Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 10 dub 2019 07:35

skin ide menit a FHDG funguje bez problemov, musis si ale zmenit v nastaveniach uroven na vyssiu (ak si dobre pamatam tak expert), potom sa menu rozsiri o dalsie moznosti - medzi nimi aj moznost zmenit skin

Příspěvky: 31
Registrován: 11 říj 2018 12:51

Re: Diskusia

Příspěvekod vojda » 10 dub 2019 15:10

DÍKY Shaman za trpělivost už mi všechno maká ....jen v tom GSÚ mám stále sprace zařízení Neaktivní (červené) díky ;)

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 10 dub 2019 17:21

vojda píše:DÍKY Shaman za trpělivost už mi všechno maká ....jen v tom GSÚ mám stále sprace zařízení Neaktivní (červené) díky ;)


ak mam spravne info tak tvoj hw ma CPU: ARM Brahma 15 Dual Core 1700Mhz 12K DMIPS? je to tak? ak ano mas arm procesor, a pre ten v GSU nemam binary pre fdisk(nenasiel som vhodny) a kedze ani image fdisk nema v sebe GSU zablokuje spravcu zariadeni, pretoze ten k svojej funkcnosti potrebuje fdisk

mozes mi poslat vypis z telnetu po zadani prikazu aby sme si overili, ze je moj predpoklad spravny?

Kód: Vybrat vše
cat /proc/cpuinfo

Příspěvky: 31
Registrován: 11 říj 2018 12:51

Re: Diskusia

Příspěvekod vojda » 11 dub 2019 21:27

Jaký příkaz mám dát do telnetu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 dub 2019 07:40

vojda píše:Jaký příkaz mám dát do telnetu?


tento:
Kód: Vybrat vše
cat /proc/cpuinfo


ale viacmenej nemusis, kedze zo screenshotu je jasne, ze poj predpoklad bol spravny ...

Příspěvky: 31
Registrován: 11 říj 2018 12:51

Re: Diskusia

Příspěvekod vojda » 12 dub 2019 09:05

OK...já jsem to vyřešil MOUNT MANAGER

Tak díky za ochotu a hezký víkend

Příspěvky: 191
Registrován: 03 kvě 2015 15:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 18 dub 2019 19:47

POMOC -
Pri poslednom update na verziu 2.73 mi začalo hádzať hlášku, že chýba niečo ako requests, vôbec neviem čo to je, nechápem.
Stiahol som znovu sady ikon a ukážky a piconcam a potom už mi nešlo zvoliť vo volbe ikon ikony číslo 5. Ked dám zmeniť tak mi tam stále vyskakuje číslo 1 a stále pýta inštaláciu requests, inštalujem dokola a dokola a stále to samé. Nechápem čo z tým má spoločné Blue Panel, kedže sú tam nejaké hlášky o tom, viz screeny v prílohe.
Čo z tým shamann.
Vďaka za pomoc.
PS- Prikladám screeny vo Winrare. Všetky screenshoty by sa sem nevošly.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 18 dub 2019 20:04

request - pozadovany ak je v pocasi navoleny provider Yahoo, pre jeho funkcnost je potrebny prave request - staci ho dat aby ho FHDG nainstaloval alebo zmenit providera pre pocasie na MSN

Příspěvky: 191
Registrován: 03 kvě 2015 15:53

Re: Diskusia

Příspěvekod kostik123456 » 18 dub 2019 20:25

shamann píše:request - pozadovany ak je v pocasi navoleny provider Yahoo, pre jeho funkcnost je potrebny prave request - staci ho dat aby ho FHDG nainstaloval alebo zmenit providera pre pocasie na MSN

Už je to OK, nenapadlo mi ma to, že to bude taká maličkosť. Ďakujem za pomoc.
Pekný večer a krásné veľkonočné sviatky.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 19 dub 2019 10:47

online verzia 2.74 kde je to uz upravene - FHDG da info ze ide o tool pre pocasie/Yahoo, mozes otestovat

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 20 dub 2019 08:35

po nahrati update 2.74 posielam pripomienky:

1. FHDG17 setup
- volba OLED sa stale zobrazuje pre DM500 HD

2. Weather
- prestali sa zobrazovat udaje o pocasi pre jednotlive dni
- menil som providera MSN/Yahoo, vymazal a znova pridal Mesta, ale nepomohlo to
Weather.jpg


3. Special Info Type
- v setupe sa help obrazok pre Special Info Type zobrazuje zdeformovany
Special_Info_Type.jpg


4. Weather - nazov mesta
- pri zadavani alebo editovani nazvu mesta system ponukne dialog, kde je mozne pomocou tlacitok 0-9 napisat nazov mesta
- bolo by mozne pridat do tohto dialogu podporu pre virtulanu klavesnicu po stlaceni tlacitka TEXT na ovladaci? zadavanie pomocou virtualnej klavesnice je podla mna pre uzivatela ovela pohodlnejsie ako "trafit" button so spravnym pismenom
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 20 dub 2019 10:49

este doplnok:

5. Weather - vlozenie noveho zaznamu
- az asi po 2 rokoch pouzivania som zistil, ze tam su 2 moznosti:
Insert a new city
Insert a new line
- bolo by mozne pridat do dialogu buttony Save + Exit a pridat kratke info, co sa ma tam zadat? napr. ze je potrebne zadat len prve pismena mesta, ak sa zadava mesto
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 20 dub 2019 11:40

winnettuu píše:...

1. FHDG17 setup
- volba OLED sa stale zobrazuje pre DM500 HD


zavisi ako detekuje HW image: zadaj v telnete a pozli vypis, ak tam nie je dm5xx preto sa ti moznost zobrazuje, potom je to na staznost u tvorcov image

Kód: Vybrat vše
cat /proc/stb/info/model


winnettuu píše:2. Weather
- prestali sa zobrazovat udaje o pocasi pre jednotlive dni
- menil som providera MSN/Yahoo, vymazal a znova pridal Mesta, ale nepomohlo to


moja chyba, bude sucastou dalsej aktualizacie - tato chyba nastane len ak nie je zahlavie nastavene na predvolene, prikladam opravu, otestuj
weather.zip


winnettuu píše:3. Special Info Type
- v setupe sa help obrazok pre Special Info Type zobrazuje zdeformovany


- chyba v help pictures, opravene a online, staihni help znova

winnettuu píše:4. Weather - nazov mesta
- pri zadavani alebo editovani nazvu mesta system ponukne dialog, kde je mozne pomocou tlacitok 0-9 napisat nazov mesta
- bolo by mozne pridat do tohto dialogu podporu pre virtulanu klavesnicu po stlaceni tlacitka TEXT na ovladaci? zadavanie pomocou virtualnej klavesnice je podla mna pre uzivatela ovela pohodlnejsie ako "trafit" button so spravnym pismenom


mozno to upravim, uvidim ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 20 dub 2019 22:54

shamann píše:
winnettuu píše:...

1. FHDG17 setup
- volba OLED sa stale zobrazuje pre DM500 HD


zavisi ako detekuje HW image: zadaj v telnete a pozli vypis, ak tam nie je dm5xx preto sa ti moznost zobrazuje, potom je to na staznost u tvorcov image

Kód: Vybrat vše
cat /proc/stb/info/model


vypisuje dm500hd

shamann píše:
winnettuu píše:2. Weather
- prestali sa zobrazovat udaje o pocasi pre jednotlive dni
- menil som providera MSN/Yahoo, vymazal a znova pridal Mesta, ale nepomohlo to


moja chyba, bude sucastou dalsej aktualizacie - tato chyba nastane len ak nie je zahlavie nastavene na predvolene, prikladam opravu, otestuj

je to OK

shamann píše:
winnettuu píše:3. Special Info Type
- v setupe sa help obrazok pre Special Info Type zobrazuje zdeformovany


- chyba v help pictures, opravene a online, staihni help znova

je to OK

shamann píše:
winnettuu píše:5. Weather - vlozenie noveho zaznamu
- az asi po 2 rokoch pouzivania som zistil, ze tam su 2 moznosti:
Insert a new city
Insert a new line
- bolo by mozne pridat do dialogu buttony Save + Exit a pridat kratke info, co sa ma tam zadat? napr. ze je potrebne zadat len prve pismena mesta, ak sa zadava mesto

a tento bod vidis ako?

este pridavam:

6. Icons type
v setupe FHDG17 Menu Icons => Choose Icons vidim vzdy iba jeden typ pre icony. aky zmysel ma davat moznost volby vyberu, ak existuje iba jedna moznost pre vyber? nebolo by lepsie nezobrazovat Menu Icons?

7. Tuner
prepokladam, ze vacsina uzivatelov pouziva iba jeden tuner, v infobare sa potom zobrazuje vzdy A. mne osobne sa to zda zbytocne, naco zobrazovat udaj, ktory je vzdy rovnaky. bolo by mozne zmenit setup FHDG17 pre pocet tunerov tak, aby bolo mozne zadaj aj 0? ak by bolo 0 tunerov na zobrazenie, potom by sa udaj A v infobare nezobrazoval
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 dub 2019 08:08

winnettuu píše:1. vypisuje dm500hd


preklep v kode...opravene od ver. 2.75

winnettuu píše:5. Weather - vlozenie noveho zaznamu
- az asi po 2 rokoch pouzivania som zistil, ze tam su 2 moznosti:
Insert a new city
Insert a new line
- bolo by mozne pridat do dialogu buttony Save + Exit a pridat kratke info, co sa ma tam zadat? napr. ze je potrebne zadat len prve pismena mesta, ak sa zadava mesto


nebudem menit, zmeny su aplikovane okamzite, "rucne zadanie" - musis zadat presne podla ocakavanej syntaxe, tu vidis vo vypise

winnettuu píše:6. Icons type
v setupe FHDG17 Menu Icons => Choose Icons vidim vzdy iba jeden typ pre icony. aky zmysel ma davat moznost volby vyberu, ak existuje iba jedna moznost pre vyber? nebolo by lepsie nezobrazovat Menu Icons?


ano, je iba 1 typ momentalne, v HDG16 su 2, zial nemam cas na vytvorenie dalsieho typu, je to casovo narocne, mozno niekedy si cas najdem aj na pridanie dalsieho typu

winnettuu píše:7. Tuner
prepokladam, ze vacsina uzivatelov pouziva iba jeden tuner, v infobare sa potom zobrazuje vzdy A. mne osobne sa to zda zbytocne, naco zobrazovat udaj, ktory je vzdy rovnaky. bolo by mozne zmenit setup FHDG17 pre pocet tunerov tak, aby bolo mozne zadaj aj 0? ak by bolo 0 tunerov na zobrazenie, potom by sa udaj A v infobare nezobrazoval


obavam sa, ze tvoj predpoklad je subjektivny, 99% pouzivatelov HW s E2 ma 2 a viac tunerov, naviac dnes uz je v predaji 99% HW s 2 a viac tunermi, vacsina pouzivatelov pouziva autodetekciu, takmer nikto nepouziva exaktne definovany pocet, btw. pridanie moznosti vypnutia je od verzie 2.75

Příspěvky: 132
Registrován: 08 pro 2014 19:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 22 dub 2019 23:04

dear shamann missing item selection info on lcd screen
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM Merlin 4 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 23 dub 2019 06:22

tomili píše:dear shamann missing item selection info on lcd screen


yes, you are right ... fixed from ver. 2.75 and you can check it

Příspěvky: 132
Registrován: 08 pro 2014 19:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 23 dub 2019 07:55

shamann píše:
tomili píše:dear shamann missing item selection info on lcd screen


yes, you are right ... fixed from ver. 2.75 and you can check it

Thank you!
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM Merlin 4 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 25 dub 2019 07:38

1. Zobrazenie tunera
po poslednom update mam nastavene "Number of tuners" = disabled, ale nefunguje to, tuner A sa stale zobrazuje
Tuner.jpg


2. Farba tunera
az teraz som si vsimol, ze tuner by mal menit farbu podla stavu (active, recording....). ale u mna je tuner vzdy modry, farbu nemeni

3. Vodiace 0 v case
mam nastavene "Ignore leading 0 in time" = disabled, ale v hlavicke Weather to ignorovane nie je (07:00)
Weather.jpg


4. Format datumu
bolo by mozne doplnit do nastaveni format datumu pre Weather a Enhanced Weather? ak by bol v datume aj den, tak by sa zobrazovali dva riadky, ak by bol iba datum, tak by sa zobrazoval iba jeden riadok. v hlavicke Weather by sa zobrazoval vzdy iba jeden riadok vo zvolenom formate
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 25 dub 2019 12:44

winnettuu píše:1. Zobrazenie tunera
po poslednom update mam nastavene "Number of tuners" = disabled, ale nefunguje to, tuner A sa stale zobrazuje


omyl, funguje ako ma, zrejme si nepochopil na co sluzi samotna kapitola "TUNERS", a teda na zobrazenie stavu tunerov - je pouzite v niektorych typoch (extra)infobarov(12,33,46,48,50,51,52,56,60,62,88,89), to co ty chces je ikona v rade dynamickych ikon, moznost v nastaveniach FHDG na jej vypnutie nie je (ak by bola, tak by bola v kapitole EXTRA INFOBAR)

ak chces, mozes si to jednoducho upravit, nastavenim velkosti <widget name="tuner" na 0 napr. <widget name="tuner" position="1822,882" size="0,0" a skin bude tuner ignorovat v rade ikon

winnettuu píše:2. Farba tunera
az teraz som si vsimol, ze tuner by mal menit farbu podla stavu (active, recording....). ale u mna je tuner vzdy modry, farbu nemeni


rovnako ako 1. funguje ako ma spolahlivo

winnettuu píše:3. Vodiace 0 v case
mam nastavene "Ignore leading 0 in time" = disabled, ale v hlavicke Weather to ignorovane nie je (07:00)


iste, je to ok pre pocasie nie je aplikovane ani pre extra pocasie

winnettuu píše:4. Format datumu
bolo by mozne doplnit do nastaveni format datumu pre Weather a Enhanced Weather? ak by bol v datume aj den, tak by sa zobrazovali dva riadky, ak by bol iba datum, tak by sa zobrazoval iba jeden riadok. v hlavicke Weather by sa zobrazoval vzdy iba jeden riadok vo zvolenom formate


mozne ale format sa meni dynamicky v datach podla lokality, ak mi spravis parser pridam to, je to prerabanie na x hodin a vyuzitelnost minimalna

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 25 dub 2019 13:27

shamann píše:
winnettuu píše:1. Zobrazenie tunera
po poslednom update mam nastavene "Number of tuners" = disabled, ale nefunguje to, tuner A sa stale zobrazuje


omyl, funguje ako ma, zrejme si nepochopil na co sluzi samotna kapitola "TUNERS", a teda na zobrazenie stavu tunerov - je pouzite v niektorych typoch (extra)infobarov(12,33,46,48,50,51,52,56,60,62,88,89), to co ty chces je ikona v rade dynamickych ikon, moznost v nastaveniach FHDG na jej vypnutie nie je (ak by bola, tak by bola v kapitole EXTRA INFOBAR)

ak chces, mozes si to jednoducho upravit, nastavenim velkosti <widget name="tuner" na 0 napr. <widget name="tuner" position="1822,882" size="0,0" a skin bude tuner ignorovat v rade ikon

tak to som nepochopil ze cast TUNERS je relevantna iba pre niektore extrainfobary, prepokladal som, ze to plati aj pre tie ikony v rade

shamann píše:
winnettuu píše:2. Farba tunera
az teraz som si vsimol, ze tuner by mal menit farbu podla stavu (active, recording....). ale u mna je tuner vzdy modry, farbu nemeni


rovnako ako 1. funguje ako ma spolahlivo

skusil som to na extrainfobare 46 a tuner sa zobrazuje vzdy iba vo farbe aktivny, ak dam recording a potom aj poprepinam kanaly, stale sa tuner zobrazuje vo farbe aktivny. pri tom ak je recording, tak vedla blika cervene R, co je spravne
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 25 dub 2019 16:13

winnettuu píše:...
skusil som to na extrainfobare 46 a tuner sa zobrazuje vzdy iba vo farbe aktivny, ak dam recording a potom aj poprepinam kanaly, stale sa tuner zobrazuje vo farbe aktivny. pri tom ak je recording, tak vedla blika cervene R, co je spravne


oprava bude sucastou dalsej aktualizacie, mozes vyskusat, prepis v /usr/lib/enigma2/python/Components/Renderer/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 208
Registrován: 23 bře 2017 15:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 25 dub 2019 16:52

uz to je v poriadku, tuner meni farby podla stavu
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 7.0, Full HD Glass17

Příspěvky: 132
Registrován: 08 pro 2014 19:33

Re: Diskusia

Příspěvekod tomili » 25 dub 2019 19:23

dear shaman there are problems in time

1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SONY BRAVIA KDL-46HX925 LED 3D.
SONY BDV N-9100W.
SAMSUNG QLED  QE55Q8CNA
SAMSUNG 3D SMART TV UE40ES6100W.
DREAMBOX DM920 UHD S2X FBC MULTISTREAM Merlin 4 (SSD 240 GB)
DREAMBOX DM 800 HD SE OPENPLI 7.0 by Ednaz
OPENBOX S4 HD PRO+ ПО 2.12.33

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3579
Registrován: 21 lis 2014 19:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 26 dub 2019 08:16

tomili píše:dear shaman there are problems in time



1. weather by MSN -> sunrise/sunset calculated from GPS data cause MSN data have not values of sunrise/sunset
2. extended weather -> origin of sunrise/sunset is from data of weather provider - no calculation!

so I am sorry but sunrise/sunset time in extended weather is as it is by weather provider but! I can rework code: do not use sunrise/sunset from provider data and could be added calculation of this one, I do know what is better :(

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků