Diskusia

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 24
Registrován: 01 dub 2016 11:02

Re: Diskusia

Příspěvekod nemosince1996 » 24 úno 2018 18:20

OpenPLI 6.1, HDG17, VU +Ultimo 4k, volba BT. Prosím o úpravu boxu. Ve skinu dodávaném s image to vypadá tak, jak to bývalo (viz přiložené screenshoty).

BT_box.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 24 úno 2018 21:45

nemosince1996 píše:OpenPLI 6.1, HDG17, VU +Ultimo 4k, volba BT. Prosím o úpravu boxu. Ve skinu dodávaném s image to vypadá tak, jak to bývalo (viz přiložené screenshoty).



prepac ale nerozumiem..., tie screenshoty su z akeho skinu, z default? a ako to vyzera v FHDG17? prip. mi posli BT plugin ak je ako plugin...

Příspěvky: 24
Registrován: 01 dub 2016 11:02

Re: Diskusia

Příspěvekod nemosince1996 » 24 úno 2018 22:37

První screenshot, kde je celý úhledný template pro ovládání BT, je ze standardního skinu PLi-FullHD z instalace OpenPLI. Druhý screenshot ukazuje, jak to momentálně vypadá v HDG17.

BluetoothSetup.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 25 úno 2018 14:50

nemosince1996 píše:První screenshot, kde je celý úhledný template pro ovládání BT, je ze standardního skinu PLi-FullHD z instalace OpenPLI. Druhý screenshot ukazuje, jak to momentálně vypadá v HDG17.


zrejme ide o chybu v image, nejaka funkcia meni vzhlad tohto screenu, FHDG obsahuje definiciu pre BT:
Kód: Vybrat vše
<screen name="BluetoothSetupScreen" position="center,center" size="1200,800"...


kde ako vidis je velkost uplne ina ako mas na screenshote kde vyska aj sirka presahuje znacne definovany rozmer

Příspěvky: 24
Registrován: 01 dub 2016 11:02

Re: Diskusia

Příspěvekod nemosince1996 » 25 úno 2018 17:14

Omlouvám se, zbytečně jsem tě připravil o čas a ostatním zaměstnal hlavu. Chyba v image není, ale je chyba ve mně. Měl jsem to zapnuté v pluginu ScreenResizer a vůbec jsem si na to nevzpomněl, že by to mohlo být tím. Možná to souvisí s vývojem skinu, kdy to neustále vylepšuješ a změnil jsi definici pro zobrazení BT boxu v některém updatu. Příště budu muset být opatrnější, než s něčím vyrukuji. .. Takhle to vypadá, když jsem to v ScreenResizeru vypnul, všechno je v pořádku.


Obrázek

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 25 úno 2018 17:55

ok, nic sa nedeje ...

Příspěvky: 164
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 25 úno 2018 22:49

shamann píše:mozne to je, uvidim co sa s tym bude dat spravit....
zobrazuje podla nastaveni ako je v pocasi - nacitavanie je ale kazdych 15min, cize moze sa stat, ze nezobrazuje rovnake data ako ked vyvolas priamo pocasie, pokial provider poskytne zmenene data medzi tymito nacitaniami dat

v setupe pre FHDG17 je mozne nastavit frekvenciu nacitavania udajov pre Weather/Enhanced weather. Bolo by mozne pouzit rovnaku hodnotu nacitavania udajov aj pre pikonu v infobare a ukladat vysledky do jedneho suboru tak, aby vsetky tri typy zobrazovania pocasia mali tie iste zdrojove data v jednom subore? takto by sa mohol eliminovat problem nerovnakych pikon
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 27 úno 2018 12:54

znie to easy ale riadenie v zavislosti od roznych kombinacii nastaveni vyuzitia pocasia nie az take jednoduche a spravit synchronizaciu aj pre infobar nie az take jednoduche aby nedoslo k blokovaniu dalsich funkcii infobaru, timing funkcii a jeho synchronizacia s vyuzitim paralelnych procesov atd. nebudem tu rozpisovat podrobnosti, ale je to dost komplikovane a citlive na preciznost, uvidim ako budem mat cas - min. 1 vikend to zhltne a neviem ci tych x hodin stoji zato, pretoze rozdiel tam bude vo vysledku vzdy mozny

paralelne svety:

1. aktualizacia dat
2. infobar a jeho funkcie
3. ostatne funkcie

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 03 bře 2018 22:10

winnettuu píše:v setupe pre FHDG17 je mozne nastavit frekvenciu nacitavania udajov pre Weather/Enhanced weather. Bolo by mozne pouzit rovnaku hodnotu nacitavania udajov aj pre pikonu v infobare a ukladat vysledky do jedneho suboru tak, aby vsetky tri typy zobrazovania pocasia mali tie iste zdrojove data v jednom subore? takto by sa mohol eliminovat problem nerovnakych pikon



ver. 2.18

....
- pridana auto synchronizacia dat pre pocasie a infobar pocasie
....

Příspěvky: 17
Registrován: 06 bře 2015 17:44

Re: Diskusia

Příspěvekod efly » 06 bře 2018 20:44

Zdravím,
Používam vo svojom VU+ uno 4k SE tento skin. Chcem sa opýtať že aj pri tomto novom prijímači pri zobrazení hlavného menu je uvedený obrázok starého vu+duo s logom HD. Neviem či je to stabilne takto nastavené ale videl som že pri sole 4k je v hlavnom menu zobrazený konkrétny prijímač teda solo 4k. Alebo dá a to niekde zmeniť ? Ďakujem.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 07 bře 2018 11:35

zmenit neda, je to automaticky detekovane ale len pre niektore typy hw, pridavat vsetky variacie je dost problem, viem, ze to nie je celkom spravne, je to este historicka zalezitost, kedy existovali len dm, ako to ale vyriesit : odstranit alebo pridat "vsetky" (to asi nie, je to sialene)

Příspěvky: 17
Registrován: 06 bře 2015 17:44

Re: Diskusia

Příspěvekod efly » 07 bře 2018 15:56

....tak to je škoda, lebo myslím si že tento VU+ UNO4K SE patrí medzi tie prémiovejšie VU-čka. Ale aj tak vďaka za informáciu.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 07 bře 2018 16:09

ale zmenit to mozes prepisanim tychto files:

Kód: Vybrat vše
/usr/share/enigma2/hd_glass17/menu/box.png
/usr/share/enigma2/hd_glass17/menu/box-2.png


len po ak tualizacii sa ti prepise spat

pokial mas nejake vhodne pict, ktore by boli v sulade s tymi co uz v skine su, posli mi ich a posli mi este vysledok po zadani prikazu:

Kód: Vybrat vše
cat /proc/stb/info/vumodel


a mozem to pridat do dalsieho update

Příspěvky: 164
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 11 bře 2018 10:17

pomocou settings mam naladene aj radia, nepouzivam ziadny iny plugin
- v FHDG17 sa v infobare zobrazuju EPG data napr. pre stanicu CRo JAZZ, ale pre ine stanice sa ziadne EPG data nezobrazuju. Je to chyba alebo ine rozhlasove stanice EPG data neposkytuju?
- v infobare sa pre graficke rozlisenie zobrazuje N/A x N/A, co vyzera ako chyba. ale pre rozhlasove stanice to nema zmysel zobrazovat, bolo by mozne graficke rozlisenie pre rozhlasove stanice nezobrazovat?
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 11 bře 2018 11:38

ak sa nezobrazuje EPG - nevysiela sa...

iste nie je problem nezobrazovat nic, len to vyzera u niektorych infobarov divne, upravil som to tak, ze zobrazi namiesto "N/Ax/N/A" text: "Radio"

Příspěvky: 164
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 13 bře 2018 00:16

po poslednom update FHDG17 weather animation v infobare funguje, vdaka. mam k tomu male pripomienky:
- picona pre weather je "roztiahnuta", nema spravnu proporciu vyska/sirka. dalo by sa to opravit?
- stupne pre teplotu v picone weather sa takisto zle citaju, predpokladam za po uprave vyska/sirka by sa sa to malo zlepsit
- pozadie v picone weather je transparentne. ak je bledsie pozadie v televizii, tak to dost rusi animaciu pre weather. ostatne picony, napr. provider, TV stanica.... maju pozadie cierne. bolo by mozne aj pre weather picony pouzit cierne pozadie?
- pouzivam infobar c.58 a picona pre TV stanicu nie je vycentrovana na stred ramika

a este male preklepy v konfiguracii FHDG17:
- Show Satellite position in TP info
- Picon default, marker, next ...:
- Sorry, help info is missing - chyba help pre Picon default, marker, next ....
- Show yesterday:
- help pre Find a city - Press button "OK" to activate ...

Infobar_Weather.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2018 14:52

funguje to takto: objekt ma nastaveny autoscale o co sa stara enigma

- picona pre weather je "roztiahnuta", nema spravnu proporciu vyska/sirka. dalo by sa to opravit?
- chyba v image kedy autoscale v enigme nepouziva proporcionalnu upravu - zachovanie pomeru stran, napr. OE 2.5 to uz ma opravene a zobrazuje spravne
ako to vyriesit je problem - vyrabat xy dalsich suborov pre kazde rozlisenie kde su pouzite alebo upravovat velkost objektu pri kazdej zmene podla predikcie co bude pouzite


- pozadie v picone weather je transparentne. ak je bledsie pozadie v televizii, tak to dost rusi animaciu pre weather. ostatne picony, napr. provider, TV stanica.... maju pozadie cierne. bolo by mozne aj pre weather picony pouzit cierne pozadie?
- chyba v image kedy nespravne nastavuje alpha kanal - je to chyba vsetkych OE1.6 - 2.0 kedy "vymaskuje pozadia do objektu s Z=0, napr. OE 2.5 to uz ma opravene a zobrazuje spravne cierne pozadie objektu pod nim
riesenie: nadlhsie s testovanim a pouzitim hw s openpli...alebo znova xy novych picon


- pouzivam infobar c.58 a picona pre TV stanicu nie je vycentrovana na stred ramika
hmm, ze ty rozdiel v 0,5 bode pri Full HD rozliseni vidis je obdivuhodne..., 0,5bodu sa neda nastavit, takze rozdiel 0,5 bodu musi byt

s: 189-150=39 / 2 = 19,5 = int 19
v: 123-90=33 / 2 = 16.5 = int 16

centrovane pozicie: 1654-1635=19, 920-904=16

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 bře 2018 20:36

winnettuu píše:po poslednom update FHDG17 weather animation v infobare funguje, vdaka. mam k tomu male pripomienky:
- picona pre weather je "roztiahnuta", nema spravnu proporciu vyska/sirka. dalo by sa to opravit?
- stupne pre teplotu v picone weather sa takisto zle citaju, predpokladam za po uprave vyska/sirka by sa sa to malo zlepsit
- pozadie v picone weather je transparentne. ak je bledsie pozadie v televizii, tak to dost rusi animaciu pre weather. ostatne picony, napr. provider, TV stanica.... maju pozadie cierne. bolo by mozne aj pre weather picony pouzit cierne pozadie?


pokusim sa nieco vymysliet aby aj enigma nepodporujuca zachovanie pomeru stran s tym nemala problem...

winnettuu píše:a este male preklepy v konfiguracii FHDG17:
- Show Satellite position in TP info
- Picon default, marker, next ...:
- Sorry, help info is missing - chyba help pre Picon default, marker, next ....
- Show yesterday:
- help pre Find a city - Press button "OK" to activate ...


upravene od ver. 2.20

winnettuu píše:- Sorry, help info is missing - chyba help pre Picon default, marker, next ....


pridane a online, mozes stiahnut help a skusit

Příspěvky: 164
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 14 bře 2018 10:58

shamann píše:- pozadie v picone weather je transparentne. ak je bledsie pozadie v televizii, tak to dost rusi animaciu pre weather. ostatne picony, napr. provider, TV stanica.... maju pozadie cierne. bolo by mozne aj pre weather picony pouzit cierne pozadie?
- chyba v image kedy nespravne nastavuje alpha kanal - je to chyba vsetkych OE1.6 - 2.0 kedy "vymaskuje pozadia do objektu s Z=0, napr. OE 2.5 to uz ma opravene a zobrazuje spravne cierne pozadie objektu pod nim
riesenie: nadlhsie s testovanim a pouzitim hw s openpli...alebo znova xy novych picon

verim ze to nefunguje, ale preco u inych picon je pozadie spravne cierne? vid napr. picona pre TA3

shamann píše:- pouzivam infobar c.58 a picona pre TV stanicu nie je vycentrovana na stred ramika
hmm, ze ty rozdiel v 0,5 bode pri Full HD rozliseni vidis je obdivuhodne..., 0,5bodu sa neda nastavit, takze rozdiel 0,5 bodu musi byt

s: 189-150=39 / 2 = 19,5 = int 19
v: 123-90=33 / 2 = 16.5 = int 16

centrovane pozicie: 1654-1635=19, 920-904=16

jasne to vidim na attachnutom obrazku, vid picona TA3, pravy okraj picony je uplne nalepeny na ramik, zatial co lavy okraj tam ma dost miesta. ak to je rozdiel 1 bodu, tak som netusil ze 1 bod od na obrazovke je az taky "siroky"
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2018 14:06

winnettuu píše:verim ze to nefunguje, ale preco u inych picon je pozadie spravne cierne? vid napr. picona pre TA3

lebo picony maju cierne pozadie...

winnettuu píše:jasne to vidim na attachnutom obrazku, vid picona TA3, pravy okraj picony je uplne nalepeny na ramik, zatial co lavy okraj tam ma dost miesta. ak to je rozdiel 1 bodu, tak som netusil ze 1 bod od na obrazovke je az taky "siroky"


sorry, nasiel som chybu, otestuj - prepis z prilohy v dm, restart gui a pozri ci zobrazuje animovane picony pocasia stale s transparentnym pozadim
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 14 bře 2018 22:51

skus este nakopirovat/prepisat z prilohy frame_hd.png do /usr/share/enigma2/hd_glass17 a restartni GUI, uz by nemala byt transp. anim. ikona pocasia
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 164
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 15 bře 2018 11:15

je to super, vdaka, picona TV stanice vycentrovana, picona pre pocasie ma cierne pozadie
ostava iba nespravny pomer vyska/sirka pre pocasie a s tym spojena horsia citatelnost aktualnej teploty v picone - ale ak to je chyba v OE 2.0, tak sa s tym neda asi nic robit

Infobar_Weather_OK.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 bře 2018 11:46

ja sa tak rychlo nevzdavam, uz som to vyriesil..., FHDG sa o to postara a zobrazi sa spravne :) upravene od ver. 2.20
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 28
Registrován: 23 lis 2016 18:09

Re: Diskusia

Příspěvekod slávista » 15 bře 2018 13:44

bylo by prosím možné doplnit zde do extra screns galery ty nové infobary? v tv se na ně blbě dívá ,zde se dají vybrat pěkně. dík.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 bře 2018 14:24

slávista píše:bylo by prosím možné doplnit zde do extra screns galery ty nové infobary? v tv se na ně blbě dívá ,zde se dají vybrat pěkně. dík.


ak myslis www, tak bohuzial momentalne na to nemam cas, mozno neskor...

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: tomili a 2 návštevníků