Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Moderátor: Moderátoři

Příspěvky: 12
Registrován: 07 led 2015 16:17

Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod digitalfan » 18 úno 2018 16:11

Nazdar všetci,
mám jeden zaujímavý problém so zapínaním disku pri prepnutí na ľubovolný kanál.

Najprv popis HW a SW: mám 2 identické prijímače Xtrend ET-7000 s identickým FW OpenATV 6.1 (02.02.2018) a identickými nastaveniami + HDG16 (posledná verzia) + externé HDD pripojené cez eSATApower. Je to čistá inštalácia bez pluginov (sú tam iba tie default od vývojárov)

Problém: Na oboch prijímačoch sa chyba prejavuje rovnako - keď prepnem na nejaký kódovaný alebo nekódovaný kanál, tak sa disk roztočí (na infopaneli sa tiež zobrazí zelená ikona aktívneho stavu) a po pár sekundách sa zase uspí (nastavenie uspávania mám pritom po 10 sekundách a to pracuje správne, napr. po ukončení nahrávky) Disk sa však nezapína po každom prepnutí kanála, ale skôr náhodne, keď je prijímač dlhšie prepnutý na jeden kanál. Najprv som skúmal, či na ten disk "nechodí" nejaký plugin, ale nemám nainštalované nič, čo by mohlo disk používať (ani nastavený SWAP). Adresár pre pikony a ďalšie potrebné zložky HDG mám vo flash a v nastaveniach HDG je pre ne korektne zadaná cesta. Skúšal som aj starší OpenATV 4.2 s rovankým výsledkom.

Máte niekto nápad, čo by mohlo disk zapínať?

Příspěvky: 11
Registrován: 26 pro 2014 14:10

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod mida » 18 úno 2018 23:51

možno ukladanie alebo čítanie epg.dat na/z HDD
menu/nastavenia/EPG/nastavenia a 1. položka je kde sa má ukladať epg.dat
VU+SOLO 4K Open ATV 6.2 FLASH a niekoľko image v multiboot na USB-testy
Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/E2 Open ATV 6.0
Skylink ICE

Příspěvky: 12
Registrován: 07 led 2015 16:17

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod digitalfan » 20 úno 2018 11:17

Ano, to som uz kontroloval, hned pri prvom nastavovani. Rovnako som vypol aj moznost "zobudenia HDD ak je potrebne" v menu HDG, a dalsie veci co by mohli vyuzivat pristup na disk.

Příspěvky: 17
Registrován: 06 bře 2015 17:44

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod efly » 06 bře 2018 20:57

...riešim podobný problém v Image VTi 13.0.6

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod shamann » 07 bře 2018 10:35

skus nastavit cas 2min a menej ...

Příspěvky: 17
Registrován: 06 bře 2015 17:44

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod efly » 07 bře 2018 20:55

...nastavené, ale len po stlačení OK na ovladaci sa HDD rozbehne.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod shamann » 07 bře 2018 21:16

skus v fhdg zrusit ak mas povolene budenie HDD, prip. skus vypnut zobrazovanie stavu HDD alebo skus preverit ci je spravne detekovane HDD v nastaveniach HDD - to vsetko aby sme vylucili vplyv FHDG, je ale mozne, ze ide aj o bug v image (vti ich ma momentalne dost) pri volani standardnej funkcie ktore nema budit HDD, cez vikend ak budem mat cas, updatnem vti a skusim u seba ci to robi tiez, este prever ci nemas nejaky backup epg smerovany na HDD, to moze vyvolat aj zobrazeny infobar, kedze vtedy enigma updatuje EPG vzdy, prip. nejaky plugin to moze obdobne sposobovat

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod shamann » 10 bře 2018 15:49

skusil som update na vti 13.0.7, nastavenie uspatia hdd sa zmenilo na 20min, zmenil som na 2min - hdd bezi stale, zmenil som na 1min a HDD spolahlivo spi, takze nastav cas na 1min, zrejme ide o bug, kedy pri vacsom nastavenom case hdd image neuspi

Příspěvky: 17
Registrován: 06 bře 2015 17:44

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod efly » 11 bře 2018 08:53

...nová inštalácia, alebo aktualizácia ? Lebo mne po aktualizácii zostalo nastavenie uspania 1. min a hdd beží.

shamann
Administrátor
Příspěvky: 2654
Registrován: 21 lis 2014 20:53

Re: Zapínanie HDD pri prepnutí kanálu

Příspěvekod shamann » 11 bře 2018 11:35

update z 13.0.5 na 13.0.7..., po nastaveni na 1min restart (nie GUI)


Zpět na Ostatne

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků