Diskusia

Moderátor: Moderátoři

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 21 pro 2017 11:36

djakac9 píše:hello why it is not possible to upgrade through the menu


I am sorry, fixed try now...

Příspěvky: 73
Registrován: 15 črc 2015 15:52

Re: Diskusia

Příspěvekod djakac9 » 21 pro 2017 12:54

thanks master

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 29 pro 2017 10:51

Dobrý deň,
mám problém s HDG 17, zobrazujú sa mi dva infobary viď. obr. Následne nefunguje správne opätovné zobrazenie infobaru stlačením OK zobrazí sa len na 1s aj napriek tomu že mám nastavených 6s.
Ďakujem za pomoc.

Stroj:DM7080 OS:ENIGMA 4.3.1r23-2017-12-16
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 pro 2017 13:04

brbr píše:Dobrý deň,
mám problém s HDG 17, zobrazujú sa mi dva infobary viď. obr. Následne nefunguje správne opätovné zobrazenie infobaru stlačením OK zobrazí sa len na 1s aj napriek tomu že mám nastavených 6s.
Ďakujem za pomoc.

Stroj:DM7080 OS:ENIGMA 4.3.1r23-2017-12-16


po instalacii a prvom spusteni musi prebehnut inicializacia - dojde k automatickemu restartu - potom uz bude ok, ak sa to nestalo neprebehlo vsetko korektne, skus nain stalovat este raz a daj restart GUI

cas zobrazenia infobaru: nemas nahodou nainstalovany GP3? ak ano je to znamy "problem" kedy posledne verzie GP3 preberaju spravu nad tlacidlom "OK" ak to chces odstranit staci nainstalovat "virtualzap" plugin - je primo stiahnutelny z DMM feed-u, inak je to popisovane priamo aj na i-had-e

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 29 pro 2017 15:07

Inštalácia zbehla tak ako popisujete aj s reštartom. Urobil som aj reinštaláciu ale nepomohlo. Reinštalácia bola robená spôsobom odinštalovanie reštart a nainštalovanie, bol aj opätovný reštart.
GP3 používam a Virtualzapp pomohol na tlacidko OK je to chyba, ktorá bola dávnejšie rozoberaná http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/t ... virtualzap .

Problém s dvojitým infobarom pretrváva.

Ďakujem za pomoc.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 pro 2017 15:44

kazdopadne neprebehla korektne inicializacia ..., nedoslo z nezmanych dovodov k "odstraneniu" infobaru v pozadi, vidim tieto moznosti:

1. skusit zakazat permenentny extra infobar, nasledne skusit zmenit typy jednoducheho infobaru, potom znova nastavit permanentny extra infobar, prip. mi posli skin.xml z FHDG ako vyzera po jednotlivych zmenach
2. odzalohuj aktualny image, flashni posledny experimental(bez obnovy systemovych nastaveni - tu moze byt problem v systemovom configu, uz som s tym stretol, ze bol zblbnuty) a nainstaluj FHDG, zvol FHDG potvrd restart GUI, a pockaj az sa po nabehu, restartne sam - musi vypisat co nastavoval, potom musi nabehnut spravne

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 29 pro 2017 16:24

V poriadku skúsim a pošlem. Len pre doplnenie včera som dával nový image https://www.dreamboxupdate.com/opendrea ... 171227.nfo
bez obnovovaní nastavení zo starého image-u.

Ďakujem

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 pro 2017 16:39

tazko povedat, kde je problem ..., ale jednoznacne neprebehne korektne inicializacia, az budem mat viac casu skusim dat posledny cisty stable image a instalaciu FHDG

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 29 pro 2017 17:13

Dobrý deň, posielam výsledky:
1.1 skusit zakazat permenentny extra infobar,
-restart a zobrazuje sa infobar, ktorý bol na pozadí
1.2 nasledne skusit zmenit typy jednoducheho infobaru,
-zobrazuje sa stale ten istý infobar ako v bode 1.1 ale po stlacení OK sa zobrazí druhý zmenený
1.3 potom znova nastavit permanentny extra infobar, prip. mi posli skin.xml z FHDG ako vyzera po jednotlivych zmenach
-zobrazuje sa len nový infobar už korektne. Po dalsom stlacení Ok sa zobrazí popis aktuálneho programu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 29 pro 2017 19:07

ok, takze to pomohlo, z neznameho dovodu po instalacii nedoslo k zruseniu infobaru na pozadi, skusim to preverit

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 29 pro 2017 21:21

Áno, pomohlo. Ďakujem

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 pro 2017 15:12

skusil som dat novy stable image z 2712 vypol som backup/restore settings pred/po flashnuti, po nabehnuti image len instalacia FHDG, v nastaveniach...vzhlad prepnutie na FHDG a potvrdeny restart, po restarte nabeh a autorestart inicializacia FHDG, po autorestarte je vsetko uplne v poriadku bez infobaru v pozadi

Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2014 23:32

Re: Diskusia

Příspěvekod brbr » 30 pro 2017 16:14

Pred inštaláciou HDG17 ste mali nainštalovaný GP3.3?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 30 pro 2017 16:43

nie, ako som pisal, hned po flash instalacia FHDG, GP3 - pre mna je to zbytocny plugin, nic pre mna neprinasa, co by som potreboval, vsetko je vyriesene mojimi pluginmi

Příspěvky: 140
Registrován: 23 bře 2017 16:03

Re: Diskusia

Příspěvekod winnettuu » 07 led 2018 22:52

pouzivam nove pikony pre pocasie v infobare, vsetko funguje ako ma, je to velmi prakticke.
bolo by mozne trochu zvacsit font pre udaj teploty v pikone pocasia? pripadne zmensit obrazok a zvacsit font, ak by sa font prekryval s obrazkom? napr. u mna je dost zle citatelne ci je +6 alebo +8 stupnov C, font je na TV dost maly.
velkost fontu a typ fontu by napr. mohol byt rovnaky ako je velkost a typ fontu pre teplotu HDD
Weather_font.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreambox DM500 HD, USB Kingston MobileLite G4/SanDisk Micro SDHC 32GB Ultra Class 10 UHS-I, IcyBox/eSATA WD Red 2TB, Boot-X, OpenPLi 4.0, Full HD Glass17

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 08 led 2018 14:36

winnettuu píše:pouzivam nove pikony pre pocasie v infobare, vsetko funguje ako ma, je to velmi prakticke.
bolo by mozne trochu zvacsit font pre udaj teploty v pikone pocasia? pripadne zmensit obrazok a zvacsit font, ak by sa font prekryval s obrazkom? napr. u mna je dost zle citatelne ci je +6 alebo +8 stupnov C, font je na TV dost maly.
velkost fontu a typ fontu by napr. mohol byt rovnaky ako je velkost a typ fontu pre teplotu HDD


ten font nie je az tak maly, velkost 25 (extra infobar 1) a je vacsi ako napr. udaje z tunera, datum atd. , typ fontu je zmeneny, kvoli sirke fontu aby to bolo pouzitelne aj pre vyssie (2-cif.) udaje, kludne si to zmen najdes to v ..../Screens/G17Screens.py u kazdeho extra screenu ako:

Kód: Vybrat vše
<widget name="weaTxt" ....

Příspěvky: 9
Registrován: 12 pro 2017 21:26

Re: Diskusia

Příspěvekod mlok » 11 led 2018 22:03

Dobrý den, nainstaloval jsem skin FULL HD Glass 17 a přestal fungovat plugin ET Multi Quick Button. Ve skinu HD Glass 16 fungoval bez problému. Můžete mi prosím poradit? Používám OpenPLI 6.1 v Xtrendu 9200. Děkuji

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 led 2018 10:48

co znamena, ze prestal fungovat - nefunguju namapovane tlacidla? neda sa zobrazit nastavovanie pluginu?

Příspěvky: 9
Registrován: 12 pro 2017 21:26

Re: Diskusia

Příspěvekod mlok » 12 led 2018 14:59

Ano, plugin se po instalaci nezobrazi v seznamu pluginu a jen vyskoci hlaska "Nektere pluginy nejsou dostupne: Extensions/MultiQuickButton (No module named ExtrasPanel.plugin)"

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 12 led 2018 18:17

mlok píše:Ano, plugin se po instalaci nezobrazi v seznamu pluginu a jen vyskoci hlaska "Nektere pluginy nejsou dostupne: Extensions/MultiQuickButton (No module named ExtrasPanel.plugin)"


tato chyba je priamo s pluginu multiquickbutton, kde mu chyba extras.panel, nie je to chyba FHDG ani nema s tymto nic spolocne, je to zhoda nahod, verzia ktoru instalujes (mqb) je samostane ipk alebo sucast image? skusil by som pozriet do kodu pluginu, kedy ho potrebuje

Příspěvky: 9
Registrován: 12 pro 2017 21:26

Re: Diskusia

Příspěvekod mlok » 12 led 2018 22:31

Instaluju to standardně přes nabídku stahování pluginů v OpenPLI 6.1. Ale děkuju za informaci, myslel jsem, že to s FHDG nějak souvisí, když to v HDG16 normálně fungovalo. Bohužel se mi nepodařilo najít jinou (novější) verzi toho pluginu. Zkusím ovládání přenastavit na hotkey co je součástí image. Ještě bych rád přišel na způsob zobrazení bitrate v extra infobaru. Nastavím ho na ANO a po uložení a restartu je tam zase NE... divné

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 13 led 2018 11:07

mlok píše:Instaluju to standardně přes nabídku stahování pluginů v OpenPLI 6.1. Ale děkuju za informaci, myslel jsem, že to s FHDG nějak souvisí, když to v HDG16 normálně fungovalo. Bohužel se mi nepodařilo najít jinou (novější) verzi toho pluginu. Zkusím ovládání přenastavit na hotkey co je součástí image. Ještě bych rád přišel na způsob zobrazení bitrate v extra infobaru. Nastavím ho na ANO a po uložení a restartu je tam zase NE... divné


pokial je to plugin z openpli, nedivim sa, stale opravuju inage/pluginy, kedze updaty su kazdy den, vyskusaj "kazdy den" kedy ho opravia

bitrate - to je v poriadku, skin si automaticky kontroluje "objekty" ktore budu pouzite v tebou zvolenom extra screene - infobare, ak mas zapnutu niektoru funkciu a nie je pouzita, sam ju vypne - spravil som to aby zbytocne neziskaval data, ktore nepotrebuje a teda sa optimalizuje vzdy sam, ak zvolis extra screen kde je pouzity bitrate a povolis bitrate v nastaveniach, zostane povoleny

Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2015 20:24

Re: Diskusia

Příspěvekod dr.eam » 14 led 2018 22:50

sewas Shamann , na úvod velká vdaka za tvoju skvelú robotu.

mal by som par otázok, nainštaloval som si skin17 do VU+Ultimo 4K.
Pár okien v tvojom skine sú dosť malé a niekde chýba časť alebo dosť vela textu ...vid prílohy

A ešte sa chcem spýtať či je možné nejak nastaviť cestu k picon pre rôzne velkosti, aby som ich nemusel prepisovať inými, pretože pri niektorých skinoch používam 220x132 a pri iných 50x30..., alebo ako to poriešiť?

Ď.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Příspěvky: 12
Registrován: 20 bře 2017 18:39

Re: Diskusia

Příspěvekod jablko1 » 15 led 2018 07:26

mlok píše:Ano, plugin se po instalaci nezobrazi v seznamu pluginu a jen vyskoci hlaska "Nektere pluginy nejsou dostupne: Extensions/MultiQuickButton (No module named ExtrasPanel.plugin)"

Pri tejto hláške mi na OpenPli vždy pomohol reštart. Potom sa plugin objavil v zozname.
Ale mne MultiQuickButton na OpenPli 6.1 nefunguje dobre. Namiesto neho skús použiť Nastavenie - Systém - Expertné nastavenia - Klávesové skratky. To mi funguje bezchybne.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2519
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Diskusia

Příspěvekod shamann » 15 led 2018 10:02

dr.eam píše:sewas Shamann , na úvod velká vdaka za tvoju skvelú robotu.

mal by som par otázok, nainštaloval som si skin17 do VU+Ultimo 4K.
Pár okien v tvojom skine sú dosť malé a niekde chýba časť alebo dosť vela textu ...vid prílohy

A ešte sa chcem spýtať či je možné nejak nastaviť cestu k picon pre rôzne velkosti, aby som ich nemusel prepisovať inými, pretože pri niektorých skinoch používam 220x132 a pri iných 50x30..., alebo ako to poriešiť?

Ď.


vseobecne problem FHD skinov je v nepodporovani zo strany pluginov/images, da sa to popridavat, len problem je najst spravne screeny, potrebujem informacie: aky image, ako sa vola screen - vacsinou je nazov v title - ale musi byt v anglictine, a potrebujem aby si mi poslal skin.xml zo skinu kde je to ok

picony: to zavisi od jednotlivych skinov a ako riesia hladanie piconov, bud to sa informujes u autora skinu, alebo skusis dohladat v skine sam..., riesenim je aj jednotlive umiestnenia "poprepajat" s pouzitim symlinkov, len kedze ide o neproporcianalne rozlisenia nerobil by som to, picony budu deformovane

PředchozíDalší

Zpět na Full HD Glass17

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník