nevim kde je chyba, ale po ciste instalaci IMG, GSU a HDG17 se mi po navoleni doplnku pro stazeni vzdy stahne jen velmi male = vyzadovaneho a skonci to u vetsiny polozek chybou - viz prinscreen v priloze. Je chyba momentalne na serveru nebo...???
Prosim o radu.

P.S. a jete dotaz k adresari, ktery se vytvori na HDD a jmenuje se "hdg_tmp" - k cemu vlastne slouzi a proc je zrovna tmp na HDD a ne na usb flash?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 12
Registrován: 08 úno 2015 18:04

Re: Diskusia

Příspěvekod vinne2 » 07 pro 2018 15:49

vinne2 píše:Zdravim a mam dotaz - dva dny se snazim "dostahovat" do ciste instalace na dm920 img "stable" a posledni HDG17 nejake zalezitosti z nabidky stahovani HDG17, ale stele dosti neuspesne. Nevim kde je chyba, ale po ciste instalaci IMG, GSU a HDG17 se mi po navoleni doplnku pro stazeni vzdy stahne jen velmi male = vyzadovaneho a skonci to u vetsiny polozek chybou - viz prinscreen v priloze. Je chyba momentalne na serveru nebo...???
Prosim o radu.

P.S. a jete dotaz k adresari, ktery se vytvori na HDD a jmenuje se "hdg_tmp" - k cemu vlastne slouzi a proc je zrovna tmp na HDD a ne na usb flash?


..doplnim info - zkousim i rucne nahrat do napr. slozky "piconProv" soubory s patricnymi obrazky ze zalohy a vypada to, ze tam nelze vubec zapisovat? "553 Could not create file". Tak nevim co je spatne? Cesty v HDG17 jsou nastaveny ok, usbflashka je primountnuta jako "media/usb" a nektere png se stahnou a ulozi a vetsina ne. USB flashka je velika az az.... a dokonce jsem zkousel i vymenit a celou instalaci znovu.
název sat.přijímače: dm920
verze OS Dreamboxu: 4.3.1r28-115-g20699-2018-10-02
verze Image: Release 2018-11-19
verze FHDGlass17 enigma2-skin-fullhdglass17_2.47_all.deb
verze GSU: enigma2-plugin-glasssysutil_10.44_all.deb

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 07 pro 2018 16:46

nepouzivaj usb kluc v dm920, nenasiel som ziaden ktory by tento problem nesposoboval - zmena na ro fs, v dm920 to vobec nepotrebujes ..., ak chces mat "files" mimo dm, tak pouzi SD kartu alebo SSD disk, ale najvyhodnejsie riesenie je vyuzit cast nevyuzitej flash, ktora je mountnuta v kazdom image odvocenom od DMM image (teda aj v nom) ako samostatny ulozny priestor a to je: /data

v nastaveniach FHDG nastave cestu na /data, a daj stahovat subory a uvidis ako rychlo a beznajmensich problemov to pojde

nemusis sa obavat ze prides o tieto data ak flashnes image znova alebo das ine (ale iba odvodene od dmm image ako merlin, oozoon a pod., ziadne OE 2.0 openpli a pod.) tuto cast flash si kazde s tychto images mountne vzdy ako /data

Příspěvky: 12
Registrován: 08 úno 2015 18:04

Re: Diskusia

Příspěvekod vinne2 » 07 pro 2018 17:11

shamann píše:nepouzivaj usb kluc v dm920, nenasiel som ziaden ktory by tento problem nesposoboval - zmena na ro fs, v dm920 to vobec nepotrebujes ..., ak chces mat "files" mimo dm, tak pouzi SD kartu alebo SSD disk, ale najvyhodnejsie riesenie je vyuzit cast nevyuzitej flash, ktora je mountnuta v kazdom image odvocenom od DMM image (teda aj v nom) ako samostatny ulozny priestor a to je: /data

v nastaveniach FHDG nastave cestu na /data, a daj stahovat subory a uvidis ako rychlo a beznajmensich problemov to pojde

nemusis sa obavat ze prides o tieto data ak flashnes image znova alebo das ine (ale iba odvodene od dmm image ako merlin, oozoon a pod., ziadne OE 2.0 openpli a pod.) tuto cast flash si kazde s tychto images mountne vzdy ako /data


Dekuji za reakci, tak to jsem netusil a nevedel.. a hlava mi to nebere.. :o kdyz to rikas, tak to tak bude. Jedu takto na DM900 upne v pohode, ale ta to tedy musi mit jinak nez DM920... No tak to dam do interni flashe nebo na SSD HDD...

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 07 pro 2018 17:18

tak to mas stastie, mne na 900 ziaden nefungoval korektne ..., to co som pisal plati aj o dm900, tam je tiez zbytocny a hlavne vysoko pravdepodobny zdroj problemov

Příspěvky: 2
Registrován: 06 dub 2018 06:21

Re: Diskusia

Příspěvekod janoy » 09 pro 2018 13:23

Zdravím,neviete prečo mi nejde stiahnuť tieto ikony?Obrázek
vu zero4k,vti 14.0.1

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 09 pro 2018 15:35

pravdepodobne mas problem s fs na zariadeni, kde to stahujes (usb), skus ho formatnut na ext4, prip. vymenit ...

Příspěvky: 2
Registrován: 06 dub 2018 06:21

Re: Diskusia

Příspěvekod janoy » 09 pro 2018 21:46

Pri ext4 zase nejdú tieto stiahnuť . Pred aktualizáciou to všetko išlo super...
EDIT: Tak musí byť ext4 a stiahnuť všetko naraz.
vu zero4k,vti 14.0.1

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 10 pro 2018 08:19

typ fs nezavisi od skinu: moze byt lubovolny typ aky kernel podporuje - doporucujem ako som pisal ext4, a je uplne jedno ci subory stahujes po 1 alebo v akejkolvek kombinacii, skin si kontroluje len ci doslo realne k stiahnutiu a prekopirovaniu rozbalenych files ak nieco zlyha, da info, nehladaj za tym probelm v skine, skin pouziva najjednoduchsie prikazy na kopirovanie, ak zahlasi chybu, tak doslo k zlyhaniu v image pri praci s cielovym umiestnenim (zariadenim)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 11:19

uprava zobrazenia 5cifernych cisel kanalov v zozname kanalov pre VTi:

v skin.xml v casti parameters pridat

povodne:

Kód: Vybrat vše
  </parameters>


po uprave:

Kód: Vybrat vše
    <parameter name="AboutHddSplit" value="1" />
      <parameter name="ServicelistCustomPiconSize" value="95,40" />
      <parameter name="ServicelistDoubleSpacedMinHeight" value="130" />
      <parameter name="ServicelistPiconXOffset" value="8" />
      <parameter name="ServicelistServiceNumber" value="0,0,80,0" />
      <parameter name="ServicelistServiceNumberOffset" value="100" />
      <parameter name="ServicelistServiceNumberOffsetNormal" value="100" />
      <parameter name="ServicelistProgressbarDefaultOffset" value="40" />
      <parameter name="ServicelistProgressbarOffset" value="100" />
      <parameter name="ServicelistServiceTypePixOffset" value="38" />
      <parameter name="ServicelistOffset" value="0" />
      <parameter name="Servicelist100Picon" value="5,20,100,60" />
      <parameter name="ServicelistServiceEventProgressbar100" value="5,-5,52,0" />
      <parameter name="ServicelistServiceNumber100" value="5,5,60,0" />
      <parameter name="ServicelistServiceName" value="5,0,1145,0" />
      <parameter name="ServicelistServiceName100" value="80,5,1145,40" />
      <parameter name="ServicelistServiceInfo100" value="80,5,1145,40" />
      <parameter name="ServicelistServiceEventProgressbar" value="0,0,52,0" />
      <parameter name="ServicelistServiceTypePixmap" value="0,5,40,40" />
      <parameter name="ServicelistServiceTypePixmap100" value="15,50,40,130" />
      <parameter name="ServicelistRecordServicePixmap" value="-35,5,40,40" />
      <parameter name="ServicelistRecordServicePixmap100" value="80,0,40,45" />
      <parameter name="ServicelistAdvertismentIconPixmap" value="-35,5,40,40" />
      <parameter name="ServicelistAdvertismentIconPixmap100" value="80,0,40,45" />
      <parameter name="ServicelistTextOffsetForIcon" value="40" />   
      <parameter name="ServicelistCustomPreViewPicSize" value="210,126" />
  </parameters>


nasledne prepisat vo VU+ a restart GUI

Příspěvky: 163
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 14 pro 2018 13:41

shamann píše:uprava zobrazenia 5cifernych cisel kanalov v zozname kanalov pre VTi:

...

Ahoj, hľadal som to v skin.xml, ale neviem kde to mám presne vložiť. Posielam Ti môj súbor a vlož mi to tam prosím. Moc ďakujem, pekný deň.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 13:54

kostik123456 píše:Ahoj, hľadal som to v skin.xml, ale neviem kde to mám presne vložiť. Posielam Ti môj súbor a vlož mi to tam prosím. Moc ďakujem, pekný deň.

Příspěvky: 163
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 14 pro 2018 14:53

shamann píše:
kostik123456 píše:Ahoj, hľadal som to v skin.xml, ale neviem kde to mám presne vložiť. Posielam Ti môj súbor a vlož mi to tam prosím. Moc ďakujem, pekný deň.

Ahoj, bohužel stále je to to isté, nič sa nezmenilo... :?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 15:11

vyhladaj ci mas v tom skin.xml, co skopiroval do vu+ mas vyssie popisovanu cast, testoval som to na mojom vu+ a funguje to ok, a hlavne spravil si po prekopirovani restart gui?

Příspěvky: 163
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 14 pro 2018 15:16

shamann píše:vyhladaj ci mas v tom skin.xml, co skopiroval do vu+ mas vyssie popisovanu cast, testoval som to na mojom vu+ a funguje to ok, a hlavne spravil si po prekopirovani restart gui?

Pravdaže som dal reštart GUI, to dávam ak sa niečo upravuje. Čo myslíš pod tým vyššie popisovanú časť... nerozumiem. Ja som tam nekopíroval nič, poslal som ti skin.xml čo som mal v
usr/share/enigma2/hd_glass17/skin.xml

Myslel som, že to prekopíruješ ty, lebo som to tam nevedel nájsť kde presne to skopírovať...

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 15:55

myslis dobre, poslal som ti uz upraveny skin.xml ... popisovana cast - to co som pisal ze mas pridat ... pytal som sa preto, ci si prekopiroval upraveny skin.xml spat do vu+, teda ten co som upravil a poslal, ak ano nie je dovod aby to nefungovalo

Příspěvky: 163
Registrován: 03 kvě 2015 16:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 14 pro 2018 16:15

shamann píše:myslis dobre, poslal som ti uz upraveny skin.xml ... popisovana cast - to co som pisal ze mas pridat ... pytal som sa preto, ci si prekopiroval upraveny skin.xml spat do vu+, teda ten co som upravil a poslal, ak ano nie je dovod aby to nefungovalo

To čo si mi poslal ty som prekopíroval do usr/share/enigma2/hd_glass17/skin.xml a dal reštart GUI...
Nič iné som z tým nerobil. Mohol by si prosím ešte na ten súbor skin.xml pozrieť prosím či tam je všetko ako má byť?
Veď to tam mám tak neviem prečo to nieje OK... viz. screen z PC
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 pro 2018 16:28

ano, mas to tam, u mna to funguje, prikladam screenshoty, nastavil som v nastaveniach vti - zoznam kanalov, picon velkost 50x30, nastavil som cestu na FHDG-dir picon, povolil som picon,% atd. a funguje ako ma
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 14
Registrován: 22 dub 2017 18:34

Re: Diskusia

Příspěvekod Cavaliere76 » 15 pro 2018 13:47

Zdravím máme piconu na Adventure TV? skušal som stiahnuť cez HDGlass a zatial mi nič nestiahlo.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 pro 2018 14:10

bude sucastou pravidelnej aktualizacie vo stvrtok

Příspěvky: 107
Registrován: 08 pro 2014 20:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 17 pro 2018 12:15

Dear Shamann, how to make the information about the CI+ module and icons displayed?Image OpenATV 6.3 receiver DM 920 UHD 4K

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM Open Vision 7.2 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2976
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 17 pro 2018 19:27

I am sorry, but there is no way to displaying requested info about CI/CAM module like CAID and more with standard options in enigma2 but I know about "3rd party tool" where is that info possible - autopin plugin and some binary so finally it is not possible do that now in FHDG but may be in the future if I will be have any CAM module I can try to do something with this

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron