Točení se ozubených koleček

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 225
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Točení se ozubených koleček

Příspěvekod Pavel » 30 pro 2015 21:44

Stává se mi při pohybu v Menu, Settingu, EPG, Pluginech, prostě kdekoli, že přijímač na pár sekundu přestane reagovat, a točí se ozubená kolečka, stává se to nepravidelně, někdy několikrát za sebou, někdy celí den nic, je to normální? Jestli to není normální? Tak dokážete někdo poradit čim to může být? Nemyslit to, když se načítají data, a čekám na jejich stažení.

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 31 pro 2015 09:23

Hmm neudelal si nahodou aktualizaci na posleni DMM? Myslim ze posledni DMM je trochu neopovedene, ale muze to delat cokoliv u mne ozubena konecka nejsou jen se stava ze zmacknu DO a 2vteriny nic, zavspomonal jsem si na DM800pvr tam to bylo noumalni...
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

Příspěvky: 225
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod Pavel » 31 pro 2015 14:56

image jsem neaktualizoval, mam tam DMM 20150317, divný je že někdy to šlape několik dní v pohodě, a někdy se to seká každou minutu, nedá se ňák zjistit proč se to seká? co je ten důvod že se to seká, ňáky monitorovací plugin?

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 31 pro 2015 16:29

Asi budes laborovat, kolecka vyvola zrejme vetsi vytizeni cpu. To lze dobre zjistit v telnetu prikazem top. Pak uz jen sledovat coze to dela co vytezuje to lenive cpu.
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

Příspěvky: 225
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod Pavel » 07 led 2016 21:30

od té doby co jsem to tady napsal, tak se problém neobjevil, to je jak na potvoru, ze ten příkaz "top" ti díky

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod shamann » 07 led 2016 21:36

a spolahlivo to vie spravit aj aktualizacia EPG/cistenie EPG v zavislosti ako je na tom RAM, to ti ale "top" neprezradi

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 07 led 2016 22:01

Tohlle rozved, kdo nebo co dela zalohy ci obnoveni EPG behem provozu tv? Na toto jsem este nenarazil a program na zalohu a obnovu pouzivam uz leta! Pak ma kolega neco spatne nastavene!

P.S. videl by ze to dela primo enigma2 proces...
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod shamann » 07 led 2016 22:38

easy: nepisem o zalohe a obnove EPGcache, ale o je aktualizovani a cisteni podla nastaveni v image kolko dni ma nacitat/uchovavat, to sa deje v enigme v pravidelnom cykle par minut, resp. po prepnuti na kanal ktory nema aktualnu EPG a data su k dispozicii, ak casto prepinas kanaly nacita sa rozsiahly balik dat do db, cela db sa potom podla vyssie spomenuteho v mainloop enigmy precistuje prip. doplna, u mna sa to napr. stane v pripade ak par dni neprepnem na DVB-T, a potom prepnem ale data su stare vycistene neaktualne - po spusteni aktualizacie EPG kedze dostane mnozstvo dat s rozsiahlimy popismy na par sekund sa objavia "zuby", po zaktualizovani je vsetko ok a nasledne prepnutie uz tento stav nevyvola, to sa mi stane aj pri inych balikoch kanalov kde sa zrazu nacitava mnozstvo dat, mozes si tento cyklus odsledovat v debug-u enigmy

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 07 led 2016 22:56

Aha pak ale staci mit to vse vzdy nactene a to tak aby plaginy toto provedli behem doby co nejsi u TV. A Odpoved je velice jednoducha EPG Refresh + EPGbackub a nezapomenout oba plaginy nastavit = nemam nikdy zadny problem s koleckama pri prepinani a nacitani EPG, protoze se mi nikdy nestalo abych nemel po startu nebo restartu pristroje EPG nactene.
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod shamann » 08 led 2016 10:17

chocholousek píše:Aha pak ale staci mit to vse vzdy nactene a to tak aby plaginy toto provedli behem doby co nejsi u TV. A Odpoved je velice jednoducha EPG Refresh + EPGbackub a nezapomenout oba plaginy nastavit = nemam nikdy zadny problem s koleckama pri prepinani a nacitani EPG, protoze se mi nikdy nestalo abych nemel po startu nebo restartu pristroje EPG nactene.


pokial ti bezi hw nonstop tak refresh mozes nastavit, pokial zapnes len ak ho aj realne pouzivas :), tak refresh nepomoze, nehovoriac o probleme, kedy poniektory maju "milion" nastavenych timerov, tak si neviem predstavit, kedy by som realne nastavil refresh, realne pre mna totalne zbytocne, to si tych 5s bez problemov radsej pretrpim ako zbytocne startovat hw v jalovom case

nabeh s EPG je zasa ina kapitola ...., restore po nabehu hw z backup file nie je problem - backup a restore som vyriesil vlastnym pluginom ktory to riesi korektne

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 08 led 2016 11:52

Musim zasadne nesouhlasit, ale napred takto vyuziti nebo pouzivani jakehokoliv plaginu je vzdy veci pohledu, bezesporu to co je to Tebe zbytecnost je pro mne pohodlne, neni to nic proti nicemu a nikomu. Pouzivam Autotimer a ten by mel mit EPG nacteno aby fungoval diky tomu mam programy na ktere napak VUBEC nepripinam jen kukam na jiz nahrane porady. Drtivou vetsinu mam v Autorimeru a ten programuje vlastni casovac uz proto ze zmeny programu jsou tak caste ze je nejsem schopen casto vubec postrehnout. Ale toto je jen muj pohled a muj zpusob jak to resit, neprohledavam EPG sam rucne a nevyhledavam zajimave programy neni to muj salek kavy.

pokial ti bezi hw nonstop tak refresh mozes nastavit, pokial zapnes len ak ho aj realne pouzivas :), tak refresh nepomoze


A ted k EPGRefres, ale vzdyt jej lze nastavit presne aby probouzel STB ze spanku(i toho "hlubokeho") nebo ne a taky odlozil prohledavani a o jak dlouho, dokonce tam je nasilne vynuceni prohledavani stanic pri sledovani TV. Takto vlaste ano ten nemusi vubec nic delat tak dlouho nez odjedes na dva tydny do lazni. Take lze nastavit aby po akci zazalohoval EPG pomoci EPGbackup a nebo vyhledal nahravky pomoci Autotimeru.

, nehovoriac o probleme, kedy poniektory maju "milion" nastavenych timerov, tak si neviem predstavit, kedy by som realne nastavil refresh, realne pre mna totalne zbytocne, to si tych 5s bez problemov radsej pretrpim ako zbytocne startovat hw v jalovom case


Kdyz jsem zacal programovat Atutotimer kratce nato jsem zjistil ze bez vzdy a pravidelne aktualizovaneho EPG je problem. Pridal jsem EPGrefresh a mel jsem po problemu, pak jsem vymenil STB a zacal jej vypinat uplne a problem se provevil kdyz STB obcas EPG nenacet, proto jsem hledal reseni a nasel EPGbackup. Dokonce toto reseni o5 i presto ze tyto plaginy nejsou vsechny v repu pro VU jedou po male uprave bez nejmensiho problemu i na VU. Je to me reseni nedelam je primarne proto aby mi to deset sekund denne neblblo pri prepinani nenacteneho EPG ale tak nejak to vyplinulo samo z vise uvedenych duvodu.

P.S. kdyz jedes na dva tydny na hory tak to resis jak aby se nahravalo vse, babka, pes nebo nastavujes rucne?
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod shamann » 08 led 2016 12:10

stale plati to co som pisal predtym .... je to len vec pohladu a potrieb, u mna konkretne nie je potreba tohto riesenia, ja nenahravam takmer vobec ak nahodou raz, dvakrat za mesiac a aj to len v pripade, ze ma nieco zaujalo ale musim ist prec, ziaden plan nepotrebujem!!! takze autotimer, epgrefresh nepotrebujem vobec, niekedy aj ked som doma tak ide stb max v radio/music mode a ako som pisal... ak ma niekto takmer permanentny recording (poznam aj takych, neviem sice kedy to realne sleduju... ale to uz neriesim), neviem si predstavit ako este zmanaguje okno pre epgrefresh a pre ktore kanaly, ale je to zbytocne dalej o tom pisat, mas svoju predstavu a poziadavky, ktore si vynucuju nieco co iny nepotrebuje a naopak ....

dalej uz o tom nebudem filozofovat, podstatne je, ze existuje dovod preco sa prvotne popisovany problem objavuje

Příspěvky: 177
Registrován: 03 pro 2014 21:09

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod chocholousek » 08 led 2016 16:10

shamann píše:dalej uz o tom nebudem filozofovat


https://www.youtube.com/watch?v=NE6pFv8UVoE

P.S. co HbbTV na Markize co vidi sk uzivatel a co v cz? jede to vubec?
VU SOLO 4K s VU+ exp a DM 800SE s DMM na multifeedu, piconky => vsechny na jednom miste

Příspěvky: 225
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod Pavel » 21 led 2018 15:17

místo ozubených koleček vlevo nahoře se mi zobrazuje letící holubička nebo co to je, co to má znamenat? dají se zase vrátit ozubená kolečka? nikde v nestavní nic nenacházím?

shamann
Administrátor
Příspěvky: 3465
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod shamann » 21 led 2018 15:27

Pavel píše:místo ozubených koleček vlevo nahoře se mi zobrazuje letící holubička nebo co to je, co to má znamenat? dají se zase vrátit ozubená kolečka? nikde v nestavní nic nenacházím?


prinasa zo sebou FHDG17, v nastaveniach staci zakazat spinner

Příspěvky: 225
Registrován: 12 kvě 2015 15:04

Re: Točení se ozubených koleček

Příspěvekod Pavel » 21 led 2018 16:34

díky, povedlo se


Zpět na Ostatne

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron